Almelo, Zuidbroeksweg 11

€ 685.000,- k.k.

Prachtig vrij in de groene long ten westen van Almelo en nabij de Leemslagenplas gelegen karakteristieke woonboerderij (inhoud circa 675 m³) met vrijstaande schuur (opp. circa 119 m²), sloopwaardige opstallen (opp. circa 197 m²), erf, lange en fraai slingerende oprijlaan en weilanden met solitaire bomen. De perceeloppervlakte bedraagt 7.29.50 hectare en dat maakt het mogelijk om het geheel te rangschikken als landgoed onder de Natuurschoonwet 1928. Een NSW landgoed biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
De woonboerderij bestaat uit een voorhuis (het woongedeelte) en een achterhuis (de deel) en is een opknapper.
Het perceel heeft de bestemming wonen-stadsrand met een zeer groot bouwvlak en de bestaande woning (of een nieuwe woning) mag een inhoud hebben van maximaal 750 m³.
Bij vervangende nieuwbouw van de bijgebouwen mag er maximaal 250 m² aan bijgebouwen teruggebouwd worden. Onder voorwaarden (o.a. 1,5 hectare van het aansluitende gebied inzetten voor het versterken van de landschappelijke waarden van het gebied) mag er zelfs een landhuis met een maximale inhoud van 2000 m³ gebouwd worden!
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.
De circa verdeling van de gronden is de volgende:
– 1.10.00 hectare erf met opstallen en oprijlaan
–  6.19.50 hectare weilanden (hoog en laag gelegen) met solitaire bomen

Indeling woonboerderij:

 • bijkeuken met keukenblok
 • keuken met schouw, gevelkachel en vaste kast
 • woonkamer met schouw, meterkast, buitendeur en rolluiken voor de ramen
 • twee slaapkamers
 • badkamer met badje/douche en wastafel
 • separate toiletruimte met toilet en wastafel
 • tussenkamer
 • deel met hildes en toegang tot hooizolder

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1920, opgetrokken uit steensmetselwerk en de beschoten (met asbestcementplaten) kap is gedekt met keramische dakpannen. Houten kozijnen, deuren en ramen welke zijn voorzien van enkele beglazing (keukenraam is voorzien van isolerende beglazing).
De woonboerderij heeft elektra- en wateraansluitingen maar er is geen gasaansluiting en er is ook geen aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk. De gevelkachel is op oliestook (bovengrondse olietank) en een elektrische Inventum boiler (120 liter) zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij.

De vrijstaande en grotendeels halfopen schuur is opgetrokken van hout en damwandplaten op een stenen voet, heeft houten poeren en is gedekt met asbestgolfplaten. Het gesloten gedeelte van de schuur heeft elektra- en wateraansluitingen. Ook is er krachtstroom aanwezig.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vastgestelde bestemmingsplan Westelijke Groene Long de enkelbestemmingen wonen-stadsrand met zeer groot bouwvlak en agrarisch. Het perceel heeft de dubbelbestemming waarde – archeologische verwachting hoog.
De agrarische gronden hebben tevens de functieaanduiding specifieke vorm van agrarisch met waarden – houtopstanden en hoogteverschillen.
De gebiedsaanduidingen zijn verwevingsgebied en milieuzone.

Bijzonderheden:

 • de agrarische gronden zijn geliberaliseerd verpacht tot 1 november 2017.
 • de oprijlaan is belast met een erfdienstbaarheid (recht van overweg) ten bate van een achtergelegen erf (dit erf heeft ook een eigen ontsluiting op de openbare weg).
 • ten oosten van het perceel kan een aangrenzend weiland (groot 0.39.00 hectare) bijgekocht worden indien gewenst (het betreft het kadastrale perceel Ambt-Almelo, sectie N, nummer 275).
 • een verkennend bodemonderzoeksrapport is voorhanden en verkoper draagt nog zorg voor een aanvullend asbestonderzoeksrapport (sleuven zullen worden gegraven).
 • Van Goor Schuurman Notarissen te Wierden dient de passerend notaris te zijn.

Kenmerken

Zuidbroeksweg 11
7609 RK Almelo
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1920
Aantal slaapkamers: 2
Aantal kamers: 4
Perceelgrootte: 72950 m²
Woonoppervlakte: 167 m²
Inhoud: 675 m³
Aanvaarding: Kan op korte termijn

Video

Locatie