Almen, Lage Lochemseweg 31A

Almen, Lage Lochemseweg 31A

€ 1.750.000,- k.k.

Landgoed ’t Besselink is fenomenaal gelegen aan de rivier de Berkel ten zuidwesten van het dorp Almen en bestaat uit een volumineuze en geheel verbouwde woonboerderij (inhoud circa 2200 m³) met grote authentieke schuur, nieuwe “hooischuur” (Stoltenberg), bestraat erf, tuin, unieke gracht met vispassage (Besselinkstuw), die in verbinding staat met de Berkel, rondom de woonboerderij, een beuken- en een eikenbos en weilanden.
De grote authentieke schuur heeft de bestemming kleinschalige horeca en is Theetuin ’t Besselink in het achterste gedeelte van de schuur met een prachtig terras. De oppervlakte van landgoed ’t Besselink bedraagt 7.06.35 hectare en het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 als niet opengesteld landgoed. De rangschikking onder de Natuurschoonwet 1928 biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
Landgoed ’t Besselink is gelegen aan het eind van een doodlopende weg aan het water en mag met recht een stilteplek genoemd worden. De meanderende Berkel, die bij Zutphen uitmondt in de rivier de IJssel, is een lust voor het oog en een genot om langs te wandelen! Het levendige dorp Almen ligt te midden van agrarisch gebied, landgoederen en natuurgebieden en dit kenmerkende coulisselandschap leent zich perfect voor fiets- en wandeltochten. Op 5 tot 10 kilometer afstand van Almen liggen de plaatsen Zutphen, Warnsveld, Eefde, Harfsen, Laren GLD, Vorden en Lochem.

Indeling woonboerderij:
Voorhuis (inhoud circa 1160 m³):
Begane grond (ook een gedeelte van het achterhuis):

 • hal/entree met garderoberuimte, ruime toiletruimte met wandcloset en wastafelmeubel, trapopgang naar verdieping en toegang tot stahoge kelder met meterkast
 • masterbedroom met parketvloer en toegang tot kleedruimte met vaste kasten
 • luxueuze badkamer met doucheruimte voorzien van glazen deur, twee wastafels, designradiator en een separate toiletruimte met wandcloset
 • woonkamer met parketvloer
 • opkamer met parketvloer
 • muziekkamer met parketvloer
 • schitterende woonkeuken met granieten tegelvloer, openslaande tuindeuren, inbouwgashaard, aanrechtbladen van hardsteen en voorzien van alle denkbare Gaggenau inbouwapparatuur
 • hal/gang met terrasdeur
 • bijkeuken met aanrechtblok voorzien van granieten aanrechtblad en aansluitingen wasmachine/droger

Verdieping:

 • overloop met vide
 • drie slaapkamers
 • 2e badkamer met ligbad, douchecabine, wastafel en designradiator
 • separate toiletruimte met wandcloset
 • ketelruimte

Achterhuis (inhoud circa 1040 m³):
De begane grond betreft de voormalige deel met houten deuren en is de ideale stallingsruimte; de verdieping betreft een enorme zolderruimte.

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd rond 1800, opgetrokken uit steensmetselwerk met gebinten als dragers van de constructie. De woonboerderij bestaat uit een voorhuis gedekt met keramische oude holle dakpannen en een achterhuis gedekt met riet.
In 2011 is de woonboerderij geheel verbouwd met behoud van en gevoel voor de authentieke elementen. Het resultaat is indrukwekkend en voldoet geheel aan de eisen van deze tijd (meer dan dat zelfs)! Luxe en comfort gaan hier hand in hand met karakter, sfeer en uitstraling. De gehele verbouwing is gedaan met het oog op duurzaamheid (kwaliteit van de materialen en gebruik makend van de meest wenselijke isolatievoorzieningen). Niet alleen de opstallen staan voor duurzaamheid maar het gehele landgoed is duurzaam en uniek ingericht. Het volume van de woonboerderij is enorm maar de verdeling tussen voorhuis en achterhuis zorgt voor een perfecte harmonie.
Naast vloerverwarming (begane grond) zijn er radiatoren voor de centrale verwarming van de woonboerderij. De woonboerderij heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk.
Eind 2016 is de woonboerderij aan de buitenkant opnieuw geschilderd.

De grote authentieke schuur is net als de woonboerderij een karakteristiek gebouw. De schuur is opgetrokken uit steen met houten gebinten als dragers van de constructie en heeft een sporenkap deels gedekt met keramische dakpannen en deels gedekt met nieuw riet.
De afmetingen van de schuur bedragen circa 15 x 12 meter (opp. circa 180 m²). Het voorste gedeelte van de schuur is een werkplaats en het achterste gedeelte van de schuur is een sfeervol en compleet ingericht zaaltje met keuken en moderne toiletgroepen. Op het dak van de schuur zijn 21 zonnecollectoren aangebracht.

De prachtige nieuwe hooischuur is opgetrokken van hout en is gedekt met keramische dakpannen en riet. De afmetingen van de hooischuur bedragen 11 x 8.80 meter (opp. 97 m²).

Het landgoed kan betreden worden via een automatisch bedienbare houten poort uitgerust met intercom. Aan de tuinkant van de woonboerderij is een brug over de gracht gerealiseerd.

Bestemming:
Het landgoed heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010, Partiële herziening de enkelbestemmingen wonen, agrarisch met waarden, water (Besselinkstuw), natuur en bos. Tevens heeft de grote authentieke schuur de functieaanduiding specifieke vorm van horeca – kleinschalige horeca (met bouwvlak).
Verder heeft het landgoed de dubbelbestemming waarde – archeologie – 2 en de gebiedsaanduidingen reconstructiewetzone – verwevingsgebied, other: landschapstype – beekdallandschap en other: ecologische verbindingszone.

Kenmerken

Lage Lochemseweg 31A
7218 PA Almen
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1800
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 7
Perceelgrootte: 70635 m²
Woonoppervlakte: 365 m²
Inhoud: 2200 m³
Aanvaarding: In overleg

Video

Locatie