Ambt Delden, Rijssenseweg 7

Ambt Delden, Rijssenseweg 7

€ 625.000,- k.k.

 

ER ZIJN INMIDDELS TWEE KIJKDAGEN VOLGEPLAND: WIJ PLANNEN VOOR DEZE WONING GEEN BEZICHTIGINGEN MEER IN!!!

Landgoed ’t Warmtink is een prachtig en eeuwenoud landgoed gelegen in de gemeente Hof van Twente in de buurtschap Deldenerbroek, in de voormalige gemeente Ambt Delden.
Het landgoed beslaat een oppervlakte van 150 hectare, aan zowel de oost- en westzijde van het Twentekanaal (afslag Almelo), en kenmerkt zich door essen, bossen en weides. Subliem en geheel vrij gelegen op de overgang van bossen naar weides met schitterende uitzichten over de landerijen treft u woonboerderij “De Kleine Berg” (inhoud 1138 m³, woonoppervlakte 278 m²) met vrijstaande schuur (opp. 71 m²), kapschuur (opp. 76 m²), erf, natuurlijke tuin rondom en grasland op een kavel van circa 5000 m².

De grond wordt in erfpacht uitgegeven. Dat betekent dat de opstallen kunnen worden gekocht en dat u daarnaast een jaarlijkse canon betaalt voor het gebruik van de grond.
De canon bedraagt € 12.000,- per jaar en is fiscaal aftrekbaar.
De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de huidige erfpachters en de grondeigenaar.

Woonboerderij “De Kleine Berg” is in fases verbouwd vanaf 1983 tot het sfeervolle geheel van heden en is middels een aanleunrangschikking gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. Dat biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Ook zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.

Resumerend: een royale en karakteristieke woonboerderij gelegen op een locatie waar iedereen wel zou willen wonen!

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

 • zijentree/hal met garderobe, vaste kast met aansluiting wasmachine, open houten bordestrap naar verdieping en toiletruimte voorzien van wandcloset en wastafel
 • zeer grote woonkamer met verschillende zitgedeeltes, boekenkast, houtkachel en leemkachel
 • ruime slaapkamer met kastenwanden
 • badkamer met ligbad, doucheruimte, wandcloset en wastafelmeubel met dubbele wasbak
 • werk-/slaapkamer
 • gezellige woon-/eetkeuken met servieskast en schouw met Esse fornuis en afzuigkap
 • bijkeuken met vaste kast, meterkast en uitstortgootsteen

Verdieping:

 • overloop met vide, bergingen en vaste kasten
 • twee slaapkamers met kastenwand
 • badkamer met douchecabine, toilet en wastafel
 • grote slaapkamer met kastenwand en berging

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1913, opgetrokken uit steensmetselwerk, met gebinten als dragers van de constructie, en de beschoten kap is gedekt met Oude Holle dakpannen. De huidige bewoners hebben de woonboerderij vanaf 1983 geheel en gefaseerd verbouwd. Aan de binnenkant zijn klampmuren aangebracht met spouwisolatie en verder zijn de vloeren en het dak geïsoleerd.
De houten kozijnen, deuren en ramen zijn nagenoeg geheel voorzien van HR++ beglazing en de originele stalraampjes zijn voorzien van enkele beglazing met voorzetramen.
De gehele begane grond heeft een kannenschrot vloer waaronder vloerverwarming (de hal uitgezonderd). Naast vloerverwarming zijn er radiatoren en een convector voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Nefit Ecomline HR ketel met gekoppelde boiler voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij. De houtkachel en de leemkachel in de woonkamer worden veelvuldig gebruikt en in combinatie met de tien zonnepanelen die op de vrijstaande schuur liggen resulteert dat in een zeer laag voorschotbedrag voor gas en elektra van € 110,- per maand!
De woonboerderij is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.

De vrijstaande schuur is opgetrokken uit spouwmetselwerk en de beschoten kap is gedekt met Oude Holle dakpannen.

De kapschuur is opgetrokken van hout, met gebinten als dragers van de constructie, en het dak is gedekt met Oude Holle dakpannen.

Verder is er op het erf een waterput en een geslagen bron (de laatste jaren niet meer gebruikt).

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Hof van Twente de enkelbestemmingen wonen en agrarisch met waarden.
De dubbelbestemming is waarde – archeologische verwachting 2. De gebiedsaanduidingen zijn luchtvaartverkeerzone, reconstructiewetzone – extensiveringsgebied en vrijwaringszone – radar. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure

Kenmerken

Rijssenseweg 7
7495 RP Ambt Delden
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1913
Aantal slaapkamers: 5
Aantal kamers: 6
Perceelgrootte: 5000 m²
Woonoppervlakte: 278 m²
Inhoud: 1138 m³
Aanvaarding: in overleg

Locatie