Bathmen, Steginksweg 9

€ 395.000,- k.k.

Ten zuiden van Bathmen in de buurtschap Dortherhoek gelegen karakteristieke en verbouwde woonboerderij ’t Hull (inhoud ca. 1100 m³) met bijgebouwen (totale opp. ca. 680 m²), erf, tuin en weiland. De perceeloppervlakte bedraagt 10.000,- m².
De locatie is bijzonder geschikt voor kandidaten die in het buitengebied willen wonen en werken. De bereikbaarheid naar het westen en oosten van het land is uitstekend dankzij de op korte afstand gelegen op- en afritten van de Rijksweg A1.

Indeling woonboerderij bestaande uit een voorhuis (inhoud 500 m³) en een achterhuis (inhoud 600 m³):

Voorhuis
Begane grond:

  • zijentree met open trap naar verdieping, meterkast en toegang tot kelder;
  • eetkeuken met tegelvloer, houtkachel, L-vormig aanrechtblok met inbouwapparatuur: o.a. 4-pits gasstel, oven, vaatwasser;
  • sfeervolle woonkamer met Larix plankenvloer, schouw met houtkachel/ open haard en 2 inbouwkasten;
  • tussenhal;
  • badkamer met ligbad, doucheruimte, wastafel en inbouwkast;
  • wasruimte annex toiletruimte.

Verdieping:

  • overloop;
  • 2 ruime slaapkamers;
  • toiletruimte met HR combiketel.

Achterhuis:
voormalige deel thans in gebruik als werkplaats voorzien van krachtstroom, warm en koud water en een vaste trap naar een zolderruimte (momenteel in gebruik als extra slaapkamer) met de mogelijkheid tot realiseren van meer kamers.

Technische gegevens:
De woonboerderij dateert oorspronkelijk uit 1901 (steen achtergevel) en is opgetrokken uit steensmetselwerk. In de jaren ’70 is het voorhuis aan de binnenkant voorzien van geïsoleerde spouwmuren. De huidige bewoner heeft de woonboerderij verbouwd in 2000 waarbij onder andere de gehele kap is vernieuwd (isolatieplaten aangebracht en nieuwe betondakpannen). Houten kozijnen, deuren en ramen en deze zijn allemaal voorzien van isolerende beglazing.
Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van het voorhuis, aangestuurd via een Nefit Ecomline HR combi-ketel (bouwjaar 2000) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij.
De woonboerderij heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen en is aangesloten op het gemeentelijk rioleringsnetwerk.

Voor de woonboerderij staat een kapschuur met aangebouwde carport (totale opp. ca. 209 m²), opgetrokken uit steen en hout met houten spanten als dragers van de dakconstructie.
Het dak is gedekt met golfplaten (gedeeltelijk asbestgolfplaten). De kapschuur is voorzien van 4 kanteldeuren en elektra (voorzien van TL verlichting en 9 dubbele stopcontacten).

De overige bijgebouwen (totale opp. ca. 471 m²) staan rechts naast de woonboerderij, dienen als opslag-/stallingsruimte en verkeren in een matige staat van onderhoud. De authentieke boerderijschuur is opgetrokken uit steen en gedekt met keramische dakpannen, de andere bijgebouwen zijn opgetrokken uit steen en hout en grotendeels gedekt met asbestgolfplaten.ne – extensiveringsgebied en vrijwaringszone – radar. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Steginksweg 9
7437 PJ Bathmen
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1901
Aantal slaapkamers: 5
Aantal kamers: 6
Perceelgrootte: 10000 m²
Woonoppervlakte: 200 m²
Inhoud: 650 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie