Dalfsen, Tolhuisweg 8

Dalfsen, Tolhuisweg 8

€ 260.000,- k.k.

Landgoed Rechteren is een eeuwenoud landgoed, met als absolute blikvanger het middeleeuwse Kasteel Rechteren, dat prachtig is gelegen in het buitengebied nabij Dalfsen en grenzend aan de rivier de Vecht. Het landgoed is circa 1225 hectare groot en centraal op het landgoed wordt een monumentale (gemeentelijk monument) en te renoveren woonboerderij (inhoud circa 875 m³) aangeboden met aangebouwde schuur, erf en tuin met houten tuinhuis op een kavel van 1890 m². De vraagprijs van de opstallen bedraagt € 85.000,- k.k. en de (onder)grond zal in erfpacht worden uitgegeven. De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 7000,- per jaar.
Om de woonboerderij in de juiste prijsklasse op internet te kunnen tonen is de grondcomponent (een bedrag van € 175.000,-) opgenomen in de vraagprijs van € 260.000,- k.k. Uiteraard wordt de grondcomponent in mindering gebracht op de vraagprijs van € 260.000,- k.k. bij verkoop van de opstallen.
De woonboerderij kan middels een aanleunrangschikking onder de Natuurschoonwet 1928 gerangschikt worden en dat biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten.
Ook zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
De (agrarische) schuren ten zuidwesten van de woonboerderij blijven in gebruik bij een pachter van het landgoed maar deze (agrarische) schuren zullen in opdracht van en voor rekening van de grondeigenaar voor 2024 worden gesloopt en er zal geen herbebouwing plaatsvinden op deze locatie. De inrit tussen de woonboerderij en de (agrarische) schuren kan verplaatst worden naar de andere kant van de woonboerderij indien gewenst en dan kan een heg of haag een mooie afscheiding zijn tussen de woonboerderij en de (agrarische) schuren.
De WoningSchouw te Eefde heeft de woonboerderij recent bouwtechnisch gekeurd en het keuringsrapport is opgenomen in de verkoopbrochure. De woonboerderij heeft het energielabel G. Een asbestinventarisatierapport en een offerte voor het bestrijden van houtparasieten kan u op verzoek worden gemaild.
De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar.

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

 • zijentree/keuken met meterkast en aanrechtblok voorzien van apparatuur: 4-pits gasstel, oven, koelkast en afzuigkap
 • hal met wasmachineaansluiting en trapopgang naar verdieping
 • opkamer met onderliggende kelder
 • woonkamer met vaste kast
 • slaapkamer
 • badkamer met ligbad, douchecabine en wastafel
 • separate toiletruimte
 • grote deel (opp. circa 91 m²) met houten deuren, gootsteen en krachtstroom
 • inpandig bereikbare aangebouwde schuur (opp. circa 56 m²) met houten deuren

Verdieping:

 • overloop met vaste kast
 • drie slaapkamers waarvan één slaapkamer met vaste kast
 • twee lage zolders en een grote hooizolder boven de deel

Kenmerken

Tolhuisweg 8
7722 HT Dalfsen
Nederland
Type:Woonboerderij
Bouwjaar:1860
Aantal slaapkamers:4
Aantal kamers:6
Perceelgrootte:1890 m²
Woonoppervlakte:117 m²
Inhoud:875 m³
Aanvaarding:kan op korte termijn

Locatie