Dalfsen, Venneweg 4

Dalfsen, Venneweg 4

€ 250.000,- k.k.

De linker- en de rechterkant van de woonboerderij zijn beide
verkocht onder voorbehoud.

Landgoed Rechteren is een eeuwenoud landgoed, met als absolute blikvanger het middeleeuwse Kasteel Rechteren, dat prachtig is gelegen in het buitengebied nabij Dalfsen en grenzend aan de rivier de Vecht. Het landgoed is circa 1225 hectare groot en aan de rand van het landgoed wordt een karakteristieke woonboerderij (inhoud circa 1474 m³) aangeboden met vrijstaande schuur (opp. circa 115 m²), erf en tuin op een kavel van circa 2361 m². De woonboerderij heeft twee woonbestemmingen en wordt gesplitst aangeboden: de linkerkant van de woonboerderij betreft het verbouwde woongedeelte met de helft van de vrijstaande schuur en de helft van de kavel en de rechterkant van de woonboerderij betreft de geheel te verbouwen deel van de woonboerderij met de helft van de vrijstaande schuur en de helft van de kavel. Het erfinrichtingsplan kan u op verzoek worden gemaild.
De vraagprijs van de opstallen (linkerkant van de woonboerderij) bedraagt € 100.000,- k.k. en de (onder)grond zal in erfpacht worden uitgegeven. De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 6000,- per jaar. Om de woonboerderij in de juiste prijsklasse op internet te kunnen tonen is de grondcomponent (een bedrag van € 150.000,-) opgenomen in de vraagprijs van € 250.000,- k.k. Uiteraard wordt de grondcomponent in mindering gebracht op de vraagprijs van € 250.000,- k.k. bij verkoop van de opstallen. De vraagprijs van de opstallen (rechterkant van de woonboerderij) bedraagt € 50.000,- k.k. en ook hier zal de (onder)grond in erfpacht worden uitgegeven met een fiscaal aftrekbare canon van € 6000,- per jaar.
De WoningSchouw te Eefde heeft de woonboerderij recent bouwtechnisch gekeurd en het keuringsrapport is opgenomen in de verkoopbrochure. De woonboerderij heeft het energielabel F. Een offerte voor het bestrijden van houtparasieten zal eerdaags ook overhandigd kunnen worden. De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar.

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

  • zijentree/keuken met aanrechtblok voorzien van apparatuur: 4-pits gasstel, combi-magnetron, koel-/vrieskast en afzuigkap
  • woonkamer met schouw voorzien van gasaansluiting en toegang tot kelder
  • gang met meterkast en trapopgang naar verdieping
  • twee slaapkamers
  • grote bijkeuken met twee kluisjes, gootsteen met warm en koud water en aansluiting wasmachine
  • toiletruimte met wandcloset en wastafel
  • grote deel voorzien van toilet, krachtstroom en hooizolder

Verdieping:

  • overloop met luik naar zoldervliering
  • twee slaapkamers met vaste kast(en)
  • badkamer met doucheruimte en wastafelmeubel

Kenmerken

Venneweg 4
7722 HZ Dalfsen
Nederland
Type:Woonboerderij
Bouwjaar:1950
Aantal slaapkamers:4
Aantal kamers:5
Perceelgrootte:2357 m²
Woonoppervlakte:141 m²
Inhoud:1474 m³
Aanvaarding:kan op korte termijn

Locatie