Deurningen, Jonkmansweg 7

€ 425.000,- k.k.

Formidabel in het buitengebied van het kerkdorp Deurningen gelegen karakteristiek landhuis (inhoud circa 800 m³) met bijgebouwen, verlichte oprijlaan, bestraat erf, tuin met terrassen en eigen wandelbos op een kavel van 6080 m². De vrije ligging zorgt voor een optimale privacy en de uitzichten over het omringende coulisselandschap zijn subliem! Centraler wonen in Twente kan bijna niet: de steden Hengelo, Oldenzaal en Enschede met alle voorzieningen zijn met tien autominuten te bereiken en dat geldt ook voor de oprit naar de snelweg A1.
Het jaren dertig landhuis is in 2010 intern geheel vernieuwd en verkeert dan ook in een perfecte staat van onderhoud!
De vraagprijs voor de opstallen bedraagt € 425.000,- k.k. en de (onder)grond wordt in erfpacht uitgegeven. De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 11.431,89 per jaar en het erfpachtcontract loopt tot 30 juni 2050. De Jonkmansweg 7 te Deurningen maakt onderdeel uit van landgoed Jonkmanshoek en is middels een aanleunrangschikking gerangschikt als landgoed onder de Natuurschoonwet 1928. Dat biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
Resumerend: een superplek om te wonen in een landhuis met uitstraling dat direct betrokken kan worden!

Indeling landhuis:
Begane grond:

 • entree/hal met garderobe, meterkast, trapopgang naar 1e verdieping en toiletruimte met wandcloset en fonteintje
 • eetkamer met massieve parketvloer en terrasdeuren
 • royale woonkamer met massieve parketvloer en terrasdeuren (naar een buitenterras en naar een overdekt zitgedeelte)
 • zeer ruime keuken met natuurstenen vloer en voorzien van composieten aanrechtbladen en inbouwapparatuur: 5-pits gasstel, heteluchtoven, combi-magnetron, vaatwasser, grote koelkast en cooker
 • bijkeuken met natuurstenen vloer, vaste kast, wastafel, aansluitingen wasmachine/droger op hoogte en toegang tot de kelder (welke bestaat uit drie ruimtes)

1e verdieping:

 • overloop met ladenwand, linnenkast, twee vaste kasten en trapopgang naar 2e verdieping
 • ouderslaapkamer met schuifkastenwand en inloopkast
 • luxe badkamer met doucheruimte voorzien van stortdouche en glazen deur, wandcloset en wastafelmeubel met twee wasbakken
 • separate toiletruimte met wandcloset en fonteintje
 • slaapkamer met balkondeur, vaste kast en wastafelmeubel
 • slaapkamer met balkondeur en wastafel

2e verdieping:

 • overloop met twee vaste kasten en doucheruimte
 • zolderkamer
 • slaapkamer met bergruimte en wastafel

Technische gegevens:
Het landhuis is traditioneel gebouwd in 1938, opgetrokken uit spouwmetselwerk met houten topgevels en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. In 1960 is het landhuis in stijl uitgebouwd. De kozijnen, deuren en ramen zijn grotendeels voorzien van isolerende beglazing. In 2010 is het landhuis intern geheel vernieuwd en is tevens het buitenschilderwerk gedaan. De gedane werkzaamheden betroffen onder andere het volgende: het gedeeltelijk wijzigen van de bestaande indeling, het vernieuwen van de keuken en de bijkeuken, het vernieuwen van alle sanitair, het vernieuwen van de elektra, het vernieuwen van de plafonds en het nieuw afwerken (schilderen binnen).
Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van het landhuis, aangestuurd via een Remeha Quinta HR combi-ketel (bouwjaar 2008) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van het landhuis. De keuken, bijkeuken en de badkamer op de 1e verdieping zijn voorzien van vloerverwarming.
Het landhuis heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk en de komst van glasvezelkabel is aanstaande. Verder is het landhuis uitgerust met bliksembeveiliging, buitenverlichting en een vijftal zonneschermen waarvan vier zonneschermen elektrisch bedienbaar zijn. Ter hoogte van de bijkeuken bevindt zich aan de buitenkant van het landhuis nog een aangebouwd laarzen-/klompenhok.

Bijgebouwen:
Houten schuur (opp. circa 54 m²) van rabatdelen en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. Deze schuur bestaat uit twee ruimtes en wordt gebruikt als garage/werkplaats.
Half open houten schuur (opp. circa 23 m²) gedekt met bitumen.
Open schuurtje (opp. circa 10 m²) van steen en hout en gedekt met keramische dakpannen.
Een ren voor het hobbymatig kunnen houden van kippen.

Bestemming:
Volgens het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied 2010 van de Gemeente Dinkelland heeft het perceel de enkelbestemmingen Wonen (met bouwvlak) en Agrarisch – 1. De enkelbestemming Agrarisch – 1 heeft de dubbelbestemming Waarde – Ecologie.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Jonkmansweg 7
7561 PZ Deurningen
Nederland
Type: Landhuis
Bouwjaar: 1938
Aantal slaapkamers: 3
Aantal kamers: 7
Perceelgrootte: 6080 m²
Woonoppervlakte: 250 m²
Inhoud: 800 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie