Diepenheim, Houboerweg 5

€ 498.000,- v.o.n.

Landgoed Westerflier ligt ten westen van Diepenheim en beslaat een oppervlakte van 300 hectare. Dit prachtige landgoed kenmerkt zich door lange rechte lanen, uitgestrekte bossen, licht glooiende weilanden (essen) en is het stroomgebied van de meanderende Regge.
Subliem gelegen op de overgang van bossen naar essen treft u woonboerderij “Erve Nazelaar” met karakteristieke kapschuur (opp. circa 264 m²), voormalige jongveestalling (opp. circa 84 m²) en een schitterende, natuurlijke tuin rondom met straatwerk van gebakken oude waaltjes, meerdere terrassen en een waterput van Bentheimer zandsteen. De uitzichten over de eigen tuin en de omringende landerijen zijn bijzonder fraai en wanneer de vele klaprozen en korenbloemen bloeien is het helemaal een schilderachtig tafereel!
De perceeloppervlakte bedraagt 0.66.95 hectare (erfpacht) en deze stilteplek bereikt u het eenvoudigst door vanaf de Lochemseweg (huisnummer 7) de Houboerweg op te rijden. Deze verharde laan, welke wordt omzoomd door eeuwenoude beuken, staat symbool voor de schoonheid van landgoed Westerflier!
De huidige bewoners van “Erve Nazelaar” hebben de volumineuze woonboerderij (inhoud 1800 m³) in 2004 geheel verbouwd/geïsoleerd met behoud van de karakteristieke uitstraling en de authentieke elementen. Het voorhuis van de woonboerderij is het pareltje dat momenteel wordt bewoond en het achterhuis van de woonboerderij wordt gebruikt als stallingsruimte. Het achterhuis van de woonboerderij leent zich perfect voor een inwoonsituatie, praktijk-/kantoorruimte aan huis, B&B, etc. Een verbouwplan met kostenraming voor een extra wooneenheid in het achterhuis kan op verzoek worden overhandigd.

Indeling voorhuis:
Begane grond:

 • entree/hal met plavuizenvloer, garderobenis en toilet met wandcloset en fonteintje
 • royale, landelijke en handgemaakte eetkeuken met originele plavuizenvloer, hoekservieskasten, aanrechtblad van gestort terrazzo en inbouwapparatuur: Boretti fornuis met twee ovens en
  6-pits gasstel, vaatwasser, koelkast en schouw met afzuigkap
 • woonkamer met massief eiken plankenvloer, originele tegelwanden en oude schouw met originele tegeltjes, haardplaat en speksteenkachel
 • fraaie eet-/zitkamer met massief eiken plankenvloer
 • gang met originele plavuizenvloer, trapopgang naar verdieping, meterkast, bergruimte en toegang tot provisie-/wijnkelder
 • wasruimte met uitstortgootsteen
 • slaapkamer met Douglas plankenvloer
 • luxe badkamer met doucheruimte, twee wastafels en designradiator
 • grote deel (achterhuis) met stalramen en aansluitingen c.v./water/elektra

Verdieping:

 • overloop met Douglas plankenvloer en veel bergruimte
 • zeer ruime ouderslaapkamer met Douglas plankenvloer, 3 vaste kasten en wastafelmeubel
 • 2e luxe badkamer met doucheruimtes, twee wastafels en designradiator
 • separaat toilet met wandcloset
 • grote zolderruimte (achterhuis) met betonvloer waar eenvoudig extra slaap-/hobbykamers gerealiseerd kunnen worden

Technische gegevens:
De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd rond 1900, opgetrokken uit steensmetselwerk met gebinten als dragers van de constructie en de kap is gedekt met keramische dakpannen. In een latere fase zijn aan de binnenkant van de woonboerderij (voorgevel uitgezonderd) halfsteensmuren gemetseld voor de steensmuren waardoor spouwmuren zijn ontstaan. In 2004 is de woonboerderij geheel verbouwd/geïsoleerd: het complete dak is vernieuwd (isolatieplaten op Douglas balken en aan de onderkant afgetimmerd). Het voorhuis is gestript en nieuw ingedeeld en afgewerkt.
De houten deuren, kozijnen en ramen zijn voorzien van enkele beglazing met luiken in landgoedkleuren aan de buitenkant (voorgevel en rechterzijgevel).
Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Nefit Ecomline HR ketel (bouwjaar 1997) met grote gekoppelde boiler welke zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij. In de eetkeuken is een close-in boiler (10 liter) aanwezig voor snel warm water.
De woonboerderij heeft gas-/ elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk.

De karakteristieke kapschuur (afmetingen circa 22 x 12 meter) is opgetrokken uit hout (potdekselwerk) met gebinten als dragers van de constructie en het dak is gedekt met ABC golfplaten. De kapschuur heeft een betonnen vloerverharding en bestaat uit 5 compartimenten. Ideaal voor het stallen van auto’s, campers, caravans, trailers, etc.

De voormalige jongveestalling (afmetingen circa 12 x 7 meter) is opgetrokken uit halfsteensmuren en de onbeschoten kap is gedekt met keramische dakpannen.

Landgoed Nijenhuis en Westerflier B.V.:
De gronden (0.66.95 hectare) worden in erfpacht uitgegeven door landgoed Nijenhuis en Westerflier B.V. Dat betekent dat de opstallen kunnen worden gekocht en dat u daarnaast een jaarlijkse canon betaalt voor het gebruik van de gronden. De canon bedraagt € 10.418,03 per jaar en is fiscaal aftrekbaar.

Natuurschoonwet 1928:
Erve Nazelaar is middels een aanleunrangschikking gerangschikt als NSW landgoed en dat biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, vermindering van successierechten en een verlaagde WOZ aanslag. Daarnaast zijn er fiscale voordelen bij erfrecht en schenkingsrecht.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente de bestemming wonen en agrarisch met waarden in verwevingsgebied. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Houboerweg 5
7478 RS Diepenheim
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1900
Aantal slaapkamers: 2
Aantal kamers: 4
Perceelgrootte: 6695 m²
Woonoppervlakte: 200 m²
Inhoud: 1800 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie

Download brochure

Wanneer u onderstaande gegevens invult ontvangt u een link zodat u de brochure van dit object kunt bekijken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.