Enschede, Burg. Stroinkstraat 400

Enschede, Burg. Stroinkstraat 400

€ 795.000,- k.k.

Erve Meijeringh is één van de oude historische erven van Twekkelo en ligt prachtig verscholen in het groen aan de rand van een hoger gelegen es. De perceeloppervlakte bedraagt 5025 m² en de uitzichten vanaf het erf over de voorliggende landerijen zijn indrukwekkend en weids! Erve Meijeringh bestaat uit een in 1980 nieuw gebouwde woonboerderij (inhoud circa 1040 m³) met karakteristieke en geheel gerestaureerde schöppe (opp. circa 90 m²), half open schuur/carport (opp. circa 41 m²), erf en tuin rondom met fraaie houtopstanden en met een grote natuurlijke vijver als absolute blikvanger.
De woonboerderij heeft twee huisnummers (400/400A) en is op de begane grond, ten tijde van de bouw van de woonboerderij, geschikt gemaakt voor een inwoonsituatie. Deze inpandig bereikbare inwoonsituatie kan perfect dienen voor een kantoor aan huis (huidige situatie) en/of als gastenverblijf. De woonboerderij kan uiteraard ook in zijn geheel gebruikt gaan worden voor eigen bewoning.
Resumerend: schitterend landelijk wonen met veel mogelijkheden en met de voorzieningen van de steden Enschede en Hengelo onder handbereik!

Indeling woonboerderij:
Begane grond (woongedeelte):

 • royale entree/hal met garderobe, toiletruimte met toilet en wastafel, meterkast en open houten trap naar verdieping
 • werkkamer
 • tuingerichte woonkamer met terrasdeur en schouw voorzien van dichte houthaard
 • eetkeuken voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, koel- /vrieskast en afzuigkap

Begane grond (inwoonsituatie):

 • entree/hal met provisiekamer en toiletruimte met toilet en wastafel
 • badkamer met wastafel en wasmachineaansluiting
 • gedeeltelijk open keuken
 • woonkamer met schouw voorzien van open haard
 • slaapkamer

Verdieping:

 • overloop met vide, bergruimte en luik naar zoldervliering
 • drie slaapkamers met bergruimte waarvan twee slaapkamers met kastenwand
 • ruime badkamer met ligbad, douchebak, toilet, twee wastafels en wasmachineaansluiting
 • grote ouderslaapkamer met kastenwand

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1980, opgetrokken uit spouwmetselwerk en het zadeldak is gedekt met keramische dakpannen. Het dak, de vloeren en de spouwmuren zijn geïsoleerd. De hardhouten kozijnen, deuren en ramen zijn voorzien van enkele beglazing.
Vloerverwarming en radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Remeha Quinta ketel (bouwjaar 2008) met een gekoppelde boiler (150 liter) voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij.
De woonboerderij heeft gas-, elektra-, water- en glasvezelaansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk.

De karakteristieke schöppe is geheel gerestaureerd in 2014 en is opgetrokken van de originele gebinten en hout en het zadeldak is gedekt met keramische dakpannen.
De schöppe is bestraat met klinkers, heeft aan de voor- en achterkant openslaande houten deuren en is voorzien van elektra.

De half open schuur/carport heeft een stenen voet en is verder opgetrokken van hout. Het zadeldak is gedekt met keramische dakpannen. Het gesloten gedeelte heeft een vliering en is voorzien van elektra.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Noordwest van de gemeente Enschede de bestemming wonen met groot bouwvlak. De gebiedsaanduidingen zijn other: archeologisch onderzoeksgebied b en stadsrandzone.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

 

Kenmerken

Burgemeester Stroinkstraat 400
7547 RJ Enschede
Nederland
Type:Woonboerderij
Bouwjaar:1980
Aantal slaapkamers:5
Aantal kamers:8
Perceelgrootte:5025 m²
Woonoppervlakte:310 m²
Inhoud:1040 m³
Aanvaarding:in overleg

Locatie