Enschede, Leutinkveldweg 55

€ 575.000,- k.k.

Op een steenworp afstand van de stad Hengelo prachtig vrij in het buitengebied gelegen vrijstaande woning (inhoud circa 443 m³) met grote aangebouwde schuur (opp. circa 163 m²), kapschuur ( opp. circa 71 m²), erf, tuin, boomgaard en houtopstanden op een kavel van circa 3500 m². Omringende weilanden kunnen gedeeltelijk of geheel bijgekocht worden indien gewenst met een totale oppervlakte van circa 2.59.40 hectare. De grote aangebouwde schuur in combinatie met de aanwezige weilanden maken deze locatie bijzonder geschikt voor kandidaten die paarden en/of andere hobbydieren willen gaan houden. De woning is zeer degelijk gebouwd maar gezien de sublieme ligging in de groene long tussen Hengelo en Enschede kan ook gedacht worden aan volledige nieuwbouw waarbij aanzienlijk naar achteren gebouwd mag worden gezien het grote bouwvlak. De inhoud van de nieuw te bouwen woning mag maximaal 750 m³ bedragen met 100 m² aan bijgebouwen. De bijgebouwen mogen echter aangebouwd worden aan de nieuw te bouwen woning en dat betekent dat een meer dan riante woning willen bouwen tot de mogelijkheden behoort op deze toplocatie!

Indeling woonhuis:
Begane grond:

 • entree/hal met trapkast en trapopgang naar verdieping
 • slaapkamer met toegang tot badkamer voorzien van doucheruimte, wandcloset, wastafel en mechanische ventilatie
 • sfeervolle en grote woonkamer voorzien van eiken plankenvloer en schuifpui naar het terras
 • ruime keuken voorzien van hoekaanrechtblok en inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, oven, vaatwasser, koelkast en afzuigkap
 • zijentree met meterkast, zijdeuren en toiletruimte voorzien van wandcloset en wastafel
 • bijkeuken met tegelvloer, aansluitingen wasmachine/droger, bovenkastjes en uitstortgootsteen
 • inpandig bereikbare grote aangebouwde schuur met veel houten deuren en bestaande uit een grote stallingsruimte met bovengelegen hooizolder (stenen vloer), een opslagruimte en een stal (circa 4 x 2,5 meter).

Verdieping:

 • overloop met ketelruimte
 • twee slaapkamers
 • garderobe-/slaapkamer
 • 2e badkamer met douchecabine, toilet, wastafel en wandkast

Technische gegevens:
De woning is traditioneel gebouwd (bouwjaar circa 1975), opgetrokken uit spouwmetselwerk en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. Het verbindingsstuk tussen de woning en de aangebouwde schuur is opgetrokken uit spouwmetselwerk en dit gedeelte heeft een plat dak voorzien van een bitumineuze dakbedekking (ook de dakkapellen op de woning zijn voorzien van een bitumineuze dakbedekking). De aangebouwde schuur is ook opgetrokken uit spouwmetselwerk en de kap is gedekt met ABC golfplaten.
De houten kozijnen, deuren en ramen van de woning zijn gedeeltelijk gezien van isolerende beglazing (de begane grond heeft nagenoeg overal isolerende beglazing).
Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woning, aangestuurd via een Remeha CR Tzerra ketel (bouwjaar 2014) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woning.
De woning heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen en voor de afvoer van afvalwater is er een septictank in de voortuin. De komst van glasvezelkabel is waarschijnlijk aanstaande.

De kapschuur is opgetrokken van hout en het dak is gedekt met ABC golfplaten.

Bestemming:
Volgens het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Noordwest van de gemeente Enschede heeft de huiskavel de bestemming wonen met groot bouwvlak en hebben de weilanden de bestemming agrarisch. Verder zijn er de dubbelbestemmingen leiding – gas en waterstaat – intrekgebied. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Leutinkveldweg 55
7522 PW Enschede
Nederland
Type:Vrijstaande woning
Bouwjaar:1975
Aantal slaapkamers:4
Aantal kamers:5
Perceelgrootte:3500 m²
Woonoppervlakte:199 m²
Inhoud:443 m³
Aanvaarding:Kan op korte termijn

Locatie