Enschede, Lossersestraat 277

€ 525.000,- k.k.

Ten oosten van het dorp Lonneker nabij de stad Enschede ligt het vier eeuwen oude en ruim 20 hectare groot landgoed de Kuper dat aansluit op de essencomplexen rond de kern van Lonneker. De oude landschapsstructuren zijn hier nagenoeg onveranderd bewaard gebleven en dat maakt landgoed de Kuper uniek en bijzonder waardevol. Het hart van het erf de Kuper ligt rond de geheel gerestaureerde woonboerderij de Kuper (Lossersestraat 275), waar oude wegen bij elkaar komen, met daaromheen een rijksmonumentale schöppe, wat kleinere schuren en aan de oostkant het fraai gelegen Wönnershoes.
Het Wönnershoes is een rijksmonumentale woonboerderij (bouwjaar circa 1832, inhoud circa 700 m³) die van buiten en van binnen in een nagenoeg authentieke staat verkeert.
In overleg met Monumenten Advies Oost BV is een uiterst zorgvuldig en goedgekeurd restauratie- en verbouwingsplan opgesteld waar een te verkrijgen subsidiebedrag van € 140.844,- tegenover staat.
Landgoed de Kuper gaat de opstal het Wönnershoes verkopen en de (onder)grond, groot circa 2000 m², in erfpacht uitgeven. De vraagprijs van de opstal bedraagt € 225.000,- k.k. en de fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 12.000,- per jaar. Om de woning in de juiste prijsklasse op internet te kunnen tonen is de grondcomponent (een bedrag van € 300.000,-) opgenomen in de vraagprijs van € 525.000,- k.k. Uiteraard wordt de grondcomponent in mindering gebracht op de vraagprijs van € 525.000,- k.k. bij verkoop van de opstal en zal ook het te verkrijgen subsidiebedrag overgaan op de erfpachter.
De rijksmonumentale schöppe (gelegen ten westen van het Wönnershoes) zal door landgoed de Kuper functioneel worden hersteld en de erfpachter van het Wönnershoes zal de helft (opp. circa 75 m²) van deze schöppe mogen gebruiken als bijgebouw.
Het restauratie- en verbouwingsplan met een bepaalde indeling luistert nauw en Hofrijck Rentmeesters zoekt dan ook kandidaten die zich in dit plan kunnen vinden. De gevelaanzichten en plattegronden zijn toegevoegd aan de verkoopbrochure en het bestek-/de werkomschrijving kan op verzoek worden gemaild of worden toegezonden.
Resumerend: een toekomstige woonparel op een uitzonderlijke locatie!

Kenmerken

Lossersestraat 277
7525 PE Enschede
Nederland
Type:Woonboerderij
Bouwjaar:1832
Aantal slaapkamers:3
Aantal kamers:4
Perceelgrootte:2000 m²
Woonoppervlakte:203 m²
Inhoud:700 m³
Aanvaarding:In overleg

Locatie