Enschede, Stokhorstlaan

Enschede, Stokhorstlaan

€ 495.000,- v.o.n.

Landgoed Lobbenslag is een nieuw landgoed dat ligt in het overgangsgebied tussen Enschede en Lonneker. Dit nieuwe landgoed beslaat een oppervlakte van 5.43.45 hectare en betreft de driehoek gelegen tussen de Oldenzaalsestraat, Noord Esmarkerrondweg en de Stokhorstlaan. Op het nieuwe landgoed mag een “tuinmanswoning” gebouwd worden met bijgebouwen waarvan de in-/uitrit is gesitueerd aan de Stokhorstlaan en alleen deze bouwkavel wordt te koop aangeboden met een oppervlakte van circa 0.84.00 hectare.
Landgoed Lobbenslag maakt onderdeel uit van het vastgestelde bestemmingsplan Groene Scheg 2016. De bestemming wonen met groot bouwvlak maakt het mogelijk om een nieuwe woning te bouwen met een maximum van 750 m³, eventuele kelders niet meegerekend, maar de bijgebouwen (tot wel 200 m²!) mogen aangebouwd worden en dat betekent dat een riante woning kan worden gebouwd welke perfect past op een nog in te richten landgoed!
De maximum bouwhoogte bedraagt 10,5 meter en de maximum goothoogte bedraagt 7 meter. Naast de bestemming wonen – met specifieke bouwaanduiding lettercode a – heeft het landgoed de bestemmingen natuur, agrarisch met waarden, bos en verkeer – verblijfsgebied. Tevens heeft het landgoed de gebiedsaanduiding overige zone – archeologisch onderzoeksgebied a en b.
Het landgoed zal voor rekening van verkoper worden ingericht conform de inrichtingstekening binnen een jaar na de juridische levering van de bouwkavel.
Landgoed Lobbenslag is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 als niet opengesteld landgoed, na de inrichting (met aanleg van wandelpaden buiten de bouwkavel) zal het landgoed gerangschikt worden als opengesteld landgoed. Onderliggend aan en behorend tot het bestemmingsplan is er een beeldkwaliteitplan (met schetsontwerp en materiaalkeuzes) en deze documenten zijn toegevoegd aan de verkoopbrochure evenals de inrichtingstekening van landgoed Lobbenslag.

 

Kenmerken

Stokhorstlaan
7531 JG Enschede
Nederland
Type: Bouwkavel
Perceelgrootte: 8400 m²
Inhoud: 750 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie