Enschede, Wullenweg 55

€ 429.000,- k.k.

Landgoed Hof te Boekelo is een karakteristiek Twents landgoed en telt zo’n 130 hectare aan landbouwgronden, akkers en bossen. Het landgoed ligt als een oase tussen Boekelo, Hengelo en Enschede in. Onderdeel van het landgoed is het eeuwenoude Erve Vogelsang waar een kudde Traditional Herefords op biologische wijze wordt gehouden.
De geheel verbouwde, sfeervolle en prachtig gelegen woonboerderij (inhoud circa 1100 m³) op Erve Vogelsang met karakteristieke schuur (opp. circa 76 m²), erf en tuin rondom met tuinhuis (opp. circa 27 m²) en Bentheimer waterput op een kavel van 1030 m² wordt nu te koop aangeboden. De vraagprijs van de opstallen bedraagt € 250.000,- k.k. en Landgoed Hof te Boekelo geeft de (onder)grond in erfpacht uit. De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 6284,17 per jaar. Om de woonboerderij in de juiste prijsklasse op internet te kunnen tonen is de grondcomponent (een bedrag van € 179.000,-) opgenomen in de vraagprijs van € 429.000,- k.k. Uiteraard wordt de grondcomponent in mindering gebracht op de vraagprijs van € 429.000,- k.k. bij verkoop van de opstallen.
De woonboerderij is gerangschikt als landgoed onder de Natuurschoonwet 1928 en dat biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
Resumerend: paradijselijk wonen met (toe)zicht op grazende vleeskoeien!

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

 • zijentree/hal met meterkast en toegang tot wasruimte en toiletruimte met wandcloset
 •  ruime eetkeuken met plavuizenvloer en aanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, oven,vaatwasser, koelkast en afzuigkap
 • royale woonkamer met eiken plankenvloer, schouw met houtkachel, authentieke tegelwanden en deeldeur naar de tuin
 • portaal met trapopgang naar verdieping
 • slaapkamer met trapkast
 • bibliotheekkamer
 • studeerkamer
 • centrale hal met plavuizenvloer, garderobe, houtkachel en toegang tot voorraadkamer
 • deelkamer met 2e meterkast, keukenblokje, ketelruimte, douchecabine en sauna
 • grote deel/werkplaats met hoge houten deuren, zijdeur, trap naar zeer grote zolderruimte en voorzien van krachtstroom
 • werk-/slaapkamer met bergkamer voorzien van buitendeur

Verdieping:

 • overloop
 • slaapkamer
 • grote slaapkamer met schuifkastenwand
 • badkamer met ligbad, douchecabine, toilet en twee wastafels
 • 2e overloop met kastenwand en deur naar zeer grote zolderruimte

Technische gegevens:
De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd rond 1840, opgetrokken uit steensmetselwerk met houten topgevels en met gebinten als dragers van de constructie. De sporenkap, waaronder windfolie, is gedekt met keramische dakpannen. In 1971 is de woonboerderij aan de rechter zijkant en achterkant in stijl uitgebouwd. Deze uitbouw is opgetrokken uit spouwmetselwerk met houten topgevels en ook deze kap, waaronder een houten dakbeschot, is gedekt met keramische dakpannen. De huidige bewoner heeft vanaf 2000 de woonboerderij geheel verbouwd tot het sfeervolle geheel van heden. De binnenwanden van de steensmuren (uitgezonderd de authentieke tegelwanden in de woonkamer) en de plafonds zijn goed nageïsoleerd en dat heeft geresulteerd in het huidige en lage voorschotbedrag voor gas en elektra van € 195,- per maand!
De houten kozijnen, deuren en ramen zijn gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing, gedeeltelijk voorzien van enkele beglazing met voorzetramen en gedeeltelijk voorzien van enkele beglazing.
De woonboerderij heeft een eigen IBA systeem voor de zuivering van het huishoudelijk afvalwater.

De karakteristieke schuur (afmetingen circa 8.40 x 9.00 meter) is opgetrokken uit steen en hout met gebinten als dragers van de constructie en de beschoten sporenkap is gedekt met keramische dakpannen. Deze schuur is gedeeltelijk open en is voorzien van elektra en water.

Het tuinhuis (afmetingen circa 4.50 x 6.00 meter) is opgetrokken uit hout en de kap is gedekt met keramische dakpannen. Het tuinhuis is grotendeels open en is voorzien van elektra.

Bestemming:
Volgens het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Noordwest van de gemeente Enschede heeft het perceel de bestemming agrarisch (met bouwvlak) met waarden – agrarische functie met landschapswaarden. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure welke is te downloaden vanaf hofrijck.nl onder aanbod koop woningen.

Kenmerken

Wullenweg 55
7548 TA Enschede
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1840
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 8
Perceelgrootte: 1030 m²
Woonoppervlakte: 255 m²
Inhoud: 1100 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie