Haaksbergen, Huttenweg 15

€ 725.000,- k.k.

Ten zuidoosten van en nabij Haaksbergen fraai in het buitengebied gelegen landhuis (inhoud circa 775 m³) met (vakwerk)schuren (totale opp. circa 422 m²), prachtig erf met solitaire eiken en bestraat met gebakken stenen (waal- en dikformaten), siertuin met tuinhuis en omgeven door eigen weilanden. De perceeloppervlakte bedraagt circa 2.87.00 hectare inclusief de eigen weilanden en de mogelijkheid bestaat om alleen het erf met de opstallen te kopen. Het landhuis is gebouwd in 1974 en is later voorzien van nieuwe buitenmuren. De kozijnen zijn grotendeels van kunststof en voorzien van isolerende beglazing en rolluiken.
De (vakwerk)schuren waren/zijn in gebruik als jachthuis, opslag-/stallingsruimte, werkplaats, jongveestal en paardenstal.
Resumerend: landelijk wonen (en eventueel werken) in het kenmerkende Twentse coulisselandschap met de voorzieningen van Haaksbergen op korte afstand en ideaal voor kandidaten die paarden en/of andere hobbydieren willen gaan houden!

Indeling landhuis:
Begane grond:

 • royale entree met kannenschrot vloer, open houten trap naar verdieping en schuifpui naar de gang
 • gang met kannenschrot vloer, meterkast en buitendeur
 • woonkamer met schouw voorzien van houtkachel en vouwwand naar keuken
 • eetkeuken met tuindeur en aanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, combi-magnetron, koelkast en afzuigkap
 • toiletruimte met toilet en wastafel
 • doucheruimte met wastafel
 • slaap-/werkkamer met schuifkastenwand en twee vaste kasten
 • slaap-/werkkamer met vaste kast
 • ouderslaapkamer met schouw voorzien van houtkachel
 • bijkeuken met wasmachineaansluiting

Verdieping:

 • overloop met vide en vlizotrap naar zolderberging
 •  grote slaap-/hobbykamer met twee vaste kasten en deur naar zoldervliering
 • drie slaapkamers waarvan één slaapkamer met vaste kast
 • doucheruimte met wastafel
 • ketelruimte

Technische gegevens:
Het landhuis is gebouwd in 1974 en is later voorzien van nieuwe buitenmuren waardoor dubbele spouwmuren zijn ontstaan. De beschoten kap is gedeeltelijk nageïsoleerd en is gedekt met dakpannen. De kozijnen zijn grotendeels van kunststof en voorzien van isolerende beglazing en rolluiken. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van het landhuis, aangestuurd via een Remeha combi-ketel welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van het landhuis. Het landhuis heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk.

Op het erf staan vijf (vakwerk)schuren en in de tuin staat een tuinhuis.

Schuur 1 (opp. circa 87 m²): opgetrokken uit steen en hout en gedekt met dakpannen. Deze wordt gebruikt als garage met aan de voor- en achterkant houten deuren en als opslagruimte met houten deuren.

Schuur 2 (opp. circa 45 m²): vakwerkschuur gedekt met dakpannen. Deze schuur met houten deuren wordt gebruikt als opslagruimte maar heeft nog mestroosters en een mestkelder.

Schuur 3 (opp. circa 98 m²): vakwerkschuur gedekt met dakpannen. Deze schuur wordt gebruikt als jachthuis met houtkachel en vitrinekast en als werk-/stallingsruimte met aan de voor- en achterkant houten deuren, houtkachel, aanrechtblok en vaste trap naar zolderberging.

Schuur 4 (opp. circa 90 m²): opgetrokken uit steen en gedekt met dakpannen. Deze schuur wordt gebruikt als stallingsruimte maar heeft nog mestroosters en als werkplaats met vaste trap naar zolderberging. Ook is er een toilet met wastafel.

Schuur 5 (opp. circa 84 m²): opgetrokken uit steen en gedekt met dakpannen en bestaande uit drie compartimenten waarvan één compartiment een paardenstal is. Links en rechts van deze schuur zijn vakwerkschuurtjes aangebouwd die gebruikt worden als opslagruimte.

Het tuinhuis (opp. circa 18 m²) is een half open vakwerkschuur gedekt met dakpannen.

Bestemming:
Volgens het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Haaksbergen heeft het perceel de enkelbestemmingen wonen met zeer groot bouwvlak en agrarisch met waarden – landschap. Het perceel heeft de dubbelbestemming waarde – hoge archeologische verwachting. De gebiedsaanduiding is reconstructiewetzone – verwevingsgebied. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Huttenweg 15
7481 TP Haaksbergen
Nederland
Type:Landhuis
Bouwjaar:1974
Aantal slaapkamers:7
Aantal kamers:8
Perceelgrootte:28700 m²
Woonoppervlakte:240 m²
Inhoud:775 m³
Aanvaarding:In overleg

Locatie