Heino, Twentseweg

€ 350.000,- k.k.

 

 

 

 

De landgoederen A, B en C zijn verkocht onder voorbehoud.

TWEE NIEUWE LANDGOEDEREN (TOTALE OPPERVLAKTE CIRCA 20 HECTARE) GELEGEN AAN DE TWENTSEWEG (ACHTER HUISNUMMERS 8-10) NABIJ HET OVERIJSSELSCH KANAAL MET EEN HEEL BIJZONDER EN FLEXIBEL BESTEMMINGSPLAN VOOR HET BOUWEN VAN TWEE RIANTE LANDHUIZEN.

Landgoed A is het westelijke landgoed en dit landgoed heeft een eigen ontsluiting op de Twentseweg. Het landgoed is circa 7.01.00 hectare groot, bestaat uit grasland en grenst aan de westzijde geheel aan bos en grenst aan de oostzijde geheel aan een watergang van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Binnen het zeer grote bouwvlak mag een hoofdgebouw met een eigentijdse uitstraling gebouwd worden (inhoud 1500 m³ tot 2500 m³) of een villa (inhoud 1000 m³ tot 2000 m³) of een agrarische uitstraling (inhoud 1000 m³ tot 2000 m³) of een moderne uitstraling (inhoud 1000 m³ tot 2000 m³). Aan bijgebouwen en overkappingen mag 250 m² gebouwd worden.
De gronden hebben de enkelbestemmingen Wonen – Landhuis, Agrarisch met waarden – Natuur en landschapswaarden en Natuur. Er is een inrichtingsopgave waarvan de gemiddelde kosten (afhankelijk van het type hoofdgebouw) circa € 50.000,- bedragen en er is een waterbergingsopgave waarvan de kosten circa € 30.000,- bedragen.
De vraagprijs van Landgoed A bedraagt € 350.000,- k.k.

Landgoed C is het zuidelijke landgoed en dit landgoed heeft een eigen ontsluiting op de Twentseweg. Het landgoed is circa 7.10.00 hectare groot, bestaat uit grasland en grenst aan de west- en zuidzijde aan een watergang van Waterschap Drents Overijsselse Delta.
Binnen het zeer grote bouwvlak zijn er dezelfde bouwmogelijkheden als bij Landgoed A maar daarnaast mag er ook een hoofdgebouw met een klassieke uitstraling gebouwd worden (inhoud 1500 m³ tot 2500 m³). Aan bijgebouwen en overkappingen mag 250 m² gebouwd worden.
De gronden hebben de enkelbestemmingen Wonen – landhuis met Functieaanduiding specifieke vorm van wonen – klassiek landhuis en Agrarisch met waarden – Natuur en landschapswaarden. Er is een inrichtingsopgave waarvan de gemiddelde kosten (afhankelijk van het type hoofdgebouw) circa € 50.000,- bedragen.
De vraagprijs van Landgoed C bedraagt € 395.000,- k.k.

Landgoed B is het oostelijke landgoed en dit landgoed heeft een ontsluiting via een schouwpad langs het Overijsselsch kanaal. Landgoed B kan bijgekocht worden door de kopers van Landgoed A of C, is circa 5.83.00 hectare groot, bestaat uit grasland en grenst aan de westzijde aan een watergang van Waterschap Drents Overijsselse Delta.
De gronden hebben de enkelbestemmingen Agrarisch met waarden – Natuur en landschapswaarden en Natuur. Er is een waterbergingsopgave waarvan de kosten circa € 30.000,- bedragen.
De vraagprijs van Landgoed B bedraagt € 160.000,- k.k.

Landgoederen A, B en C dienen aan de rand opengesteld te worden (aan te leggen wandelpad) en kunnen als landgoed onder de Natuurschoonwet 1928 gerangschikt worden.
Rangschikken als NSW landgoed biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure. Het gehele bestemmingsplan kan bekeken worden op ruimtelijke plannen.nl (Twentseweg 8 te 8141 MA Heino intoetsen en de partiële herziening nr. 9 Buitengebied Raalte, twee nieuwe landgoederen aan de Twentseweg bij Heino wordt zichtbaar).

Kenmerken

Twentseweg
8141 MA Heino
Nederland
Type:Landgoedbouwkavels
Perceelgrootte:70100 m²
Woonoppervlakte:1500 m²
Aanvaarding:In overleg

Locatie