Hellendoorn, Hancateweg Oost 6A

Hellendoorn, Hancateweg Oost 6A

€ 495.000,- k.k.

ONGELIMITEERD BOUWEN OP EEN NIEUW LANDGOED GELEGEN AAN DE REGGE.
Ten noorden van Hellendoorn ligt in de buurtschap Hancate, met de bekende stuw en de mooiste vispassage van Overijssel, landgoed Rhaan met een oppervlakte van ruim 20 hectare. Landgoed Rhaan is een heel bijzonder landgoed waar waterwegen samenkomen en elkaar kruisen. Waterschap Regge en Dinkel heeft in 2013 het Reggeherstelproject afgerond en dat betekende voor landgoed Rhaan een unieke en nieuwe situatie. De Regge is hier afgedamd en geheel en kronkelend verlegd over landgoed Rhaan. Natuurontwikkeling in de EHS is hier het motto met onder andere een speciale en gerealiseerde wand voor oeverzwaluwen.
Direct grenzend aan de “nieuwe” Regge wordt een sublieme bouwkavel aangeboden met een oppervlakte van 6.24.60 hectare en te bereiken via de oversteek over het Overijsselsch Kanaal waar aan de Hancateweg Oost een bordje staat met huisnummer 6. Het bouwblok (groot circa 1225 m²) wordt omgeven door ingerichte natuur (grotendeels graslanden, een kolk en een wand voor oeverzwaluwen met voorliggende poel en nieuwe aanplant) en de gehele noordzijde van de bouwkavel wordt afgeschermd door een prachtige houtwal die zorgt voor de gewenste privacy.
Er mag binnen het bouwblok ONGELIMITEERD een woning worden gebouwd (minimale inhoud 1000 m³ met maximaal 150 m² aan bijgebouwen). De bouwhoogte bedraagt maximaal 13 meter en de goothoogte bedraagt maximaal 7 meter. De bouwkavel heeft de enkelbestemmingen Wonen en Natuur en heeft de dubbelbestemming Waarde – Landgoed. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.
Aangezien de natuur is ingericht kan deze bouwkavel direct worden gerangschikt als opengesteld landgoed onder de Natuurschoonwet 1928. Een opengesteld landgoed biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting en lage waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting. Om de gestelde natuurdoelen in stand te kunnen houden dient het landgoed beheerd te worden (laten beheren mag ook) waar subsidievergoedingen tegenover staan.
Resumerend: unieke locatie op een landgoed grenzend aan de Regge waar uitzonderlijk riant en exclusief gebouwd mag worden!

Kenmerken

Hancateweg Oost 6A
7447 TL Hellendoorn
Nederland
Type:Landgoedbouwkavel
Perceelgrootte:62460 m²
Inhoud:1000 m³
Aanvaarding:In overleg

Locatie