Hellendoorn, Kathuizenweg 7

Hellendoorn, Kathuizenweg 7

€ 565.000,- k.k.

Grenzend aan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, met aan de achterkant weidse uitzichten over de landerijen, schitterend in het buitengebied gelegen woonboerderij (inhoud circa 950 m³) met karakteristieke vrijstaande schuur (opp. circa 126 m²), bestraat erf, zonnige tuin rondom met terrassen, overdekt zitgedeelte, grote vijverpartij, fruitgaard, waterput, houtopstanden en grasland op een kavel van circa 4325 m². De mogelijkheid bestaat om het achterliggende weiland (groot circa 2.27.08 hectare) gedeeltelijk of geheel bij te kopen indien gewenst. De woonboerderij verkeert in een goede staat van onderhoud, zo is bijvoorbeeld in 2011 de rieten kap geheel vernieuwd, en bestaat op de begane grond uit twee woongedeeltes welke met elkaar verbonden (kunnen) zijn. Deze interne splitsing kan de ideale situatie zijn voor een inwoonsituatie of voor een kantoor-/praktijkruimte aan huis! De karakteristieke schuur is ingedeeld als dubbele garage, dubbele carport, bergingen en een vaste trap naar een grote zolderruimte.

Indeling woonboerderij:
Voorste gedeelte
Begane grond:

 • entree/bijkeuken met vaste kast en aansluitingen wasmachine/droger
 • gedeeltelijk open keuken voorzien van hoekaanrechtblok en inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, oven, koelkast en afzuigkap
 • woonkamer
 • gang met garderobe, inloopkast en toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
 • slaapkamer met inloopkast
 • badkamer met doucheruimte en wastafel

Achterste gedeelte
Begane grond:

 • entree/hal met garderobe, meterkast, eiken bordestrap naar verdieping en toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
 • royale woonkamer met vitrinekast, schuifpui naar terras, open haard en rookkanaal voor een houtkachel (aan de andere kant van de open haard)
 • keuken voorzien van hoekaanrechtblok en inbouwapparatuur: keramische kookplaat, combi-magnetron, koelkast met vriesvak en afzuigkap
 • bijkeuken met aanrechtblokje, drie vaste kasten met bovenkasten en aansluitingen wasmachine/droger

Verdieping:

 • overloop met inloopkast en vlizotrap naar grote zolderruimte
 • ouderslaapkamer met kastenwand
 • drie slaapkamers
 • badkamer met ligbad, doucheruimte en twee wastafels
 • separate toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
 • saunaruimte
 • garderobe-/ketelruimte

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1980, opgetrokken uit spouwmetselwerk en de kap is gedeeltelijk gedekt met riet (geheel vernieuwd in 2011) en gedeeltelijk gedekt met keramische dakpannen. Houten kozijnen, deuren en ramen welke geheel zijn voorzien van isolerende beglazing. Verder voorzien van vloer- en muurisolatie en de zolder is in 2013 nageïsoleerd. De woonboerderij is in 2017 door een professionele schilder volledig aan de buitenkant geschilderd. De begane grond (en de badkamer op de verdieping) van het achterste gedeelte is voorzien van vloerverwarming. De begane grond van het voorste gedeelte is voorzien van vloerverwarming ter plekke van de plavuizen. Verder zijn er radiatoren (en een convector in de woonkamer van het achterste gedeelte) voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via twee combi-ketels (Nefit Topline ketel voor het achterste gedeelte en een Intergas ketel voor het voorste gedeelte) welke tevens zorgen voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij. In de keuken van het achterste gedeelte is een close-in boiler (10 liter) aanwezig voor snel warm water. De woonboerderij heeft gas-, elektra-, water- en glasvezelaansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk.
De karakteristieke vrijstaande schuur (verbouwd in 1981) is opgetrokken van steen en hout en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen.
Het overdekte zitgedeelte (opp. circa 27 m²) in de tuin is opgetrokken van hout op een stenen voet en de kap is gedekt met keramische dakpannen.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 2009 van de gemeente Hellendoorn de enkelbestemming wonen met groot bouwvlak en de dubbelbestemming waarde – archeologische verwachtingswaarde. De gebiedsaanduiding is reconstructiewetzone – verwevingsgebied.

Kenmerken

Kathuizenweg 7
7447 PC Hellendoorn
Nederland
Type:Woonboerderij
Bouwjaar:1980
Aantal slaapkamers:5
Aantal kamers:7
Perceelgrootte:4325 m²
Woonoppervlakte:325 m²
Inhoud:950 m³
Aanvaarding:in overleg

Locatie