Hellendoorn, Vrugteveensweg 12

Hellendoorn, Vrugteveensweg 12

€ 695.000,- k.k.

Op steenworp afstand van het dorp Hellendoorn prachtig vrij en landelijk gelegen landhuis, gebouwd in Saksische stijl, met inpandige garage en met bijgebouwen in dezelfde stijl gebouwd als het landhuis, royale tuin rondom met besproeiingspunten en omgeven door een eigen bos. Het perceel heeft een oppervlakte van 1.25.90 hectare en grenst aan de zuidzijde aan de Vrugteveensweg, aan de noordzijde aan de Zandsteeg en aan de oostzijde aan de Duivecatelaan. De toegang tot het perceel geschiedt middels twee automatisch bedienbare poorten met intercom en de statige oprijlanen, bestraat met gebakken klinkers en voorzien van klassieke lantaarns, leiden u naar het stijlvolle landhuis. Het perceel is geheel omheind en dat zal niet alleen hondenliefhebbers kunnen bekoren!
Het landhuis is oorspronkelijk gebouwd in 1978 en de huidige bewoners hebben het landhuis in 2003 laten verbouwen tot het uiterst sfeervolle en comfortabele geheel van heden. De hoofdbouw van het landhuis is geheel onderkelderd en de totale inhoud van het landhuis bedraagt circa 845 m³. De fraaie en karakteristieke schuur is gebouwd in 2007. De WoningSchouw te Eefde heeft de opstallen bouwtechnisch gekeurd d.d. 27-03-2018 en het keuringsrapport kan u op verzoek worden gemaild of worden toegezonden.
Resumerend: genieten is hier het motto met de voorzieningen van het dorp Hellendoorn onder handbereik maar ook nabij de grotere stad Nijverdal, met een gevarieerd winkelaanbod, voortgezet onderwijs en een NS station, en helemaal nabij de rivier de Midden Regge en Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug waarlangs of waarop het heerlijk wandelen of fietsen is!

Indeling landhuis:
Begane grond:

 • entree/hal met toiletruimte voorzien van wandcloset en fonteintje, meterkast, trapopgang naar verdieping en trapafgang naar grote kelder welke bestaat uit vijf separate ruimtes
 • werkkamer met plankenvloer en vaste kast
 • schitterende en royale woon-/eetkeuken met ensuite deuren naar de woonkamer en voorzien van Belgisch hardstenen aanrechtbladen en inbouwapparatuur: Boretti fornuis (bouwjaar 2016), vaatwasser, koelkast, vrieskast, cooker en afzuigkap
 • woonkamer met schouw voorzien van houtkachel
  achteringang/bijkeuken met garderobe voorzien van bovenkasten, aansluitingen wasmachine/droger, vaste trap naar verdieping en separate toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
 • inpandige garage met houten deuren, schuifkastenwand en aanrechtblokje voorzien van warm en koud water

Verdieping van de hoofdbouw:

 • overloop met vid
 • ouderslaapkamer met inloopkast
 • twee slaapkamers waarvan één slaapkamer met vaste kast en met vlizotrap naar zolderberging
 • luxe badkamer met bubbelbad, douchecabine met stoom en massage toebehoren, wastafelmeubel, wandcloset en designradiator

Verdieping van de aanbouw (boven de bijkeuken/garage):

 • overloop
 • twee hobby-/bergkamers welke ook gebruikt kunnen gaan worden als extra slaapkamers

Technische gegevens:
Het landhuis is traditioneel gebouwd in 1978, opgetrokken uit spouwmetselwerk en de beschoten zadeldaken zijn gedekt met keramische dakpannen. In 2003 is het landhuis verbouwd waarbij de kap van de hoofdbouw volledig is geïsoleerd. De houten kozijnen, deuren en ramen zijn grotendeels voorzien van isolerende beglazing. De goten en de hemelwaterafvoeren zijn van koper en het hemelwater komt uit in een in de tuin aanwezige sier-/waterput met rol.
De woon-/eetkeuken, woonkamer en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming en daarnaast zorgen radiatoren voor de centrale verwarming van het landhuis, aangestuurd via een Nefit Excellent ketel met gekoppelde boiler voor de warmwatervoorziening van het landhuis. Het landhuis is uitgerust met een alarminstallatie en is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezel.

De karakteristieke schuur (opp. circa 50 m²) bestaat uit een berging (met wateraansluiting en een bron met pomp voor het kunnen besproeien van de tuin), een open gedeelte voor het stallen van auto’s en een aangebouwde overkapping voor open haard hout.

Verder is er een schuurtje (opp. circa 10 m²) voor het kunnen stallen van een aanhanger en in de tuin bevindt zich een kippenhok (opp. circa 9 m²).

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vastgestelde bestemmingsplan Duivecate-Reggedal van de gemeente Hellendoorn de enkelbestemmingen Wonen – 1 met bouwvlak, Tuin en Natuur.
Het perceel heeft de dubbelbestemming Waarde – Archeologische verwachtingswaarde.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Vrugteveensweg 12
7447 AL Hellendoorn
Nederland
Type:Landhuis
Bouwjaar:1978
Aantal slaapkamers:5
Aantal kamers:7
Perceelgrootte:12590 m²
Woonoppervlakte:175 m²
Inhoud:845 m³
Aanvaarding:In overleg