Hengelo GLD, Ruurloseweg 93

€ 375.000,- k.k.

Landgoed Zelle is gelegen in de driehoek tussen Hengelo GLD, Vorden en Ruurlo. Dit prachtige landgoed is circa 355 hectare groot. Op het landgoed staat vakantieboerderij “Sterreveld” op een beschutte en fraaie plek met uitzicht over de landerijen. Deze karakteristieke “katerstede” (inhoud 515 m³) heeft een woonbestemming gekregen en de kavel is 2700 m² groot (met de mogelijkheid om een aangrenzende strook cultuurgrond van circa 1000 m² bij te huren indien gewenst). Landgoed Zelle gaat de opstal “Sterreveld” verkopen en de (onder)grond in erfpacht uitgeven. De vraagprijs van de opstal bedraagt € 150.000,- k.k. en de fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 9.000,- per jaar. Om de woonboerderij in de juiste prijsklasse op internet te kunnen tonen is de grondcomponent (een bedrag van € 225.000,-) opgenomen in de vraagprijs van € 375.000,- k.k. Uiteraard wordt de grondcomponent in mindering gebracht op de vraagprijs van € 375.000,- k.k. bij verkoop van de opstal. De woonboerderij is bouwtechnisch gekeurd d.d. 06-07-2016 en het bouwtechnisch keuringsrapport zal u op verzoek worden toegezonden.
“Sterreveld” is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 en dat biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Ook zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
Resumerend: sfeervol en landelijk wonen op een uniek landgoed!

Indeling Sterreveld:

  • entree/gang met tegelvloer, meterkast, ketelruimte en toiletruimte met wandcloset en fonteintje
  • badkamer met ligbad, doucheruimte, wandcloset, twee wastafels en designradiator
  • riante Z-vormige woonkamer met gebinten, plankenvloer, schouw met open haard, servieskast en openslaande terrasdeuren
  • gedeeltelijk open keuken met twee aanrechtblokken en voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, oven, vaatwasser en afzuigkap
  • slaapkamer met plankenvloer en vaste kast
  • slaapkamer met plankenvloer en kastruimte
  • twee slaapkamers met plankenvloer, vaste kast en wastafelmeubel

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd (bouwjaar onbekend), opgetrokken uit steensmetselwerk met gebinten als dragers van de constructie en de beschoten kap is gedekt met keramische Oude Holle dakpannen. Houten kozijnen, deuren en ramen welke zijn voorzien van enkele beglazing. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Nefit combi-ketel (bouwjaar 2009) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij. De keuken en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming.
De woonboerderij heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk.

Bestemming:
Volgens het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied verschuiving bestemmingen landgoed Zelle Hengelo van de gemeente Bronckhorst heeft het perceel de enkelbestemming Wonen en de dubbelbestemming Waarde – Archeologische verwachting 2. Tevens heeft het perceel de gebiedsaanduiding wetgevingzone – omgevingsvergunning landgoed. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Aanvaarding: 
vanaf 17 januari 2017 en het passeren dient te geschieden bij Kienhuis Hoving Advocaten & Notarissen te Enschede.

Kenmerken

Ruurloseweg 93
7255 MB Hengelo GLD
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1838
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 5
Perceelgrootte: 2700 m²
Woonoppervlakte: 108 m²
Inhoud: 515 m³
Aanvaarding: vanaf 17 januari 2017

Locatie