Hengelo GLD, Ruurloseweg 98

Hengelo GLD, Ruurloseweg 98

€ 295.000,- k.k.

Landgoed Zelle ligt in de driehoek tussen Hengelo GLD, Vorden en Ruurlo, in het nationale landschap Graafschap. Dit prachtige landgoed is circa 355 hectare groot en bestaat uit 180 hectare bos, 20 hectare natuurterrein met pachthoeves verscholen in het groen, landbouwgrond en een schitterende 18-holes golfbaan (in 2019 ‘Golfbaan van het jaar’).
Het hart van het landgoed bestaat uit een eeuwenoud landschap met lanen, bossen, oude solitaire bomen, paden en waterpartijen en het monumentale Huize Zelle met fraaie bijgebouwen. Dit gebied van ongeveer 94 hectare is geheel als Rijksmonument aangewezen.
Op het landgoed staat de comfortabele voormalige vakantieboerderij “Agadir” op een beschutte en fraaie plek omgeven door een beukenhaag en bos.
Deze karakteristieke Achterhoekse boerderij (inhoud 602 m³) op een kavel van circa 1400 m² krijgt eerdaags een onherroepelijke woonbestemming en landgoed Zelle gaat de opstal “Agadir” verkopen (bedoeld voor permanente bewoning en niet bedoeld als 2e woning) en de (onder)grond in erfpacht uitgeven. De vraagprijs van de opstal bedraagt € 295.000,- k.k. en de fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 12.000,- per jaar.
“Agadir”is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 en dat biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Ook zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.

Resumerend: sfeervol en landelijk wonen op een uniek landgoed!

KIJKDAGEN ZONDER AFSPRAAK: WOENSDAG 17 EN DONDERDAG 18 NOVEMBER VAN 9.00 UUR TOT 17.00 UUR (het dragen van een mondkapje of het tonen van een coronapas is verplicht).

Indeling Agadir:

 • entree/hal met vaste kast, toiletruimte en berging
 • ruime woonkamer met houtkachel en openslaande terrasdeuren
 • half open keuken met alle wenselijke apparatuur
 • vier slaapkamers waarvan drie slaapkamers zijn voorzien van een wastafel
 • badkamer met douche

Bijzonderheden:

 • een inrichtingsplan is toegevoegd aan de verkoopbrochure; dit inrichtingsplan laat o.a. zien waar een bijgebouw gerealiseerd kan worden; het landgoed wil dat de sfeer en de charme van de boerderij behouden blijven; het eventueel vergroten van de woning met een in stijl passende tuinkamer of serre is in overleg toegestaan.
 • de helft van de opengestelde toegangsweg hoort bij de woonkavel van Agadir en de andere helft van de toegangsweg hoort bij het landgoed; er zal over en weer een erfdienstbaarheid van weg worden gevestigd; de kosten van onderhoud van deze toegangsweg zullen door partijen worden gedeeld.
 • de kosten van de kadastrale splitsing, zijnde € 440,- (geen BTW) zijn voor rekening van erfpachter.
 • de boerderij zal ‘as is, where is’ worden verkocht; het dakbeschot en de luiken van de boerderij zijn van asbesthoudende materialen; niet uit te sluiten valt dat er meer asbesthoudende materialen aanwezig zijn.
 • Agadir heeft te maken met geluidsbelasting vanaf de Ruurloseweg, daarom is voor deze woning een grenswaardebesluit genomen. Geluidwerend glas in de noordwestgevel is wenselijk, maar niet vereist.
 • Nutsvoorzieningen: Agadir heeft eigen elektra- en glasvezelaansluitingen; het water komt via een eigen leiding vanaf de woning Oranje Nassau (Ruurloseweg 94); dit is niet wenselijk en de erfpachter moet na de overdracht een eigen wateraansluiting aanvragen; deze kosten zijn voor rekening van erfpachter (volgens Tarievenregeling Vitens € 837,12); voor de riolering is er een gezamenlijke aansluiting met vakantieboerderij Pretoria; het landgoed heeft de vraag uitgezet of Agadir een eigen rioolaansluiting kan krijgen; als dat kan zijn de kosten voor rekening van erfpachter; Agadir heeft een bovengrondse gastank; mogelijk kan er een omgevingsvergunning worden verleend voor een gasaansluiting; als dat kan en indien gewenst zijn de kosten voor rekening van erfpachter.
 • De akte van levering dient te passeren op 1 februari 2022 (of zoveel eerder of later in overleg) bij Nysingh Advocaten &Notarissen, Velperweg 10 te 6824 BH Arnhem; kandidaten die Agadir bekeken hebben kunnen uiterlijk vrijdag 19 november via de mail aan Hofrijck Rentmeesters kenbaar maken of zij er verder mee willen; de kandidaten die er verder mee willen krijgen dan de erfpachtstukken gemaild en krijgen ook te horen voor welke datum er geboden kan worden (met een motivatie: wie zijn de kandidaten, wat doen de kandidaten, wat zijn de plannen, etc.) waarbij de canon van € 12.000,- per jaar een vast gegeven is.
 • De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar;
 • Grondeigenaar maakt het formele voorbehoud dat de woonbestemming onherroepelijk moet worden; het bestemmingsplan is 28 oktober 2021 vastgesteld en wordt in de week van 1 t/m 5 november 2021 gepubliceerd voor een periode van zes weken; daarna is de woonbestemming naar verwachting onherroepelijk.

Kenmerken

Ruurloseweg 98
7255 MB Hengelo GLD
Nederland
Type:Woonboerderij
Bouwjaar:1901
Aantal slaapkamers:4
Aantal kamers:5
Perceelgrootte:1400 m²
Woonoppervlakte:116 m²
Inhoud:602 m³
Aanvaarding:1 februari 2022

Locatie