Hengelo OV, Hartermedenweg 1

€ 595.000,- k.k.

Ten noordoosten van Hengelo nabij het kerkdorp Deurningen prachtig vrij in het coulisselandschap gelegen karakteristiek landhuis met bijbehorende schuren (totale opp. circa 135 m²), bestraat erf, tuin rondom, houtwallen, solitaire bomen en (achterliggende) weilanden.
De totale perceeloppervlakte bedraagt 1.42.50 hectare waarvan 0.34.90 hectare toe te kennen is aan de huiskavel. Centraler wonen in Twente dan hier kan bijna niet want de steden Hengelo, Enschede en Oldenzaal met alle voorzieningen (en belangrijke uitvalswegen) zijn goed en zeer snel bereikbaar! Volgens het bestemmingsplan Buitengebied, Veegplan 2014 van de gemeente Hengelo mag het landhuis vergroot worden tot maximaal 750 m³. Onder voorwaarden (onderbouwing noodzakelijk maar stedenbouwkundig gezien is het akkoord) kan in de achterliggende weilanden zelfs een Rood voor Rood bouwkavel ontwikkeld gaan worden.
Resumerend: een droomplek met veel mogelijkheden en ideaal voor het houden van paarden en/of andere hobbydieren!

Indeling landhuis:
Begane grond:

  •  entree/hal met toiletruimte, bergkast en meterkast
  • sfeervolle woonkamer met openslaande terrasdeuren en schouw voorzien van gaskachel
  • riante woon-/eetkeuken met vlizotrap naar atelierruimte annex zolderberging
  • ouderslaapkamer
  • werk-/slaapkamer
  • portaal met open houten trap naar verdieping
  • badkamer met ligbad, douchecabine en wastafel

Verdieping:

  • overloop
  • twee slaapkamers met vaste kasten en toegang tot bergruimtes

Technische gegevens:
Het landhuis (totale inhoud circa 450 m³) is traditioneel gebouwd in 1926, opgetrokken uit steensmetselwerk en de beschoten kap is gedekt met dakpannen. In 1976 is het landhuis verbouwd (eigenlijk opnieuw opgetrokken/volledig gerenoveerd) waarbij de kap is nageïsoleerd met glaswol. In 2000 is de aanbouw (huidige woon-/eetkeuken en ouderslaapkamer) geheel in stijl met het landhuis gebouwd,opgetrokken uit spouwmetselwerk en optimaal geïsoleerd. De houten kozijnen, deuren en ramen zijn gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing.
Radiatoren en een convector (in de woonkamer) zorgen voor de centrale verwarming van het landhuis, aangestuurd via een combi-ketel (bouwjaar circa 2011) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van het landhuis.
Het landhuis heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk en glasvezelkabel is aangelegd tot in de meterkast.

Bijbehorende schuren:
Grote schuur/garage (circa 8 x 9 meter) met houten deuren, schoorsteenkanaal, gaskachel, gootsteen, smeerput, kelder, meterkast met krachtstroom en vaste trap naar grote zolderberging.

Tuinhuisje (circa 3 x 3,5 meter) voorzien van elektra.

Houten schuur (circa 5,8 x 6,2 meter) gedekt met dakpannen. Voorzien van elektra en er is een luik naar de zoldervliering.

Houten schuur (circa 4,9 x 3,2 meter) gedekt met dakpannen. Voorzien van elektra en er is een luik naar de zoldervliering.

Bestemming:
Volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied, Veegplan 2014 van de gemeente Hengelo heeft het perceel de enkelbestemmingen wonen met groot bouwvlak en agrarisch.
De dubbelbestemming is waarde – archeologie middel en hoog (buiten kom).
De gebiedsaanduidingen zijn luchtvaartverkeerzone – invliegfunnel, reconstructiewetzone – verwevingsgebied en vrijwaringszone – radar. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Hartermedenweg 1
7559 RC Hengelo OV
Nederland
Type: Landhuis
Bouwjaar: 1926
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 5
Perceelgrootte: 14250 m²
Woonoppervlakte: 140 m²
Inhoud: 450 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie