Hoge Hexel, Piksenweg 14

€ 595.000,- k.k.

Prachtig vrij in het buitengebied gelegen volumineuze woonboerderij (inhoud circa 1850 m³) met voormalige agrarische bedrijfsgebouwen (opp. circa 700 m²), oprijlaan, erf, tuin, bos en weilanden. De perceeloppervlakte bedraagt 5.10.00 hectare en dat maakt het mogelijk om het geheel te rangschikken als landgoed onder de Natuurschoonwet 1928. Een NSW landgoed biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
De woonboerderij bestaat uit een voorhuis (het woongedeelte met een inhoud van circa 650 m³) en een achterhuis (de deel en hooizolder met een inhoud van circa 1200 m³).
De voormalige agrarische bedrijfsgebouwen zijn allemaal sloopwaardig. Bij vervangende nieuwbouw mag er maximaal 250 m² aan bijgebouwen teruggebouwd worden en dat betekent dat 450 m² aan bedrijfsgebouwen verkocht kan worden (in het kader van de Rood voor Rood regeling om op een andere locatie een bouwkavel te gaan ontwikkelen/realiseren).
De circa verdeling van de gronden is de volgende:
– 1,1 hectare erf met opstallen, tuin, bos (in die hoek) en oprijlaan
– 2,5 hectare weilanden
– 1,5 hectare bos

Indeling woonboerderij (voorhuis):
Begane grond:

 • zijentree/keuken met hoekaanrechtblok, schouw en toegang tot verlaagd liggende provisiekast
 • woonkamer met schouw en ensuite deuren naar 2e woonkamer met schouw
 • drie (slaap)kamers
 • portaalruimte met trapopgang naar verdieping en meterkast
 • gedeeltelijk betegelde ruimte met afzuigkap en vaste kast
 • doucheruimte met wastafel
 • toiletruimte
 • toegang tot de deel met bovengelegen hooizolder

Verdieping:

 • overloop met vaste kast en toegang tot zolderruimte
 • slaapkamer met vaste kast
 • slaapkamer

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd (bouwjaar circa 1916), opgetrokken uit steensmetselwerk en het zadeldak is gedekt met keramische dakpannen. De houten kozijnen, deuren en ramen zijn voorzien van enkele beglazing.
Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Atag Blauwe Engel II combi-ketel welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij. De woonboerderij heeft gas-, elektra-, water- en glasvezelaansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk.

Asbesthoudende materialen zijn in en op de aanwezige opstallen aanwezig.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied 2009 van de gemeente Wierden de bestemmingen wonen (met groot bouwvlak), agrarisch en bos. Het perceel is verder gedeeltelijk gelegen in verwevingsgebied en gedeeltelijk gelegen in landbouwontwikkelingsgebied. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Piksenweg 14
7645 BD Hoge Hexel
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1916
Aantal slaapkamers: 5
Aantal kamers: 7
Perceelgrootte: 51000 m²
Woonoppervlakte: 200 m²
Inhoud: 1850 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie