Holten, Holterbergweg 2

€ 695.000,- k.k.

Landhuis “Panochtus” heeft een organische verschijning en wordt dan ook wel “de Kameel” genoemd. De bekende architect T.J. Loggers heeft dit Rijksmonumentale en heel bijzondere landhuis voor zichzelf ontworpen en laten bouwen in 1935 als dubbel woonhuis annex architectenbureau. Anno nu is het één woonhuis van architectuurhistorisch belang vanwege de afmetingen en bouwstijl (geïnspireerd op de Amsterdamse School) van het pand, de redelijke gaafheid van het pand en de prachtige situering op de Holterberg waarmee de organische bouwstijl van het pand zeer fraai harmonieert!
Het ontwerp Panochtus is geïnspireerd door een voorwereldlijk dier dat over de Holterberg kruipt en zijn blik op het dal richt. Landhuis Panochtus (inhoud 822 m³) verkeert bouwkundig gezien in een goede staat van onderhoud en de rieten kap is in 2004 geheel vernieuwd doch van binnen is het landhuis gedateerd. Een bouwkundig keuringsrapport van de opstallen kan u op verzoek worden toegezonden. Rechts naast/voor het landhuis staat een in stijl gebouwde vrijstaande garage (opp. 30 m²) en achter op het perceel staat geheel beschut een carport (opp. 49 m²). De perceeloppervlakte bedraagt 3560 m².
Resumerend: misschien wel de bekendste woning op de Holterberg staat nu te koop, een woning in Engelse Cottagestijl om direct verliefd op te worden en ook zeer geschikt voor B&B activiteiten! !

Indeling landhuis:
Begane grond:

 • entree met trapopgang naar verdieping en toiletruimte met toilet en fonteintje
 • keuken met aanrechtblok en los fornuis met afzuigkap
 • eetkamer met plavuizenvloer en openslaande terrasdeuren
 • tussenkamer met plavuizenvloer en kastenwanden
 • woonkamer met eiken parketvloer, open haard, kastenwand en openslaande tuindeuren
 • werkkamer met plavuizenvloer en inbouwkasten
 • achterentree met trapopgang naar verdieping, toiletruimte met toilet en wastafel, garderobe en toegang tot provisie-/wijnkelder (opp. circa 6 m²)

Verdieping:

 • overloop met doucheruimte
 • schitterende en ronde ouderslaapkamer met kastenwand en aangrenzend de badkamer met
  ligbad/douche en wastafel
 • werk-/slaapkamer met vaste kast en wastafel
 • slaapkamer met vaste kast en wastafel
 • tussenslaapkamer met kastruimte en wastafel
 • grote slaapkamer met vaste kasten, wastafel en balkondeur

Omschrijving landhuis Panochtus:
Langgerekt pand bestaande uit één bouwlaag die vanuit het midden van het pand oploopt naar de eindgevels die twee bouwlagen hoog zijn. Het in rode baksteen opgetrokken pand heeft een gebogen, riet gedekt dak met in het midden van het pand een welving en is boven de eindgevels afgerond. De noordelijke eindgevel heeft een wolfeind. De vensters van het pand zijn voorzien van stalen kozijnen met enkele beglazing.
Voorgevel met eenvoudige entree en diverse meerruits vensters. Boven deze gevel een dakkapel onder een lessenaarsdak met twee zesruits vensters en een ooglidvenster.
In de achterzijde bevinden zich een deur onder een rondboog en diverse meerruits vensters. Op het dak boven deze gevel drie dakkapellen onder lessenaarsdaken met dubbele zesruitsvensters en een ooglidvenster.
De in zes segmenten verdeelde linkerzijgevel heeft op de begane grond zes twaalfruits vensters binnen een betonnen lijst. Tussen beide bouwlagen bevindt zich een gepotdekseld deel met daarboven vier twaalfruits vensters in een betonnen lijst. De noordelijke gevel is op de verdieping breder, dit wordt geaccentueerd door een horizontale witte sierlijst die in het verlengde van het uiteinde van het boeibord tussen begane grond en verdieping is aangebracht. Op de begane grond is een twaalfruits venster geplaatst, daarboven bevindt zich een balkon met houten balustrade steunend op houten korbelen. Op de verdieping verder een glasdeur geflankeerd door een drielicht venster.
Het landhuis heeft radiatoren voor de centrale verwarming van het landhuis, aangestuurd via een Atag combi-ketel (bouwjaar 2008) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van het landhuis. In de keuken is een Vaillant geiser aanwezig voor de warmwatervoorziening aldaar.

Bestemming:
Volgens het vastgestelde bestemmingsplan Wonen Holten heeft het perceel de enkelbestemmingen Wonen – Landhuis en Bos. Het perceel heeft de dubbelbestemming Waarde – Archeologie middelhoge verwachting en de bouwaanduidingen karakteristiek en specifieke bouwaanduiding – klasse b.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Holterbergweg 2
7451 JL Holten
Nederland
Type:Landhuis
Bouwjaar:1935
Aantal slaapkamers:5
Aantal kamers:9
Perceelgrootte:3560 m²
Woonoppervlakte:235 m²
Inhoud:822 m³
Aanvaarding:In overleg

Locatie