Holten, Scheperspad 3

Holten, Scheperspad 3

€ 749.000,- k.k.

MAGNIFIEK OP DE HOLTERBERG GESITUEERD RIETGEDEKT LANDHUIS.
Het Scheperspad, gelegen tussen de Beukenlaan en de Molenbelterweg, ligt op de flank van een stuwwal en de uitzichten vanuit het landhuis over de landerijen in de richting van het dorp Holten zijn dan ook fenomenaal! De perceeloppervlakte, die hoort bij het te verkopen landhuis, bedraagt 4040 m² (indien gewenst kan er meer grond worden bijgekocht) inclusief een eigen weilandje en de uitgestrekte natuur van de achtergelegen Holterberg begint hier. Niet alleen de natuur is dichtbij. De dorpskern van Holten, met winkels, basisscholen, voortgezet onderwijs en een NS station, is binnen een paar fietsminuten of een wandeling van vijf minuten, via de prachtige Beukenlaan, te bereiken!

Het landhuis (met souterrain/inpandige garage) is in 1959 uitgebouwd en in 1997 is het landhuis voorzien van een nieuwe rieten kap en verder geheel aangepast aan de eisen van die tijd. In 2008 hebben de huidige bewoners nog een aantal interne verbeteringen doorgevoerd en de staat van onderhoud anno nu is uitstekend te noemen. De inhoud van het landhuis bedraagt circa 500 m³ en het bestemmingsplan staat toe dat het hoofdgebouw een maximale inhoudsmaat mag krijgen van 2000 m³ met 100 m² aan bijgebouwen.
Resumerend: een plek waar iedereen wel wil wonen met schitterende vergezichten en haast onbegrensde bouwmogelijkheden!

Indeling landhuis:
Begane grond:

 • entree met garderobe, meterkast en gang welke toegang geeft tot alle verblijfsruimtes
 • lichte en nagenoeg vierkante woonkamer met blank eiken parketvloer en openslaande terrasdeuren
 •  luxe badkamer met ligbad, douchecabine, toilet en wastafel
 • ouderslaapkamer met kastenwand en openslaande tuindeuren
 • bergkamer met vaste kast en toiletruimte met toilet en wastafel
 • werk-/slaapkamer met vaste kast en wastafel
 • eetkeuken met schuifdeur naar het souterrain, terrasdeur, aansluiting wasmachine en aanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: 5-pits gasstel, combi-magnetron, vaatwasser en afzuigkap

Verdieping (via een open houten trap te bereiken):

 • overloop
 • zeer grote open en multifunctionele ruimte met bergruimte
 • bergkamer met bergruimte
 • ketelruimte

Souterrain:

 • provisieruimte
 • inpandige garage met houten deuren en radiator

Technische gegevens:
Het landhuis (oorspronkelijke bouwjaar 1932) is opgetrokken uit spouwmetselwerk en de kap is gedekt met riet. De spouwmuren zijn in 2008 geheel nageïsoleerd en de vloeren zijn gedeeltelijk geïsoleerd. De kozijnen, deuren en ramen zijn geheel voorzien van isolerende beglazing en het buitenschilderwerk is voor het laatst gedaan in 2017. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van het landhuis, aangestuurd via een Nefit HR 32H combi-ketel (bouwjaar 1997 maar gereviseerd in 2006) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van het landhuis.
Naast gas-, elektra- en wateraansluitingen heeft het landhuis ook een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk en beschikt het over glasvezelkabel. Verder is het landhuis uitgerust met een alarminstallatie (met brandmelders).

Bestemming:
Volgens het vastgestelde bestemmingsplan Veegplan Wonen Holten heeft het perceel de enkelbestemming Wonen – Landhuis met zeer groot bouwvlak en de enkelbestemming bos.
Het perceel heeft de dubbelbestemming Waarde – Archeologie middelhoge verwachting.
De bouwaanduiding is specifieke bouwaanduiding – klasse b.
Een kopie van de bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Scheperspad 3
7451 JP Holten
Nederland
Type:Landhuis
Bouwjaar:1932
Aantal slaapkamers:2
Aantal kamers:6
Perceelgrootte:4040 m²
Woonoppervlakte:157 m²
Inhoud:500 m³
Aanvaarding:In overleg

Locatie