Holthone, Holterhoneweg 18

Holthone, Holterhoneweg 18

€ 175.000,- k.k.

ER ZIJN INMDDELS TWEE KIJKDAGEN VOLGEPLAND: WIJ PLANNEN VOOR DEZE WONING GEEN BEZICHTIGINGEN MEER IN!!!

 

Landgoed De Groote Scheere: beleven en genieten in verstilde schoonheid.

Aan de N34, tussen Gramsbergen en Coevorden, ligt Landgoed De Groote Scheere: een historisch cultuurlandschap. Eeuwenoude zandpaden verbinden weiden, akkers, bossen, natuurterrein en houtwallen. In het landschap wisselen rietgedekte boerderijen met karakteristieke luiken en andere streekeigen gebouwen elkaar af. Dit zorgt voor een uniek landschap met een rijke geschiedenis.

Aan de rand van de Holthoner Es en midden op het landgoed staat de Oranjehoeve: een karakteristieke hoeve (inhoud 1198 m³) met gerestaureerd bakhuis (opp. 19 m²), erf, tuin fruitboomgaard en grasland op een kavel van circa 4681 m². De Oranjehoeve is een oude boerderij van het hallenhuis type. Dit betekent dat mens en dier hier vroeger onder één dak woonden. Het woongedeelte met de pronkgevel, voorzien van rood, geel en groene luiken, is naar het landschap gericht en de deel is naar de weg gericht.

De grond wordt in erfpacht uitgegeven. Dat betekent dat de opstallen kunnen worden gekocht en dat u daarnaast een jaarlijkse canon betaalt voor het gebruik van de grond.
De aanvangscanon bedraagt € 8500,- per jaar en is fiscaal aftrekbaar.

De Oranjehoeve is een restauratieproject waarbij de deel behouden kan blijven maar de deel kan ook gedeeltelijk of geheel bij het woongedeelte worden getrokken. In de verkoopbrochure is het landschappelijke inrichtingsplan voor de Oranjehoeve opgenomen. Recent is ten noordwesten van de Oranjehoeve een eeuwenoude veldkeien verharding aangetroffen (circa 20 cm onder het maaiveld). De voorkeur gaat uit naar het zichtbaar maken en verwerken van deze bijzondere verharding in het tuin-/erfontwerp.

Momenteel worden de karakteristieke hooischuur en de voormalige grupstal, welke grenzen aan maar niet behoren tot de erfpachtzaak, geheel gerestaureerd en omgevormd tot buurtruimte. Deze opstallen kunnen dus niet gekocht worden maar krijgen enkel een functie voor landgoed gerelateerde activiteiten.

Indeling Oranjehoeve:

  • zijentree/bijkeuken
  • gang met doucheruimte en toiletruimte
  • slaapkamer
  • keuken met toegang tot kelder
  • kamer
  • woonkamer
  • drie slaapkamers
  • grote deel met bergingen

Bijzonderheden:
De woonboerderij is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.
Een asbestinventarisatierapport van de Oranjehoeve is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Holthonerweg 18
7779 DE Holthone
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1885
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 6
Perceelgrootte: 4681 m²
Woonoppervlakte: 126 m²
Inhoud: 1198 m³
Aanvaarding: in overleg

Locatie