Holthone, Holthonerweg 24

Holthone, Holthonerweg 24

€ 300.000,- k.k.

ER ZIJN INMIDDELS TWEE KIJKDAGEN VOLGEPLAND: WIJ PLANNEN VOOR DEZE WONING GEEN BEZICHTIGINGEN MEER IN!!!

KIJKDAGEN OP AFSPRAAK WOENSDAG 5 EN VRIJDAG 7 JANUARI VAN 9.00 UUR TOT 12.00 UUR EN VAN 13.00 UUR TOT 16.45 UUR (het dragen van een mondkapje of het tonen van een coronapas is verplicht).

Landgoed De Groote Scheere: beleven en genieten in verstilde schoonheid.

Aan de N34, tussen Gramsbergen en Coevorden, ligt Landgoed De Groote Scheere: een historisch cultuurlandschap. Eeuwenoude zandpaden verbinden weiden, akkers, bossen, natuurterrein en houtwallen. In het landschap wisselen rietgedekte boerderijen met karakteristieke luiken en andere streekeigen gebouwen elkaar af. Dit zorgt voor een uniek landschap met een rijke geschiedenis.

Werkelijk subliem gelegen aan het eind van een doodlopende zandweg staat een rietgedekte woonboerderij (bouwjaar 1925, inhoud 735 m³) met bijgebouwen (totale opp. 126 m²), prachtige tuin, houtopstanden en monumentale eiken op een kavel van circa 4149 m².

De grond wordt in erfpacht uitgegeven. Dat betekent dat de opstallen kunnen worden gekocht en dat u daarnaast een jaarlijkse canon betaalt voor het gebruik van de grond.
De aanvangscanon bedraagt € 12.000,- per jaar en is fiscaal aftrekbaar.

De woonboerderij verkeert aan de buitenkant in een goede staat van onderhoud (rieten dak vernieuwd in 2016) doch is aan de binnenkant heel eenvoudig (keukenblok is een aantal jaren geleden wel vernieuwd). Er is geen verdieping maar een verdieping kan wel gerealiseerd worden. Het landgoed zoekt kandidaten die de woonboerderij van binnen willen gaan verbouwen en derhalve is volledige nieuwbouw op deze locatie geen optie.

Indeling woonboerderij:

 • entree/hal met vaste kast
 • eetkamer, met keukenblok voorzien van apparatuur en schouw voor een gashaard, annex zitkamer
 • woonkamer met vaste kast en schouw voor een gashaard
 • twee slaapkamers waarvan één slaapkamer met vaste kasten
 • toiletruimte
 • badkamer
 • inpandige berging en schuur

Bijzonderheden:

 • de woonboerderij heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijk rioleringsnetwerk; er is geen glasvezelkabel.
 • een bodemonderzoeksrapportage en een asbestinventarisatierapport kan u op verzoek worden gemaild; de opstallen zullen ‘as is, where is’ worden verkocht en de woonboerderij heeft het energielabel G.
 • het betreft een deelperceel, de kosten van de kadastrale splitsing zijnde € 440,- (geen BTW) zijn voor rekening van de erfpachter.
 • kandidaten die de woonboerderij bekeken hebben kunnen uiterlijk maandag 10 januari via de mail aan Hofrijck Rentmeesters kenbaar maken of zij er verder mee willen; de kandidaten die er verder mee willen krijgen dan de erfpachtstukken gemaild en krijgen ook te horen voor welke datum er geboden kan worden (met een motivatie: wie zijn de kandidaten, wat doen de kandidaten, wat zijn de plannen, etc.) waarbij de canon van € 12.000,- per jaar een vast gegeven is.
 • gewenste aanvaarding: op korte termijn.
 • de uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar.

Kenmerken

Holthonerweg 24
7779 DE Holthone
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1925
Aantal slaapkamers: 2
Aantal kamers: 5
Perceelgrootte: 4149 m²
Woonoppervlakte: 95 m²
Inhoud: 735 m³
Aanvaarding: op korte termijn

Locatie