Holthone, Holthonerweg IV

€ 5.900,- canon per jaar

Landgoed De Groote Scheere is circa 800 hectare groot en ligt in het noordoosten van Overijssel in de gemeente Hardenberg tussen Gramsbergen en Coevorden. Het landgoed bestaat uit een historisch cultuurlandschap met een prachtige natuur. Verspreid over het landgoed zijn droomplekken bestemd die op u wachten als toekomstige bewoners!

Plekken waar je vanwege de rust en de ruimte kwaliteit van leven ervaart en je je welkom voelt.
De bouwkavels variëren in grootte van 2905 m² tot 9960 m² en worden door het landgoed, eigendom van a.s.r., in erfpacht uitgegeven. De fiscaal aftrekbare canon van bouwkavel “de Wilhelminahoeve” bedraagt € 5900,- per jaar en om deze bouwkavel in de juiste prijsklasse op internet te kunnen tonen is de canon gekapitaliseerd tegen 3% en dat resulteert in een fictieve vraagprijs van € 197.000,- k.k. voor deze bouwkavel.

Bouwkavel de Wilhelminahoeve is groot 4622 m² en is gelegen aan de Holthonerweg te Holthone.
Deze bouwkavel kenmerkt zich door de aanwezige en beeldbepalende eiken en is bereikbaar via een zandweg (ingang tegenover Holthonerweg 7 te Holthone).
De bestemming maakt bouwkavel de Wilhelminahoeve uniek want er mogen maximaal drie wooneenheden gerealiseerd worden binnen één verschijningsvorm.
Een zeldzame kans dus voor kandidaten die met familie en/of vrienden willen gaan bouwen en wonen!
Er mag een hoeve (voorkeur) met een inhoud van 1200 tot 2000 m³ gebouwd worden of er mag een dienstwoning A (alternatief) gebouwd worden met een inhoud van 400 tot 700 m³.
Tevens is een nevenactiviteit op het gebied van recreatie/zorg/werken mogelijk.
Op de bouwkavel staat (nog) een vervallen kookhuisje (circa 4 x 4 meter).
De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 5900,- per jaar voor één wooneenheid of bedraagt € 3700,- per jaar per wooneenheid bij twee wooneenheden.

LANDGOED DE GROOTE SCHEERE: EEN PLEK WAAR MET VERWONDERING DE VERSTILDHEID VAN HET LANDSCHAP RUST BRENGT IN EEN JACHTIGE TIJD EN DE HISTORIE AAN EEN NIEUW LEVEN BEGINT.

Kenmerken

Holthonerweg IV
7779 DE Holthone
Nederland
Type: Bouwkavel
Perceelgrootte: 4622 m²
Inhoud: 1200 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie