Mander, Drieschichtsweg 6

€ 450.000,- k.k.

Zeldzaam mooi is het natuurgebied ‘het Dal van de Mosbeek’, in bezit van Landschap Overijssel. Door het bronnenlandschap en de ligging op een stuwwal zie je hier prachtige doorkijkjes met unieke planten en dieren. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers!
Nabij de Cirkels van Jannink, het grootste landschapskunstproject van Nederland en een baken voor piloten, ligt prachtig verscholen in het groen en grenzend aan een eeuwenoude es een karakteristieke en sfeervolle woonboerderij (inhoud circa 840 m³) met vrijstaande schuur, bakspieker, oprijlaan, erf, tuin, weiland en omgeven door solitaire bomen.
De totale perceeloppervlakte bedraagt 0.68.50 hectare waarvan 0.43.20 hectare weiland.
De woonboerderij verkeert bouwkundig gezien in een redelijk goede staat doch is van binnen eenvoudig.
Resumerend: formidabel (en stil) wonen omgeven door akkers en natuur met opstallen die een volstrekt authentieke uitstraling hebben!

Indeling woonboerderij:

  • zijentree/ruime eetkeuken met tegelvloer, kookplaat, afzuigkap, wasmachineaansluiting en toegang tot provisie-/wijnkelder
  • gangetje/zijentree aan de andere kant van de woonboerderij
  • grote voormalige deel/hobbyruimte met openslaande tuindeuren, plankenvloer, uitstortgootsteen en luik naar zoldervliering
  • ketelruimte annex meterkast met krachtstroom
  • (slaap)kamer met ingebouwde kast
  •  badkamer met ligbad/douche en wastafel
  •  separate toiletruimte met wastafel
  • royale en sfeervolle woonkamer met plankenvloer, open haard, inbouwkast en tuindeur
  • twee slaapkamers met plankenvloer

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd (vermoedelijk in de jaren dertig), opgetrokken uit steensmuren met houten topgevels en een fraaie muizentand en de onbeschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. Houten kozijnen, deuren en ramen welke zijn voorzien van enkele beglazing met voorzetramen. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Remeha Calenta combi-ketel welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij.
De woonboerderij heeft gas-, elektra-, water- en glasvezelkabelaansluitingen en er is een septictank aanwezig voor het afvalwater.

De vrijstaande schuur (opp. circa 80 m²) is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk en de (gedeeltelijk) beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. De schuur heeft een houten schuifdeur en is te gebruiken als opslag-/stallingsruimte.

De bakspieker (opp. circa 20 m²) is een vakwerkschuur, opgetrokken uit gebintwerk en uit metselwerk met Bentheimer zandstenen poeren. Het dak is gedekt met keramische Oude Holle dakpannen.

Achter in de tuin staat een Bentheimer put (niet in gebruik) met hefboom.

Bestemming:
Volgens het vastgestelde bestemmingsplan Tubbergen Buitengebied 2016 heeft het perceel de enkelbestemmingen wonen (met bouwvlak) en agrarisch – 1. Het perceel heeft de dubbelbestemmingen essen, ecologie en waarde – archeologie 3. Het perceel heeft verder de gebiedsaanduidingen extensiveringsgebied, milieuzone – intrekgebied en grondwaterbeschermingsgebied en overige zone – geen boom- en sierteelt toegestaan.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Drieschichtsweg 6
7663 TH Mander
Nederland
Type:Woonboerderij
Bouwjaar:1935
Aantal slaapkamers:3
Aantal kamers:5
Perceelgrootte:6850 m²
Woonoppervlakte:200 m²
Inhoud:840 m³
Aanvaarding:In overleg

Locatie