Markelo, Winterkamperweg 20

€ 598.000,- k.k.

Erve LokJan is idyllisch gelegen in het buitengebied ten noorden van Markelo en bestaat uit een uiterst sfeervolle en verbouwde woonboerderij (inhoud 616 m³) met vrijstaande bijgebouwen (totale opp. 60 m²), bestraat erf met ruime parkeermogelijkheden en tuin rondom met een heerlijk groot terras op een kavel van 2990 m². De diepe achtertuin is werkelijk een lust voor het oog met het grote gazon, de drie notenbomen, fruitbomen en houtopstanden aan de zijkanten die zorgen voor een optimale privacy. De voor- en zijtuin zijn voor een belangrijk deel met beukenhagen omzoomd. De vrije doorkijkjes aan de achterkant over de landerijen, richting het aangrenzende natuurgebied De Hocht, zijn fenomenaal! Natuurgebied De Hocht gaat over in natuurgebied De Borkeld (circa 600 hectare groot). Deze gebieden gelden als een eldorado voor natuur-, fiets-, en wandelliefhebbers.
De dorpen Markelo en Holten evenals de stad Rijssen zijn goed en snel bereikbaar vanaf Erve LokJan. Dit geldt ook voor de oprit naar de autosnelweg A1 welke zich op nog geen 5 minuten rijafstand bevindt.
De huidige bewoners hebben de woonboerderij verbouwd in 2004 met behoud van de authentieke en karaktervolle elementen en ook voorzien van een nieuwe, geïsoleerde rieten kap.
Resumerend: u bent “verkocht” als u dit woonpareltje gaat bekijken!

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

 • entree/gang met tegelvloer
 • ruime slaapkamer met openslaande tuindeuren
 • badkamer met doucheruimte, toilet en wastafel
 • keuken met twee aanrechtblokken en voorzien van inbouwapparatuur: 5-pits gasstel, combimagnetron, vaatwasser, koelkast en afzuigkap
 • prachtige eetkamer met originele plavuizenvloer, oorspronkelijke voordeur, rookkanaal, inbouwkast, meterkast en open houten trap naar 1e verdieping
 • werk-/slaapkamer
 • royale tuingerichte woonkamer met gebinten, balkenplafond, plavuizenvloer, tuindeur, rookkanaal, luik naar zoldervliering en bestaande uit een drietal zit- en/of werkgedeeltes
 • wasruimte met wastafel en toegang tot toiletruimte met toilet en wastafel

1e verdieping:

 • overloop met twee vaste kasten
 • slaapkamer met vaste kast
 • 2e slaapkamer
 • badkamer met inbouwkast, douchecabine, toilet en wastafel

Technische gegevens:
De boerderij is traditioneel gebouwd in 1927, opgetrokken uit steensmetselwerk. De kap is gedekt met riet en met keramische dakpannen. In 1974 is de boerderij geheel verbouwd tot woonboerderij waarbij aan de binnenkant spouwmuren zijn aangebracht. In 2002 is de aanbouw in stijl gerealiseerd. In 2004 hebben de huidige bewoners de woonboerderij verbouwd en daarbij is onder andere de indeling gedeeltelijk gewijzigd, is de keuken vernieuwd en is de sporenkap vervangen door een geïsoleerd en (gedeeltelijk) rietgedekt schroefdak. Het riet is zeer recent (september 2016) geveegd en geklopt en heeft daarbij ook een anti-mos behandeling ondergaan.
De woonboerderij heeft houten kozijnen, ramen en deuren en is grotendeels voorzien van isolerende beglazing. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Nefit Ecomline HR combi-ketel (bouwjaar 2002) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij. Een elektrische boiler is aanvullend geplaatst voor de badkamer in de aanbouw beneden.
De boerderij heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk. In oktober 2016 wordt het besluit verwacht of dit gedeelte van het buitengebied glasvezelkabel krijgt en wanneer.

Links achter de woonboerderij staat een vrijstaande schuur (4 x 8 meter), opgetrokken van steen en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. Houten deuren aan de voorkant en met een luik aan de binnenkant voor toegang tot de zoldervliering. De schuur is voorzien van elektra en water.

Achter deze schuur staat een kleinere schuur (authentiek kippenhok) van 2.60 x 5.80 meter, opgetrokken van hout en gedekt met keramische dakpannen.

Achter de kleinere schuur bevindt zich nog een houten hok (2.45 x 5.20 meter) gedekt met golfplaten, geschikt voor de opslag van hout en/of andere materialen.

Bestemming:
Volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Hof van Twente heeft het perceel de enkelbestemming Wonen in verwevingsgebied en de dubbelbestemming Waarde – Archeologische verwachting 2.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Winterkamperweg 20
7475 SJ Markelo
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1927
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 6
Perceelgrootte: 2990 m²
Woonoppervlakte: 214 m²
Inhoud: 616 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie