Nijverdal, Collenstaartweg 2

€ 419.000,- k.k.

Aan de rand van het dorp Hulsen nabij de rivier de Midden-Regge landelijk gelegen woonhuis (inhoud circa 650 m³) met vrijstaande dubbele carport, schuur, paardenstallen, bergingen, erf, tuin rondom, paardrijbak en weiland op een kavel van 1.12.35 hectare.
Het woonhuis is gefaseerd verbouwd en geschikt gemaakt voor een inwoonsituatie en de totale oppervlakte van de bijgebouwen bedraagt circa 211 m². De locatie is ideaal voor kandidaten die landelijk maar betaalbaar willen gaan wonen en daarnaast paarden en/of andere hobbydieren willen gaan houden met uitstekende uitrijmogelijkheden richting de Hellendoornse Berg en de Sallandse heuvelrug (ook bijzonder fraai om te wandelen/fietsen)!
Gezien de ligging en de grootte van de kavel kan echter ook gedacht worden aan kandidaten die denken aan volledige nieuwbouw op deze locatie. Er is al een behoorlijk bouwvlak aanwezig maar er mag voor een groot deel buiten dit bouwvlak naar achteren toe gebouwd gaan worden. De inhoud van de nieuw te bouwen woning mag maximaal 825 m³ bedragen.
Resumerend: het gevoel van wonen in het buitengebied maar dan binnen de bebouwde kom op een locatie met zeer veel mogelijkheden!

Indeling woonhuis
Begane grond wooneenheid A:

 • entree/gang met meterkast, trapkast, trapopgang naar verdieping en toiletruimte met toilet en fonteintje
 • eetkeuken (bouwjaar circa 2012) met granieten aanrechtblad en voorzien van inbouwapparatuur: inductiekookplaat, combi-magnetron, koel- en vrieskast, vaatwasser en afzuigkap
 • woonkamer
 • gezamenlijke bijkeuken met wooneenheid B en voorzien van wasmachineaansluitingen, uitstortgootsteen en toegang tot een vernieuwde toiletruimte met wandcloset en fonteintje

Verdieping wooneenheid A:

 • overloop met vlizotrap naar grote zolderruimte
 • twee slaapkamers met inbouwkast
 • één slaapkamer met bergruimte
 • badkamer met ligbad, douchecabine, toilet en wastafel

Begane grond wooneenheid B:

 • eetkeuken (bouwjaar circa 2006) met terrasdeur, zonnescherm en voorzien van aanrechtblok met inductiekookplaat en vaatwasser
 • woonkamer voorzien van open haard en zonnescherm
 • portaal met meterkast, trapopgang naar verdieping en toegang tot kelder
 • slaapkamer met inloopkast
 • gezamenlijke bijkeuken met wooneenheid A en voorzien van wasmachineaansluitingen, uitstortgootsteen en toegang tot een vernieuwde toiletruimte met wandcloset en fonteintje

Verdieping wooneenheid B:

 • slaapkamer met inloopkast en bergruimte
 • slaapkamer met inbouwkast
 • badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel

Technische gegevens:
Het woonhuis is traditioneel gebouwd (bouwjaar 1934), opgetrokken (grotendeels) uit spouwmetselwerk en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. In 1962 en in 1993 is het woonhuis intern verbouwd en bij de laatste verbouwing is het woonhuis geschikt gemaakt voor een inwoonsituatie. De hardhouten kozijnen (één kunststof kozijn), deuren en ramen zijn grotendeels voorzien van isolerende beglazing. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van het woonhuis, aangestuurd via een Intergas combi-ketel (huur, bouwjaar circa 2012) voor wooneenheid A en via een Vaillant VRT 50 combi-ketel (eigendom, bouwjaar circa 2011) voor wooneenheid B.
De combi-ketels regelen ook de warmwatervoorziening van het woonhuis.
Het woonhuis heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk. Er ligt ook glasvezelkabel waarop kan worden aangesloten. In 2013 zijn 18 zonnepanelen aangebracht op de linkerzijkant van het dak van het woonhuis (opbrengst gemiddeld 3200 kWh per jaar).

De dubbele carport (bouwjaar 2014, opp. circa 48 m²) is opgetrokken van steen en hardhout (keruing) en het platte dak is voorzien van een EPDM dakbedekking.

De schuur (met aanbouw van hout en een totale opp. van circa 56 m²) is opgetrokken van steen en de kap is gedekt met ABC golfplaten. De schuur heeft houten zijdeuren en dient als garage met smeerput en er is een geïsoleerde inpandige berging.

Het bijgebouw (opp. circa 39 m²) met de paardenstallen is opgetrokken van steen en de kap is gedekt met ABC golfplaten. Er zijn twee paardenstallen ( 3 x 3 meter en 3 x 4 meter) welke zijn voorzien van rubberen matten en er is een gang/opslagruimte.
Aangebouwd aan dit bijgebouw is een open berging (opp. circa 30 m²) gedekt met golfplaten en naast de open berging is nog een afdak (opp. circa 30 m²) gedekt met ABC golfplaten.

Verder is op het perceel nog een kippenren (opp. circa 8 m²) aanwezig en er is een geslagen bron met pomp en aansluitpunten voor besproeiing van de tuin (met fruitbomen).

De paardrijbak (23 x 41 meter) heeft een zandbodem en een hardhouten omheining.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vastgestelde bestemmingsplan Duivecate-Reggedal de enkelbestemmingen Wonen – 1 met bouwvlak, Tuin en Agrarisch met waarden. Tevens heeft het perceel de dubbelbestemming Waarde – Archeologische verwachtingswaarde.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

 

 

Kenmerken

Collenstaartweg 2
7443 RN Nijverdal
Nederland
Type: Vrijstaande woning
Bouwjaar: 1934
Aantal slaapkamers: 6
Aantal kamers: 8
Perceelgrootte: 11235 m²
Woonoppervlakte: 180 m²
Inhoud: 650 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie