Ommen, Beerzerweg 7 en 8

Ommen, Beerzerweg 7 en 8

€ 295.000,- k.k.

Landgoed Junne is een eeuwenoud landgoed en ligt fenomenaal in een bocht van de rivier de Vecht. Bekijk hier de landgoedwebsite: www.landgoed-junne.nl Het landgoed is circa 1050 hectare groot en op een markante plek op het landgoed wordt het karakteristieke en sfeervolle landhuis “Tussen De Bomen” (inhoud 858 m³, woonoppervlakte 207 m²) aangeboden met vrijstaande schuur in dezelfde stijl als het landhuis, tuin met tuinhuisje en omgeven door bos op een kavel van 5730 m².

Het landhuis is gebouwd in 1935 in opdracht van barones Jeanne Wilhelmina Bentinck tot Buckhorst en was een Groene Kruis wijkgebouw met verpleegsterswoning. Later is het landhuis intern verbouwd tot twee complete woningen: huisnummers 7 en 8 met ieder een woonbestemming. De woonbestemmingen Beerzerweg 7 en 8 worden samengevoegd tot één woonbestemming en één adres: Beerzerweg 7. Hiervoor wordt niets gesloopt. De vrijkomende woonbestemming wordt door verkoper elders op het landgoed ingezet. Koper dient hieraan zijn/haar medewerking te verlenen.

Het dak van het landhuis is aan de achterkant (gelegen op het zuiden) geschikt voor zonnepanelen en bomen mogen, in overleg met verkoper, worden gekapt om die zonnepanelen te laten renderen. Ook wil het landgoed meewerken (indien gewenst) aan het realiseren van een tweede vrijstaande schuur op een passende plek.

De vraagprijs van de opstallen bedraagt € 295.000,- k.k. en de (on)dergrond zal in erfpacht worden uitgegeven. De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 13.000,- per jaar.
LET OP: banken financieren wel erfpacht maar in dit geval pas als het landhuis één woonbestemming heeft gekregen en het zijn nu nog twee woonbestemmingen.
De bestemmingsplanprocedure gaat nog een hele tijd duren dus alleen kandidaten die de middelen hebben om deze aankoop te kunnen bekostigen of kandidaten die een familiehypotheek kunnen regelen komen in aanmerking om dit bijzondere landhuis te gaan bezichtigen.

De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar.

Indeling huisnummer 7:
Begane grond:

 • entree/gang met meterkast, toiletruimte voorzien van wandcloset en wastafel, trapopgang naar verdieping en toegang tot provisiekelder
 • bijkeuken met aansluiting wasmachine
 • dichte keuken met hoekaanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, combi-magnetron (met defecte spiraal) en afzuigkap
 • woonkamer met terrasdeur, schouw en open haard

Verdieping:

 • overloop
 • twee ruime slaapkamers waarvan één slaapkamer met balkondeuren
 • badkamer met douchecabine, wandcloset en wastafel
 • zolderkamer
 • berging annex ketelruimte

Indeling huisnummer 8:
Begane grond:

 • entree/portaal
 • keuken met aanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, vaatwasser en afzuigkap
 • royale woonkamer met openslaande tuindeuren, plankenvloer en een prachtige oude schouw met rookkanaal en tegelwand
 • centrale hal/gang met trapopgang naar verdieping en toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
 • slaap-/werkkamer met vaste kast
 • badkamer met doucheruimte en wastafelmeubel

Verdieping:

 • overloop met ketelruimte
 • twee slaapkamers waarvan één slaapkamer met bergruimte

Technische gegevens:
Het landhuis is traditioneel gebouwd, opgetrokken uit spouwmetselwerk en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. De houten kozijnen, deuren en ramen zijn geheel voorzien van isolerende beglazing. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van het landhuis, aangestuurd via twee combi-ketels welke tevens zorgen voor de warmwatervoorziening van het landhuis. Het landhuis heeft gas-, elektra-, water- en glasvezelaansluitingen en voor de afvoer van afvalwater is er een septictank.
Huisnummer 7 heeft het energielabel F en huisnummer 8 heeft het energielabel E.

De vrijstaande schuur (opp. 39 m²) is opgetrokken uit steen en de kap is gedekt met keramische dakpannen. Aan de achterkant van deze schuur is een houten aanbouw (opp. circa 10 m²) gerealiseerd welke is gedekt met golfplaten.

Het tuinhuisje is van hout en heeft een oppervlakte van circa 6 m².

Kenmerken

Beerzerweg 7 en 8
7731 PA Ommen
Nederland
Type: Landhuis
Bouwjaar: 1935
Aantal slaapkamers: 5
Aantal kamers: 8
Perceelgrootte: 5730 m²
Woonoppervlakte: 207 m²
Inhoud: 858 m³
Aanvaarding : kan op korte termijn

Locatie