Ommen, Hammerweg 67

€ 1.250,- per maand

VERHUUR VOOR ONBEPAALDE TIJD VAN EEN RIJKSMONUMENTAAL EN RECENT GEHEEL GERESTAUREERD VOORHUIS.

Het prachtige landgoed Eerde nabij de buurtschap Eerde is gelegen midden in het hart van Overijssel, tussen Ommen en Den Ham, en is nagenoeg volledig eigendom van Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland.
In opdracht van Natuurmonumenten is recent het wit gepleisterde voorhuis (inhoud circa 500 m³, woonoppervlakte circa 120 m²) van de voormalige koetsierswoning, gelegen aan de Hammerweg 67 te Ommen op landgoed Eerde, geheel gerestaureerd en aangepast aan de eisen van deze tijd met behoud van de vele authentieke elementen. De restauratie betrof onder andere het volgende: het isoleren van vloeren, muren en het dak; dubbel glas door middel van voorzetramen op de begane grond; het plaatsen van een nieuwe keuken met inductiekookplaat, combi-oven, vaatwasser en afzuigkap; nieuw sanitair; vloerverwarming in woonkamer en keuken, mechanische ventilatie; alles opnieuw geschilderd, etc.

Indeling voorhuis:
Begane grond: zijentree/keuken met toegang tot kelder; opkamer; woonkamer met schouw en trapkast; gang/portaal met toiletruimte; slaapkamer met wastafel en doucheruimte.
Verdieping: overloop met toiletruimte; twee slaapkamers; badkamer met ligbad, doucheruimte en wastafel.

Bij het voorhuis hoort een tuin van circa 210 m² en tweederde van een karakteristieke bergschuur en er zijn ruime parkeermogelijkheden welke aan het zicht onttrokken zijn. Het achterhuis (voormalige paardenstal) is het Beheerkantoor Salland van Natuurmonumenten en het achtergelegen koetshuis wordt ook door Natuurmonumenten gebruikt. Het achterhuis en koetshuis worden normaliter alleen tijdens kantooruren gebruikt.
Natuurmonumenten is op dit moment druk bezig om de laanstructuur naar kasteel Eerde door te trekken naar de andere kant van de Hammerweg (tussen de huisnummers 67 en 69).
Dit is een prachtige ontwikkeling en de werkzaamheden zullen naar verwachting in het vroege voorjaar van 2020 zijn afgerond. Een memo over deze ontwikkeling is toegevoegd aan de verhuurbrochure.

Natuurmonumenten gaat het voorhuis voor onbepaalde tijd verhuren. De huurprijs bedraagt € 1.250,- per maand exclusief de gebruikerskosten.

Kenmerken

Hammerweg 67
7731 AL Ommen
Nederland
Type:Geschakelde woning
Bouwjaar:1850
Aantal slaapkamers:3
Aantal kamers:5
Perceelgrootte:300 m²
Woonoppervlakte:120 m²
Inhoud:500 m³
Aanvaarding:1 januari 2020

Locatie