Ommen, Meertjesweg 1

Ommen, Meertjesweg 1

Verhuur bij inschrijving

VERHUUR VOOR ONBEPAALDE TIJD VAN EEN KARAKTERISTIEKE EN GEHEEL GERESTAUREERDE WONING

Het prachtige landgoed Eerde nabij de buurtschap Eerde is gelegen midden in het hart van Overijssel, tussen Ommen en Den Ham, en is nagenoeg volledig eigendom van Vereniging Natuurmonumenten. Het landgoed staat vol met monumenten met als absolute blikvanger Kasteel Eerde. De statige lanenstructuur van het landgoed is indrukwekkend. Op een prachtige plek op het landgoed is in opdracht van Natuurmonumenten in 2020/2021 de karakteristieke woning (inhoud circa 525 m³, woonoppervlakte circa 155 m²) met inpandige garage en ¾ van een nieuwe, vrijstaande kapschuur, gelegen aan de Meertjesweg 1 te Ommen, geheel gerestaureerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. De woning kan dan ook direct worden betrokken!

Indeling woning:
Begane grond:
entree/gang met tegelvloer, trapopgang naar verdieping en toiletruimte met wandcloset en wastafel; bijkeuken met uitstortgootsteen en aansluitingen wasmachine/droger; inpandige garage met zoldervliering; ruime en moderne keuken voorzien van parketvloer (eiken stroken) en inbouwapparatuur: inductiekookplaat, combi-oven, vaatwasser, koel-/vriescombinatie en afzuigschouw; provisie-/wijnkelder;
op-/werkkamer; woonkamer voorzien van parketvloer (eiken stroken), mogelijkheid voor het plaatsen van een houtkachel en de uitzichten vanuit de woonkamer over de omringende natuur zijn schitterend!

Verdieping:
overloop; drie slaapkamers; keurige badkamer met doucheruimte en wastafelmeubel; separate toiletruimte met wandcloset.

Natuurmonumenten gaat de woning bij inschrijving voor onbepaalde tijd verhuren. De vanaf huurprijs bedraagt € 1.750,- per maand exclusief de gebruikerskosten. De woning kan op de volgende dagen op afspraak worden bekeken:

WOENSDAG 10 MAART 2021 en ZATERDAG 13 MAART 2021

De huurovereenkomst is toegevoegd aan de verhuurbrochure. Kandidaten die belangstelling hebben om de woning te gaan huren kunnen het inschrijfformulier, welke is toegevoegd aan de verhuurbrochure, uiterlijk zaterdag 20 maart 2021 inleveren bij of mailen naar Hofrijck Rentmeesters te Holten.
Natuurmonumenten gaat zich in de week van 22 t/m 26 maart 2021 buigen over de ontvangen inschrijvingen en zal in deze week ook beslissen of er gegund gaat worden aan de hoogste inschrijver. Houdt u bij inschrijving rekening met een kennismakingsgesprek op woensdagmiddag 24 maart 2021. De beoogde ingangsdatum van de huurovereenkomst bij gunning is 1 april 2021.

Bijzonderheden:

  • de werkschuren ten oosten van de woning blijven in gebruik bij Natuurmonumenten en als afscheiding wordt een houten schutting geplaatst.
  • voor de kijkdagen zal het gras zijn ingezaaid, twee fruitbomen zijn geplant alsmede een paar buxus en rodo’s; voor de woning zal een oude ronde betonnen bak worden geplaatst die voorheen achter de woning stond.
  • bij tuinonderhoud dienen de huurders de fruitbomen te onderhouden; Natuurmonumenten laat de haag ten westen (laankant) van de woning aan de buiten- en bovenzijde snoeien; huurders snoeien dus de binnenzijde van deze haag.
  • de woning heeft het energielabel C; huurders kunnen zonnepanelen laten plaatsen op de nieuwe kapschuur indien gewenst; met de bouw van de kapschuur is daar al rekening mee gehouden.

Kenmerken

Meertjesweg 1
7731 PM Ommen
Nederland
Type:Vrijstaande woning
Bouwjaar:1939
Aantal slaapkamers:3
Aantal kamers:5
Perceelgrootte:700 m²
Woonoppervlakte:155 m²
Inhoud:525 m³
Aanvaarding:1 april 2021

Locatie