Rekken, Holterweg 1

€ 895.000,- k.k.

Landgoed Uenk ligt prachtig net buiten het dorp Rekken ten noorden van de rivier De Berkel en bestaat uit een Rijksmonumentaal en gerestaureerd boerderijcomplex met bijbehorende weilanden, bos en houtopstanden. Via een lange en statige oprijlaan, omzoomd door monumentale bomen, bereikt u het eeuwenoude erf met de imponerende boerderij Uenk (bouwjaar 1827 en gerestaureerd in de periode 2001 tot 2003), de verbouwde 19e eeuwse schöppe, de laat 19e eeuwse droogschuur, schitterende solitaire bomen en een tuin met een Bentheimer zandstenen waterput. Vanwege de fraaie ligging en de architectuur- en cultuurhistorische belangen genieten alle opstallen op het erf de beschermde status van Rijksmonument. De restauratie van het boerderijcomplex is uiterst zorgvuldig gedaan met veel gevoel voor het behoud van het karakter en de sfeer van vroeger maar met toevoeging van de gewenste luxe en het comfort van heden ten dage. Niet alleen de boerderij is imponerend maar dat geldt ook voor het volume van de boerderij en de oppervlaktes van de schuren. De boerderij heeft een inhoud van circa 3000 m³ waarvan circa 1400 m³ is toe te kennen aan het woongedeelte en circa 1600 m³ is toe te kennen aan de deel. De verbouwde schöppe is volledig uitgerust als werkplaats met keuken, kantoor en toilet en heeft een oppervlakte van circa 196 m². De droogschuur wordt gebruikt voor het (kunnen) stallen van 5 auto’s en heeft een oppervlakte van circa 135 m².
De oppervlakte van landgoed Uenk bedraagt 5.14.25 hectare en het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 als opengesteld landgoed. De openstelling gaat niet over het erf maar langs de noordkant van het landgoed. Een optimale rust, ruimte en privacy zijn dus gewaarborgd. De rangschikking onder de natuurschoonwet 1928 biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
Resumerend: een landgoed om direct verliefd op te worden met haast onbegrensde mogelijkheden voor stijlvol wonen en werken en ideaal voor paardenliefhebbers!

Indeling boerderij Uenk (Holterweg 1):
Begane grond voorhuis:

 • achterentree met granitovloer en meterkast
 • bijkeuken annex ketelruimte met aansluitingen wasmachine/droger op hoogte
 • royale eetkeuken met Noorse leisteenvloer, authentieke schouw met houtkachel, kastruimte, kookeiland en voorzien van Belgisch hardstenen aanrechtbladen en inbouwapparatuur: Boretti gasfornuis (6-pits waarvan 2 wokbranders en een oven), combi-magnetron, vaatwasser, koelkast en afzuigschouw
 • gang met marmeren vloer, garderobe en sleutelkastje
 • woonkamer met eiken plankenvloer, schouw met open haard en ensuite deuren naar serre en naar eetkamer
 • eetkamer met eiken plankenvloer
 • serre met authentieke tegelvloer en openslaande tuindeuren
 • voorentree/gang met marmeren vloer, provisieruimte, toiletruimte, bezemkast en trapopgang naar verdieping
 • werkkamer met eiken plankenvloer
 • opkamer met schuifkastenwand waaronder een gewelfde kelder

Verdieping voorhuis:

 • ruime overloop
 • twee grote slaapkamers met 3 vaste kasten
 • luxe badkamer met ligbad, doucheruimte voorzien van glazen deur, wandcloset en wastafelmeubel met blad van Belgisch hardsteen
 • riante masterbedroom
 • 2e luxe badkamer met doucheruimte voorzien van glazen deur, wandcloset en wastafelmeubel met blad van Belgisch hardsteen
 • wasruimte
 • garderobekamer

Indeling achterhuis:

 • zeer grote deel bestaande uit 2 ruimtes met hoge houten deuren
 • lange gang met toilet
 • inpandige garage met roldeur

Vanuit het voorhuis is het aangebouwde en voormalige koetshuis bereikbaar dat nu dienst doet als gastenverblijf (Holterweg 3).

Indeling koetshuis:
Begane grond:

 • portaal met trapopgang naar verdieping
 • badkamer met douche, toilet en wastafel
 • woon-/hobbykamer met eiken plankenvloer, schouw en granito keukenblad
 • werkkamer met schouw en houtkachel
 • opkamer waaronder een kelder

Verdieping:

 • overloop
 • slaapkamer met bergruimte
 • 2e slaapkamer met vaste kast
 • 3e slaapkamer met schuifkastenwand

Technische gegevens:
Boerderij Uenk is traditioneel gebouwd in 1827, opgetrokken uit steensmetselwerk met gebinten als dragers van de constructie. De daken zijn gedekt met keramische dakpannen. De boerderij is in fases verbouwd en een gedetailleerde omschrijving uit het monumentenregister is toegevoegd aan de verkoopbrochure. In de periode 2001 tot 2003 hebben de huidige bewoners de boerderij laten restaureren door Bouwbedrijf Wiggers-Nijenhuis uit Winterswijk-Woold, een specialist op het gebied van het restaureren van monumentale boerderijen. Het woongedeelte (begane grond en verdieping) van de boerderij is volledig onder handen genomen en dat heeft geresulteerd in een uiterst comfortabele woonboerderij, met behoud van de authentieke en originele elementen, die direct betrokken kan worden!
Vloerverwarming is aanwezig in de keuken (kookgedeelte), de serre, de voorentree/gang, het toilet en in de badkamers boven en verder zijn er radiatoren in de overige vertrekken die zorgen voor de centrale verwarming van de boerderij, aangestuurd via een Atag HR combi-ketel (bouwjaar 2010) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de boerderij.
De boerderij heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk. De boerderij is uitgerust met een alarminstallatie.

Ook de 19e eeuwse schöppe is gerestaureerd en intern verbouwd/geïsoleerd in de periode 2001 tot 2003. Uitgerust met krachtstroom en een heater gassysteem voor de verwarming van de schöppe. Gedetailleerde omschrijvingen uit het monumentenregister van de 19e eeuwse schuur, de laat 19e eeuwse droogschuur en de Bentheimer zandstenen waterput zijn toegevoegd aan de verkoopbrochure.
Indeling schöppe:
werkplaats met elektrische roldeur (achter de houten deuren), toilet, losse trap naar grote zolderberging en uitstortgootsteen met warm en koud water
kantoor met airco (om te koelen en om te verwarmen)
kantine met keukenblokje en airco (om te koelen en om te verwarmen)
2e werkplaats met brug

In een houtsingel ten zuiden van de boerderij staan verder nog twee kippenhokjes (circa 6 x 4 meter), opgetrokken van hout en gedekt met golfplaten.

Bestemming:
Volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied van de toenmalige gemeente Eibergen heeft landgoed Uenk de volgende bestemmingen:
agrarisch bouwperceel, met de aanduiding bescherming karakteristieke bebouwing, in agrarisch gebied met landschapswaarden en verder de bestemmingen agrarisch kernrandgebied en bos en natuurgebied.

Kadastrale kenmerken:
Gemeente Eibergen, sectie M, nummers 1509, 1510 en 1513, gezamenlijk groot 5.14.25 hectare.
De percelen 1509 en 1510 zijn belast met een zakelijk recht als bedoeld in art.5, lid 3, onder B, van de Belemmeringenwet Privaatrecht ten bate van Liander Infra Oost N.V. te Arnhem.

Bijzonderheden:
De weilanden van landgoed Uenk beslaan een oppervlakte van circa 2.65.00 hectare en deze weilanden zijn verpacht tot en met 31 januari 2017.
De jachtrechten zijn niet verhuurd.

Kenmerken

Holterweg 1
7157 AG Rekken
Nederland
Type: Landgoed
Bouwjaar: 1827
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 14
Perceelgrootte: 51425 m²
Woonoppervlakte: 425 m²
Inhoud: 3000 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie