Rekken, Ruskesslatweg 2

€ 575.000,- k.k.

Paradijselijk in het buitengebied gelegen geheel verbouwde karakteristieke woonboerderij (inhoud circa 900 m³) met authentieke schöppe, grote open kapschuur, schuur met aangebouwde veranda, oprijlaan, erf, fraaie tuin met groot zonneterras, fruitgaard en waterput, grasland en houtopstanden. De perceeloppervlakte bedraagt 0.96.00 hectare, bestaande uit voetbal/speelveld, weidegrond en een klein bosperceel. De uitzichten over het omringende coulisselandschap aan de tuinkant (west- en zuidzijde van het perceel) zijn schitterend!
De woonboerderij bestaat uit een voorhuis (bouwjaar circa 1930) en een achterhuis (bouwjaar circa 1900) en het geheel is in 2002 verbouwd, met behoud van de authentieke elementen, tot het uiterst sfeervolle en comfortabele geheel van heden!

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

 • zijentree/gang met toegang tot badkamer voorzien van douchecabine, wastafel en wandcloset en fonteintje
 • ruime centrale hal met open houten bordestrap naar verdieping
 • 2e zijentree met uitstortgootsteen en wasmachineaansluiting
 • royale keuken met vaste kast, deur naar provisie-/wijnkelder, terrazzo aanrechtbladen en voorzien van inbouwapparatuur: 5-pits gasstel, heteluchtoven, vaatwasser, koelkast en schouw met afzuigkap
 • eetkamer met originele plavuizenvloer, ingebouwde servieskast, meterkast en schouw met kacheltje
 • opkamer-/slaapkamer met inbouwkast
 • ouderslaapkamer met (oude) voordeur, inloopkast en toegang tot eigen badkamer voorzien van ligbad, doucheruimte, wastafel, wandcloset en designradiator
 • prachtige living met plavuizenvloer, schuifpuien naar het zonneterras en naar de tuin, houtkachel en toegang tot half open kantoor
 • 3e slaapkamer met toegang tot eigen badkamer

Verdieping:

 • overloop
 • grote hobbykamer met Velux dakramen
 • slaapkamer
 • tussen-/bergkamer met toegang tot ketelruimte
 • 2e slaapkamer

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd en heeft gebinten als dragers van de constructie.
Het voorhuis is opgetrokken uit spouwmetselwerk en het achterhuis is opgetrokken uit steensmetselwerk. Bij de grote verbouwing in 2002 is het achterhuis aan de binnenkant voorzien van klampmuren waardoor (geïsoleerde) spouwmuren zijn ontstaan. De beschoten sporenkappen zijn gedekt met keramische dakpannen en zijn gedeeltelijk nageïsoleerd. Ook de muren en vloeren zijn gedeeltelijk geïsoleerd. De houten kozijnen, deuren en ramen zijn geheel voorzien van isolerende beglazing uitgezonderd de originele stalraampjes.

De begane grond is gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming en verder zijn er radiatoren voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Atag combi-ketel (bouwjaar 2016) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij.
Heel recent (2017) zijn op het dakvlak van het achterhuis (zuidzijde) 20 zonnepanelen aangebracht die een opbrengst van circa 5000 kWh per jaar gaan genereren.
De woonboerderij heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk.

De schöppe (opp. circa 72 m²) is opgetrokken van steen en hout, met gebinten als dragers van de constructie, en de kap is gedekt met Oude Holle dakpannen. De schöppe heeft een verdieping en is voorzien van water en elektra.

De grote open kapschuur (opp. circa 110 m²) heeft gebinten als dragers van de constructie en is gedekt met ABC golfplaten.

De schuur (opp. circa 30 m²) is opgetrokken uit spouwmetselwerk en de beschoten kap is gedekt met Oude Holle dakpannen. De schuur heeft een verdieping  en  is voorzien van elektra en water. Aan de westzijde van de schuur is in 2014  een veranda aangebouwd (opp. circa 18 m²) met uitstortgootsteen en houtkachel. Aan de oostzijde van de schuur bevindt zich een aangebouwde berging (opp. circa 60 m²) bestaande uit twee compartimenten met vijf houten deuren. De berging is opgetrokken van steen en hout en de kap is gedekt met Oude Holle dakpannen.

Kenmerken

Ruskesslatweg 2
7157 BK Rekken
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1900
Aantal slaapkamers: 5
Aantal kamers: 9
Perceelgrootte: 9600 m²
Woonoppervlakte: 300 m²
Inhoud: 900 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie