Rekken, Ruskesslatweg 4

Rekken, Ruskesslatweg 4

€ 498.000,- k.k.

Paradijselijk in het buitengebied gelegen “Erve Odink” bestaande uit een woonboerderij met bijgebouw, carport, paardenstal, oprijlaan, erf, omliggende tuinen waarvan onder architectuur aangelegde voortuin, boomgaard, natuurlijk grasland met kikkerpoel en weiland geheel omzoomd door houtwallen. Aan alle zijden van de woonboerderij bevinden zich royale terrassen voorzien van zowel klassieke bestrating als van exclusieve buitenverlichting al dan niet met sensor.
De perceeloppervlakte bedraagt 0.97.15 hectare (circa 50 x 200 meter) met monumentale eiken aan de randen van de perceelsgrenzen en een op het woonerf volwassen uitgegroeide kastanjeboom gelegen aan de westzijde van de woonboerderij. De ligging is formidabel! Vrij en in stilte wonen in een natuurlijke, landelijke omgeving met aan alle zijden een onbelemmerd uitzicht over het omringende coulisselandschap.
De karakteristieke en sfeervolle woonboerderij (inhoud circa 650 m3) is in fases verbouwd tot het comfortabele geheel van heden met behoud van en aangevuld met vele authentieke elementen.
Het dak is recentelijk vernieuwd evenals de zinken dakgoten van woonhuis en bijgebouw. Bouwkundig gezien verkeert de woonboerderij in een uitstekende staat van onderhoud!

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

  • entree/hal met kannenschrotvloer, meterkasten, ketelruimte en toilet (2008) met wandcloset en fonteintje evenals doucheruimte (2008)
  • royale authentieke en tuingerichte woonkamer met boerenplavuizenvloer die voorzien is van vloerverwarming, schouw van Bentheimer zandsteen met open haard, verlaagd zitgedeelte aan de westzijde van de woonkamer met houtkachel en openslaande tuindeuren. Het eetgedeelte aan de oostzijde beschikt over dubbele openslaande deuren voorzien van elektrisch bedienbare rolluiken en een achterliggende ruimte met open trap naar verdieping.
  • slaap-/logeerkamer met boerenplavuizenvloer, lambrisering, kastenwand en vaste wastafel
  • bijkeuken met kannenschrotvloer, opstelling Inventum gasboiler en buitendeur
  • keuken (2010) met kannenschrotvloer, dubbele openslaande tuindeuren, eiken kastenwand en hoekaanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: 5-pits gasstel, koelkast en schouw met afzuigkap

Verdieping:

  • overloop met vaste kast, dakkapel en dakraam
  • werk-/computerruimte met dakkapel
  • 3 ruime slaapkamers waarvan 2 slaapkamers met dakkapel en dakraam met verlaagde berg-/speelruimte voorzien van vaste wastafel
  • zolderberging

Technische gegevens
De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1917, opgetrokken uit steensmetselwerk met ossenbloedrode houten topgevel (voorgevel) en een kenmerkende muizentand in de achtergevel. In een latere periode zijn aan de binnenkant klampmuren gemetseld waardoor spouwmuren zijn verkregen. Het zadeldak is in 2007 vernieuwd en geïsoleerd en is gedekt met keramische Oude Holle dakpannen. Tevens zijn in 2007 de zinken dakgoten vernieuwd.
De houten kozijnen, deuren en ramen (met roedes) zijn geïsoleerd, d.w.z. gedeeltelijk voorzien van enkele beglazing met voorzetramen en gedeeltelijke isolerende beglazing. De 4 bovenramen in de voorgevel (begane grond) zijn automatisch te openen en te sluiten.
Heteluchtverwarming zorgt in de woonboerderij voor de centrale (vloer-)verwarming van nagenoeg alle vertrekken, aangestuurd via een ketel van het fabricaat Brink. In de keuken is een extra gaskachel aanwezig die voor de gewenste warmte zorgt. Een Inventum gasboiler zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij.
De woonboerderij heeft gas-, elektra- en een nieuw aangelegde wateraansluiting. Deze laatste is aangesloten op het gemeentelijke rioleringsnetwerk. Een speciaal ingebouwd GRANDER-watervitalisatiesysteem zorgt voor extra gezond en nagenoeg kalkvrij drinkwater. Glasvezelkabel is gerealiseerd in 2018 (komt binnen in slaap-/logeerkamer beneden).
Er zijn voorzieningen getroffen om het gevoel van veilig wonen zo goed mogelijk te versterken. De woonboerderij is uitgerust met een elektronisch alarmsysteem en het hang- en sluitwerk is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).
Het bijgebouw (opp. circa 60 m2) is opgetrokken uit steen en gedekt met authentieke keramische dakpannen zoals die van de woonboerderij en heeft een beschoten kap. Het linkergedeelte van het bijgebouw is een garage met houten deuren, het middengedeelte is open en het rechtergedeelte dient als kantoor-/hobbyruimte met gaskachel met luik naar bovenverdieping.
De achterzijde van het bijgebouw is over de gehele lengte voorzien van een overkapping bestemd voor opslag van materialen. Aan de linkerzijde van het bijgebouw is een eiken carport (3 x 4 meter) gebouwd eveneens voorzien van authentieke keramische dakpannen.
De paardenstal (7 x 3 meter) is opgetrokken uit steen met hout (potdekselwerk) aan de buitenkant en gedekt met authentieke, keramische dakpannen.
Op het erf bevinden zich verder een kweekkas en een kippenhok.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Berkelland 2016 de enkel- bestemmingen wonen met groot bouwvlak en groen –landschapselement en de dubbelbestemmingen waarde-archeologie 5 en 6.
De gebiedsaanduidingen zijn overige zone-aardkundig waardevol, reconstructiewetzone-verwevingsgebied en vrijwaringszone-antenneveld 2, laagvliegroute straaljagers en radar 1. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

 

Kenmerken

Ruslesslatweg 4
7157 BK Rekken
Nederland
Type:Woonboerderij
Bouwjaar:1917
Aantal slaapkamers:4
Aantal kamers:5
Perceelgrootte:9715 m²
Woonoppervlakte:240 m²
Inhoud:650 m³
Aanvaarding:in overleg

Locatie