Rijssen, A.H. ter Horstlaan 10

Rijssen, A.H. ter Horstlaan 10

€ 595.000,- k.k.

Nabij Rijssen prachtig in het ‘Hollands Schwarzwald’ gelegen karakteristiek en goed onderhouden landhuis ‘De Stoevelaar’ (inhoud 550 m³) met vrijstaand gastenverblijf annex berging, oprijlaan en (bos)tuin rondom op een kavel van 3895 m². Genieten van de bosrijke omgeving is hier het motto met de voorzieningen van de stad Rijssen op korte afstand en op 5 minuten rijafstand van de A1! Het bestemmingsplan staat toe om het landhuis te vergroten tot 750 m³ indien gewenst. Aan bijgebouwen mag er 100 m² gerealiseerd worden waarvan 75 m² aan het landhuis aangebouwd mag worden. Indien voor deze laatste variant wordt gekozen kan de inhoud van het landhuis nog veel groter worden dan de maximale 750 m³.

Indeling landhuis:
Begane grond:

  • entree/hal met meterkast en toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
  • royale woonkamer met houtkachel, toegang tot kelder (circa 6 m²) en trapopgang naar verdieping
  • serrekamer met op afstand bedienbare gaskachel en openslaande tuindeuren
  • keuken met aanrechtblokken voorzien van inbouwapparatuur: 5-pits gasstel, oven, vaatwasser en koelkast
    bijkeuken met terrasdeur

Verdieping:

  • overloop met kniktrap naar zolderberging
  • ruime ouderslaapkamer met schuifkastenwand en Frans balkon
  • 2e slaapkamer
  • luxe badkamer met ligbad, douchecabine, wandcloset en wastafelmeubel

Technische gegevens:
Het landhuis is traditioneel gebouwd in 1917, opgetrokken uit spouw- en steensmetselwerk en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. In een latere fase is het landhuis uitgebreid met de serrekamer en de bijkeuken. De houten kozijnen, deuren en ramen zijn gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing. Verder is het dak (gedeeltelijk) nageïsoleerd en is er ook vloerisolatie. Het landhuis heeft heteluchtverwarming aangestuurd via een Brink Furore ketel en er is een Vaillant geiser voor de warmwatervoorziening van het landhuis.
Naast gas-, elektra- en wateraansluitingen heeft het landhuis ook een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk en is er glasvezelkabel.
De WoningSchouw te Eefde heeft het landhuis bouwtechnisch gekeurd d.d. 16-05-2019 en het keuringsrapport is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Het vrijstaande gastenverblijf annex berging (opp. circa 20 m²) is opgetrokken uit steen en het zadeldak is gedekt met golfplaten.

Bestemming:

Volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Rijssen-Holten heeft het perceel de enkelbestemmingen wonen met groot bouwvlak en bos, de dubbelbestemmingen waarde-archeologische verwachtingswaarde middelhoog en waarde–EHS en de gebiedsaanduiding is reconstructiewetzone-extensiveringsgebied.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

 

Kenmerken

A.H. ter Horstlaan 10
7461 PC Rijssen
Nederland
Type:Landhuis
Bouwjaar:1917
Aantal slaapkamers:2
Aantal kamers:4
Perceelgrootte:3895 m²
Woonoppervlakte:146 m²
Inhoud:550 m³
Aanvaarding:in overleg

Locatie