Rijssen, Hooiweg

€ 300.000,- k.k.

In het buitengebied van de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten ligt aan de flank van de Holterberg landgoed De Noetselenberg. Dit prachtige landgoed is gelegen op de Sallandse Heuvelrug en heeft een oppervlakte van circa 525 hectare. Op het landgoed is nabij De Robertshoeve (Ligtenbergerdijk 36) een landgoedbouwkavel ontwikkeld en deze bouwkavel is gelegen in de bosrand aan de Hooiweg. De bouwkavel is circa 2500 m² groot en heeft aan de voorkant weids uitzicht over de landerijen.
Landgoed De Noetselenberg gaat de bouwkavel in erfpacht uitgeven en de fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 9000,- per jaar. Om de bouwkavel in de juiste prijsklasse op internet te kunnen tonen is de canon gekapitaliseerd tegen 3% en dat resulteert in een fictieve vraagprijs van € 300.000,- k.k. voor deze bouwkavel.
De bouwkavel heeft volgens het onherroepelijke bestemmingsplan Buitengebied Rijssen, landgoed De Noetselenberg de enkelbestemmingen wonen met bouwvlak en bos met functieaanduiding erf en de dubbelbestemming waarde – EHS. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure. De inhoud van de nieuw te bouwen woning mag niet meer bedragen dan 750 m³, exclusief de inhoud van kelders, voor zover deze zijn gelegen onder een gebouw en deze van buiten niet toegankelijk zijn.
Aan bijgebouwen mag niet meer dan 100 m² gebouwd worden waarvan niet meer dan 75 m² aangebouwd mag worden aan de nieuw te bouwen woning.

Kenmerken

Hooiweg
7462 SL Rijssen
Nederland
Type:Bouwkavel
Perceelgrootte:2500 m²
Inhoud:750 m³
Aanvaarding:In overleg

Locatie