Rijssen, Witmoesdijk 33

€ 795.000,- k.k..

Erve Groot Losser is prachtig gelegen in het buitengebied ten oosten van en nabij de stad Rijssen en bestaat uit een formidabel rietgedekt landhuis met in stijl aangebouwde erkers, rietgedekte dubbele carport annex atelierruimte (bouwjaar 2005), karakteristieke schuren/paardenstallen, paardrijbak (20 x 35 meter), oprijlaan, bostuin met terrassen,rododendrons en monumentale eiken rondom op een kavel van 7443 m².
Het volumineuze landhuis (inhoud circa 1100 m³) is in 2002 geheel verbouwd (uitgezonderd de verdieping) en geschikt gemaakt voor dubbele bewoning. In 2012 zijn de schitterende erkers aan de westkant van het landhuis aangebouwd en is de verdieping van het landhuis vernieuwd. Het resultaat is een TOPLANDHUIS dat in een uitstekende staat van onderhoud verkeert. De mogelijkheden van dit sfeervolle landhuis zijn veel groter dan alleen die voor dubbele bewoning. Het landhuis met één gezin willen gaan bewonen, met of zonder aan huis verbonden beroep, kan perfect en zonder grote ingrepen.
De karakteristieke schuren/paardenstallen zijn multifunctioneel dankzij de totale oppervlakte van circa 235 m².
Resumerend: exclusief en landelijk wonen met haast onbegrensde mogelijkheden en dit alles op korte afstand van de stad Rijssen met alle voorzieningen!

Indeling landhuis (voorhuis):
Begane grond:

 • entree/hal met garderobe, meterkast, bordestrap naar verdieping en toegang tot stahoge kelder (circa 2,5 x 3 meter)
 • royale woonkamer met sfeerhaard en bestaande uit twee zitgedeeltes en een eetgedeelte
 • prachtige erker (opp. circa 30 m²) met tweemaal openslaande tuindeuren
 • gedeeltelijk open keuken met vaste kast en hoekaanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, oven, vaatwasser, koel- en vrieskast en schouwafzuigkap
 • zijentree met toiletruimte voorzien van toilet en fonteintje

Verdieping:

 • overloop met vaste kast en kniktrappen naar twee zolderruimtes
 • 3 ruime slaapkamers met vaste kasten waarvan de zeer ruime masterbedroom met walk-in-closet
 • luxe badkamer met doucheruimte voorzien van stortdouche, wandcloset, wastafel en designradiator
 • wasruimte
 • 2e luxe badkamer met ligbad, doucheruimte voorzien van stortdouche, wastafelmeubel en designradiator
 • tussenkamer met bergruimte

Indeling landhuis (achterhuis):
Begane grond:

 • zijentree met bordestrap en toiletruimte voorzien van wandcloset en fonteintje
 • royale woonkamer met sfeerhaard en plankenvloer
 • prachtige erker (opp. circa 22 m²) met tweemaal openslaande tuindeuren
 • gedeeltelijk open keuken met hoekaanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, oven, vaatwasser, koel- en vrieskast en schouwafzuigkap
 • ruime ouderslaapkamer met terrasdeur
 • luxe badkamer met plankenvloer, vaste kast, ligbad, doucheruimte, wastafelmeubel en designradiator

Verdieping:

 • overloop met was-/ketelruimte

Technische gegevens:
Het landhuis is traditioneel gebouwd in 1953, opgetrokken uit spouwmetselwerk met houten topgevels en het zadeldak is gedekt met riet. De oostkant van het landhuis en de erkers aan de westkant van het landhuis zijn in 2012 voorzien van nieuw riet. De rieten kap aan de westkant van het landhuis is ouder maar verkeert in een redelijk tot goede staat (middenstuk is wat dunner). Jaarlijks komt de rietdekker voor het periodieke onderhoud van de rieten kap en daarbij wordt de rieten kap ook jaarlijks geïmpregneerd tegen mosaangroei.
Het landhuis is zeer goed geïsoleerd: vloer-, plafond- en dakisolatie (afgepurd aan de binnenkant van de rieten kap) en de spouwmuren zijn in 2002 nageïsoleerd. De hardhouten kozijnen, deuren en ramen (met luiken aan de buitenkant) zijn geheel voorzien van HR++ beglazing (uitgezonderd enkele authentieke stalraampjes en glas in lood ramen). Tijdens de grote verbouwing in 2002 zijn alle leidingen en het elektra vernieuwd.
Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van het landhuis, aangestuurd via twee Nefit Ecomline HR combi-ketels (bouwjaar 2002) welke tevens zorgen voor de warmwatervoorziening van het landhuis.
Naast gas-, elektra- en wateraansluitingen beschikt het landhuis over een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk.

De dubbele carport annex atelierruimte (totale opp. circa 49 m²) heeft een stenen voet en is verder opgetrokken uit eiken planken. De dubbele carport is gedekt met riet en de atelierruimte heeft een plat dak voorzien van een bitumineuze dakbedekking.

De grootste schuur (opp. circa 99 m²) heeft een stenen voet en is verder opgetrokken uit eiken planken. Het zadeldak is gedekt met keramische dakpannen (gedeeltelijk) en met golfplaten (gedeeltelijk). Houten deuren aan de voorkant, een zijdeur aan de rechterkant en de vloer is van betontegels.

De kleinere schuur (opp. circa 60 m²) is opgetrokken van steen en gedeeltelijk bekleed met eiken planken. Het zadeldak is gedekt met keramische dakpannen. In deze schuur bevinden zich drie paardenstallen en verder is er een vaste trap naar een bovengelegen ontvangstruimte met sfeerhaard. De paardrijbak bevindt zich voor deze schuur en de uitbouw in stijl aan de voorkant van deze schuur maakt het mogelijk dat de paarden droog buiten kunnen staan.
Aangebouwd aan de linkerzijkant van deze schuur staan duivenhokken met een oppervlakte van circa 26 m².

Verspreid over het terrein staan of bevinden zich verder nog de volgende bouwwerken: een tuinkast in de vorm van een “driethuuske”, een Bentheimer put, een boomhut, twee geslagen bronnen, een toegangspoort voor aan de Witmoesdijk, lantaarns langs de oprijlaan en een originele kolenkit aan de buitenkant van het landhuis.

Kenmerken

Witmoesdijk 33
7461 PL Rijssen
Nederland
Type: Landhuis
Bouwjaar: 1953
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 9
Perceelgrootte: 7443 m²
Woonoppervlakte: 320 m²
Inhoud: 1100 m³
Aanvaarding: In overleg

Locatie