Schalkhaar, Waterdijk 3

Schalkhaar, Waterdijk 3

€ 350.000,- k.k.

ER ZIJN INMDDELS TWEE KIJKDAGEN VOLGEPLAND: WIJ PLANNEN VOOR DEZE WONING GEEN BEZICHTIGINGEN MEER IN!!!

Landgoed Frieswijk is prachtig gelegen ten noorden van het dorp Schalkhaar in de gemeente Deventer en beslaat een oppervlakte van circa 185 hectare. Het is onderdeel van een grote landgoederenzone ten noorden en ten oosten van Deventer, Schalkhaar en Diepenveen.
“Natuurgrond en landbouwgrond gaan hier evenwichtig en afwisselend samen, gedragen door een rijke historie. Een mengeling van Franse en Engelse landschapsstijlen. Rechte lijnen en ronde vormen met prachtige zichtlijnen. Koeien in de wei en graan op het land.
Met oude lanen, boomgroepen en solitaire bomen, met rabatten in het soms drassige bos.
Er is een waterwingebied met schoon, helder water waar de ijsvogel op af komt. Alles bij elkaar heeft het een grote cultuur-historische waarde.”
Het landgoed wordt beheerd door de Stichting Landgoed Frieswijk en de tot het landgoed behorende opstallen zijn te herkennen aan de blauw-witte luiken.

Op een schitterende plek op het landgoed staat een vrijstaande en degelijk gebouwde woning met garage/berging en aangebouwde overkapping op een kavel van 1290 m². De grond wordt in erfpacht uitgegeven. Dat betekent dat de opstallen kunnen worden gekocht en dat u daarnaast een jaarlijkse canon betaalt voor het gebruik van de grond.
De aanvangscanon bedraagt € 13.000,- per jaar en is fiscaal aftrekbaar.
De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar.

Indeling woning:
Begane grond:

 • entree/gang met garderobe, meterkast, toiletruimte voorzien van wandcloset en wastafel, toegang tot stahoge kelder en trapopgang naar verdieping
 • bijkeuken met uitstortgootsteen en wasmachineaansluiting
 • badkamer met ligbad, douchecabine en wastafel
 • werk-/slaapkamer
 • eetkeuken voorzien van granieten aanrechtblad en inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, vaatwasser, koelkast en afzuigkap
 • royale woonkamer met eiken parketvloer, schouw met houtkachel en openslaande deuren naar de aangebouwde serre met schuifpui, hordeur en zonwering (gedeeltelijk)

Verdieping:

 • overloop met vide
 • ketelruimte met luikje naar zoldervliering
 • toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
 • ruime slaapkamer met vier vaste kasten, wastafel en bergruimte
 • ruime slaapkamer met vier vaste kasten en wastafel
 • slaapkamer

Technische gegevens:
De woning is traditioneel gebouwd in 1980, opgetrokken uit spouwmetselwerk en de beschoten kap is gedekt met dakpannen. De houten kozijnen, deuren en ramen zijn grotendeels voorzien van isolerende beglazing (de verdieping heeft enkele beglazing).
Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woning, aangestuurd via een Nefit Ecomline HR Excellent combi-ketel (bouwjaar 2010) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woning.

De garage/berging is opgetrokken uit spouwmetselwerk en de onbeschoten kap is gedekt met dakpannen. Het voorste gedeelte (de garage) heeft een kanteldeur, een zijdeur en biedt toegang tot de zoldervliering. Het achterste gedeelte (de berging) heeft een zijdeur en is uitgerust met een gaskachel en krachtstroom. De aangebouwde overkapping is eenvoudig gerealiseerd en is gedekt met golfplaten.

Nutsvoorzieningen:
De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.

Bestemming:
Volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Deventer, 1e herziening heeft het perceel de enkelbestemming wonen met bouwvlak en de dubbelbestemmingen waarde – archeologie 2 en waterstaat – intrekgebied. De gebiedsaanduidingen zijn milieuzone – grondwaterbeschermingsgebied en reconstructiewetzone – verwevingsgebied.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Waterdijk 3
7433 RC Schalkhaar
Nederland
Type: Vrijstaande woning
Bouwjaar: 1980
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 6
Perceelgrootte: 1290 m²
Woonoppervlakte: 169 m²
Inhoud: 702 m³
Aanvaarding: kan op korte termijn

Locatie