Witharen, De Haar

Witharen, De Haar

€ 295.000,- k.k.

De westelijke en de oostelijke bouwkavel zijn onder optie.

Landgoed De Plantage Witharen ligt 4 kilometer ten noorden van Ommen in de buurtschap Witharen. Op deze zeer fraai gelegen plantage worden walnoten en hazelnoten verbouwd. Landgoed De Plantage sluit aan op het bosgebied Witharen dat in eigendom is van Waterleidingbedrijf Vitens. Midden op Landgoed De Plantage (ten westen van de “witte” woonboerderij De Haar 1) op een rug in het landschap zijn twee bouwkavels ontwikkeld. De twee bouwkavels worden omgeven door groen. Voor beide percelen is een eigen oprijlaan langs de rand van de notenplantage gepland.

De westelijke bouwkavel is 3.737 m² groot en op deze bouwkavel mag een huis worden gebouwd van maximaal 1.500 m³ met 100 m² aan bijgebouwen. De vraagprijs van deze bouwkavel bedraagt € 295.000,- k.k.

De oostelijke bouwkavel is 5.000 m² groot en op deze bouwkavel mag een landhuis worden gebouwd van maximaal 1.500 m³ met 100 m² aan bijgebouwen en 200 m² aan bedrijfsgebouwen. De vraagprijs van deze bouwkavel bedraagt € 325.000,- k.k.

Landgoed De Plantage is heel bijzonder vanwege de noten en het volume dat gebouwd mag worden maar ook vanwege de flora en fauna: achter de bouwkavels in het Vitensbos is een kraamburcht van dassen en deze prachtige dieren bezoeken ook Landgoed De Plantage met regelmaat! Vanaf de hooggelegen bouwkavels heeft u een mooi en ver uitzicht over het lager gelegen deel van het notenplantage en de omgeving. Vanaf het perceel kunt u via het bos van Vitens naar de dorpskern van Witharen lopen met o.a. een basisschool en een speeltuin.

Bouwvoorschriften zijn opgenomen in een voor het landgoed opgesteld bestemmingsplan. In overleg met de gemeente Ommen zijn nadere beeldkwaliteitsregels opgesteld.

De verkoopbrochure van Landgoed De Plantage, met daarin opgenomen het bestemmingsplan met voorschriften, de bestemmingsplankaart en de aanvullende beeldkwaliteitsparagraaf, kunt u downloaden vanaf funda.nl of vanaf hofrijck.nl onder aanbod koop bouwkavels.

De totale plantage beslaat een oppervlakte van 15,8 hectare.

Kenmerken

De Haar
7738 PV Witharen
Nederland
Type:Bouwkavel
Perceelgrootte:3737 m²
Inhoud:1500 m³
Aanvaarding:In overleg

Locatie