B & B op landgoed De Groote Scheere

Landgoed De Groote Scheere

Hofrijck Rentmeesters is uw gids als het gaat om aan- of verkoop van landgoederen. Een prachtig voorbeeld is landgoed De Groote Scheere tussen Coevorden en Hardenberg. Ruim achthonderd hectare landschapsschoonheid met oeroude eiken, zandpaden, houtwallen en karakeristieke boerderijen.

In opdracht verkocht Hofrijck Rentmeesters daar enkele schitterend gelegen kavels in erfpacht. Op de kavels is nieuwbouw mogelijk en Richard Uulders en Bert Hofman grepen die kans aan om een eigentijdse woonboerderij te laten ontwerpen die ook dienst gaat doen als bed and breakfast: https://www.descheersehoeve.nl/.

De Scheersehoeve combineert klassiek met eigentijd, zoals het bijzonder vormgegeven rieten dak. Of de eiken staanders en de ‘eyecatcher’ in de vorm van een bijzondere kopgevel.

Opening binnenkort

De B & B opent binnenkort, de laatste hand aan de inrichting wordt momenteel gelegd. “We willen geen scénes zoals in ‘Ik Vertrek’”, lacht Richard Uulders. “Dat we laatste lampen nog op moeten hangen, terwijl de eerste gasten al in aantocht zijn. Begin juni verwachten we de eerste gasten.”

Voor de B van bed kunnen de logés terecht in drie riante kamers met badkamer ensuite. De B van breakfast kan genuttigd worden in een ruime ontbijtzaal. De B & B is via een aparte ingang te bereiken.

Historie en natuur

De omgeving leent zich uitmuntend voor allerhande recreatie. Het verhalenpad is een wandelroute van vijf of zeven kilometer vol met …., u raadt het al. Wat kom je er zoal tegen? Roofvogels zou kunnen. Een ree. Of dassen. Geïnteresseerd in historie? Eén van meest legendarische veldslagen speelde zich hier in 1227 af: de slag bij Ane.