Jordaansbos (reeds verkocht) en ‘t Ezelsgoor

Het landgoed Jordaansbos

Bent u op zoek naar de mogelijkheid om landelijk en exclusief te gaan wonen in Twente? Dan heeft Hofrijck Rentmeesters twee pareltjes voor u.

Het landgoed Jordaansbos in Haaksbergen is een prachtig overblijfsel van de Twentse textielindustrie. Ooit werkten er meer dan 1000 arbeiders in de fabrieken van Jordaan en Zonen. De voormalige textielbaronnen kochten diverse gebieden in de omgeving op.

Anno 2021 is Jordaansbos een opengesteld landgoed in het buitengebied van Haaksbergen. Op het centraal gelegen erf staat een karakteristieke woonboerderij die in 1986  onder architectuur is verbouwd en van alle hedendaagse gemakken is voorzien. Er is een paardenstal en de vrijstaande garage beschikt over een carport.

De boerderij is omgeven door een tuin en graslanden, maar geeft door de omringende bossen en oprijlaan toch een besloten gevoel. In totaal beslaat het landgoed bijna 9,5 hectare met een vijverpartij en wandelpaden. Bent u liefhebber van het buitenleven in een werkelijk unieke omgeving? Dan is dit een uitgelezen mogelijkheid om uw droom waar te maken.

Erve ‘t Ezelsgoor

Een ander verborgen juweeltje is Erve ’t Ezelsgoor nabij Denekamp, bereikbaar via een oprijlaan van 350 meter. Omringd door typische Twentse houtwallen en grenzend aan een uniek natuurgebied van Staatsbosbeheer.

De boerderij is gebouwd in de zogeheten Singravenstijl, vernoemd naar het nabijgelegen bekende landgoed. De karakteristieke schuur is in 2009 verbouwd tot vakantiewoning. Ook heeft u de beschikking over een gerestaureerde kippen- en ontginningsschuur en een originele wagenloods. Het erf heeft door de bestrating met gebakken klinkers een bijzonder fraaie uitstraling. Door de rust, ruimte (totaal bijna 29 ha), privacy en prachtige natuurlijke omgeving is dit een paradijs voor bijvoorbeeld dierenliefhebbers.

Binnenkort verschijnt het blad de Landeigenaar met een special over de vernieuwde Natuurschoonwet. Landeigenaar is een uitgave van de Federatie Particulier Grondbezit. Daarin een advertentie van Hofrijck Rentmeesters met meer informatie over landgoed Jordaansbos en Erve ‘t Ezelsgoor. Natuurlijk kunt u ook meer vinden op onze website www.hofrijck.nl.