Almelo, Grensweg 8

Almelo, Grensweg 8

€ 175.000,- k.k.

Landgoed Huize Almelo is een eeuwenoud landgoed waarvan de woningen en boerderijen zich kenmerken door de rood/gele luiken. Het landgoed is circa 1000 hectare groot waarvan circa 350 hectare bos en circa 600 hectare landbouwgronden. Op een prachtige plek op het landgoed, net buiten de wijk Windmolenbroek (met voorzieningen als sportaccommodaties, zorginstellingen, scholen en winkelcentra) gelegen, wordt een karakteristieke woonboerderij (inhoud 930 m³) aangeboden met vrijstaand schuurtje, oprijlaan, tuin rondom, houtopstanden en fraaie uitzichten over de omringende landerijen op een kavel van circa 1890 m².
De woonboerderij, bestaande uit een voorhuis en een achterhuis, verkeert aan de buitenkant in een goede staat van onderhoud maar zal aan de binnenkant geheel onder handen moeten worden genomen om de woonboerderij aan de eisen van deze tijd te kunnen laten voldoen.

De vraagprijs van de opstallen bedraagt € 175.000,- k.k. en de (onder)grond zal in erfpacht worden uitgegeven op basis van de op het landgoed gebruikelijke erfpachtvoorwaarden.
De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 10.500,- per jaar.

De woonboerderij is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 waardoor fiscale voordelen worden verkregen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
Bureau Takkenkamp te Enschede gaat de herrangschikking voor de koper verzorgen en de kosten daarvan bedragen € 1500,- exclusief BTW.

Kandidaten die de opstallen tijdens de kijkdagen hebben bekeken en die er verder mee willen kunnen een mail sturen naar Hofrijck Rentmeesters voor 1 november a.s.
Deze kandidaten krijgen dan de erfpachtstukken gemaild alsmede uitleg over de verdere verkoopprocedure.

De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar.

Indeling voorhuis:
Begane grond:

  • keuken met tuindeur en hoekaanrechtblok voorzien van 4-pits gasstel, oven en afzuigkap
  • ruime centrale hal met trapopgang naar verdieping
  • woonkamer met schouw voorzien van rookkanaal
  • twee zijkamers
  • 2e hal met toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
  • badkamer met douche, toilet en wastafel
  • grote bergruimte
  • slaapkamer met wastafel

Verdieping:

  • slaapkamer met wastafel en bergruimte

Indeling achterhuis:

  • voormalige veestallingsruimte met toegang tot zoldervliering

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1873, opgetrokken uit steensmetselwerk en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. Houten kozijnen, deuren en ramen welke zijn voorzien van enkele beglazing met voorzetramen (gedeeltelijk). De goten zijn van zink. Gaskachels verwarmen het voorhuis en er is een geiser voor de warmwatervoorziening van het voorhuis. De woonboerderij heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk.

Het vrijstaande schuurtje (opp. circa 6 m²) is half open, opgetrokken uit steen en hout en het dak is gedekt met keramische dakpannen.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Windmolenbroek – Groeneveld de bestemming wonen – stadsrand. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Bijzonderheden:
De opstallen zijn gedateerd en behoeven renovatie. In dat kader zullen de opstallen ‘as is, where is’ verkocht worden. Asbesthoudende materialen zijn niet waargenomen maar verdere garanties over het asbestvrij zijn van de opstallen worden niet gegeven.

Kenmerken

Grensweg 8
7609 AW Almelo
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1873
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 5
Perceelgrootte: 1890 m²
Woonoppervlakte: 89 m²
Inhoud: 930 m³
Aanvaarding: kan op korte termijn

Video

Locatie