Dalfsen, Vennenbergweg 1

Dalfsen, Vennenbergweg 1

€ 195.000,- k.k.

Landgoed Rechteren is een eeuwenoud landgoed, met als absolute blikvanger het middeleeuwse Kasteel Rechteren, dat prachtig is gelegen in het buitengebied nabij Dalfsen en grenzend aan rivier de Vecht. Het landgoed is circa 1225 hectare groot en op één van de mooiste plekken van het landgoed wordt woonboerderij (inhoud 724 m³, woonoppervlakte 142 m²) ‘Hulsebosch’ aangeboden met vrijstaande schuur, carport, hooiberg, oprijlaan, tuin rondom met vijverpartij en houtopstanden op een kavel van 6055 m².

De vraagprijs van de opstallen bedraagt € 195.000,- k.k. en de (onder)grond zal in erfpacht worden uitgegeven op basis van de op het landgoed gebruikelijke erfpachtvoorwaarden.
De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 15.000,- per jaar. De mogelijkheid bestaat om de weilanden ten noorden en ten westen van de woonboerderij bij te pachten indien gewenst.

Het landgoed wil beslist kwaliteit ten aanzien van de te verbouwen woonboerderij. In overleg zal een architect betrokken moeten worden bij de verbouwing waarbij het veranderen van de achtergevel speciale aandacht verdient (in de verkoopbrochure is een schets opgenomen hoe de achtergevel moet worden). De op het erf nog aanwezige voormalige ligboxenstal zal in de zomer van 2024 door het landgoed worden gesloopt en verwijderd.

De mogelijkheid bestaat om de woonboerderij te laten rangschikken onder de Natuurschoonwet 1928 waardoor fiscale voordelen worden verkregen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten.
Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
Het Rentmeestershuis B.V. te Dalfsen kan/gaat de rangschikking verzorgen en de kosten bedragen € 1500,- exclusief BTW.

De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar.

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

  • zijentree/hal met vaste kast, toiletruimte met wandcloset en wastafel, wasruimte en vlizotrap naar grote zolderruimte
  • keuken met toegang tot kelder en hoekaanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: 5-pits gasstel, magnetron, vaatwasser, koelkast en afzuigkap
  • gang met meterkast en toegang tot opkamer
  • woonkamer met schouw voorzien van rookkanaal
  • twee slaapkamers
  • badkamer met ligbad, douchecabine, toilet, bidet en wastafel
  • grote slaapkamer met wastafel
  • slaapkamer
  • grote slaapkamer

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1880, opgetrokken uit steensmetselwerk met gebinten als dragers van de constructie. Het schilddak is gedekt met riet en keramische dakpannen. De houten kozijnen, deuren en ramen zijn voorzien van enkele beglazing.
Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Intergas combi-ketel, welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij. De woonboerderij heeft gas-, elektra-, water- en glasvezelaansluitingen en voor de riolering is er een septictank.

De vrijstaande schuur is opgetrokken uit steen en hout en de kap is gedekt met keramische dakpannen. De schuur dient als stallingsruimte voor kleinvee en beschikt over een mestkelder.

De carport is opgetrokken van hout en de kap is gedekt met metalen platen.

De hooiberg is half open, opgetrokken van hout en de kap is gedekt met metalen platen.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens de 21e herziening Chw bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Landgoed Rechteren de enkelbestemming wonen en de dubbelbestemming waarde – archeologie 3. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Bijzonderheden:
De opstallen zijn gedateerd en behoeven renovatie. In dat kader zullen de opstallen ‘as is, where is’ verkocht worden. Asbesthoudende materialen zijn waargenomen in de woonboerderij: dakbeschot (gedeeltelijk) en wanden van een aantal (slaap)kamers. Garanties over het verder asbestvrij zijn van de aanwezige opstallen worden niet gegeven.

Kenmerken

Vennenbergweg 1
7722 JE Dalfsen
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1880
Aantal slaapkamers: 5
Aantal kamers: 7
Perceelgrootte: 6055 m²
Woonoppervlakte: 142 m²
Inhoud: 724 m³
Aanvaarding: in overleg

Video

Locatie