Denekamp, Brandlichterweg 99

Denekamp, Brandlichterweg 99

Prijs op aanvraag

Erve ’t Ezelsgoor is uniek gelegen in het buitengebied van Denekamp en grenzend aan een fraai natuurgebied van Staatsbosbeheer (maar wel op meer dan 1 kilometer afstand van Natura 2000 gebied). Het bestaat uit een boerderij in Singravenstijl (inhoud 1686 m³), karakteristieke schuur welke in 2009 is verbouwd tot sfeervolle vakantiewoning (opp. 97 m²), voormalige ligboxenstal (opp. 552 m²), originele wagenloods (opp. 143 m²), gerestaureerde kippenschuur (opp. 32 m²) en ontginningsschuur (opp. 50 m²), oprijlaan, met gebakken klinkers bestraat erf, tuin, boomgaard, bos- en natuurterrein, twee houtwallen, landbouwgronden en een kavelpad.
De totale oppervlakte bedraagt 29.05.70 hectare waarvan circa 22.15.00 hectare landbouwgronden. Van de landbouwgronden is 15.90.00 hectare geliberaliseerd verpacht.
Erve ’t Ezelsgoor is deels (circa 16.01.80 hectare) gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 als niet opengesteld landgoed. De rangschikking onder de Natuurschoonwet 1928 biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.

Resumerend: mogelijkheden te over op deze sublieme locatie welke garant staat voor volledige rust en privacy, een prachtige natuur en zeer veel ruimte!

Indeling boerderij:
Voorhuis (inhoud 875 m³, woonoppervlakte 209 m²):
Begane grond:

 • entree met garderobe en toiletruimte voorzien van wandcloset, urinoir en wastafel
 • centrale hal met open houten bordestrap naar verdieping
 • bijkeuken met aanrechtblok, aansluitingen wasmachine/droger, vaste kast en meterkast
 • eetkeuken met toegang tot provisiekelder en hoekaanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: keramische kookplaat, oven, magnetron, vaatwasser, koelkast met vriesvak en afzuigkap
 • royale woonkamer met erker, plankenvloer, houtkachel en vaste kasten
 • werkkamer met vaste kasten

Verdieping:

 • overloop met vaste kast
 • drie slaapkamers waarvan twee slaapkamers met vaste kast
 • luxe badkamer met ligbad, douchecabine, wandcloset, wastafelmeubel met twee wasbakken en designradiator

Achterhuis (inhoud 811 m³):

 • De begane grond betreft de voormalige deel met houten deuren en een ruimte met aansluitingen voor een douche en een toilet; de verdieping betreft een grote zolderruimte.

Indeling vakantiewoning (inhoud 503 m³):
Begane grond:

 • entree/hal met toiletruimte voorzien van wandcloset, urinoir en wastafel
 • gezellige woonkamer met tuindeur
 • open keuken met hoekaanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: keramische kookplaat, oven/magnetron, vaatwasser, koelkast en afzuigkap
 • twee slaapkamers
 • luxe badkamer met ligbad, douche, wandcloset en wastafel
 • berging met uitstortgootsteen en meterkast

Technische gegevens:
De boerderij is traditioneel gebouwd in 1935, opgetrokken uit spouwmetselwerk met houten topgevels en met gebinten als dragers van de constructie. De kap is gedekt met keramische dakpannen. Het voorhuis heeft een beschoten kap en het achterhuis heeft een onbeschoten kap. Houten kozijnen, deuren en ramen welke zijn voorzien van roedes met enkele beglazing. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de boerderij, aangestuurd via een combi-ketel welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de boerderij.

De vakantiewoning is opgetrokken uit steensmetselwerk en de kap is gedekt met keramische Oude Holle dakpannen. Tijdens de verbouwing in 2009 is aan de binnenkant een stenen en geïsoleerde wand geplaatst. De voorpui heeft isolerende beglazing alsmede een markies.
Vloerverwarming is aanwezig in de woonkamer en gedeeltelijk in de badkamer. Verder zijn er radiatoren die zorgen voor de centrale verwarming van de vakantiewoning, aangestuurd via een combi-ketel welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de vakantiewoning.

De boerderij en de vakantiewoning hebben gas-, elektra-, water- en rioleringaansluitingen alsmede coaxkabels.

De wagenloods is opgetrokken uit steen en hout met gebinten als dragers van de constructie en de kap is gedekt met keramische Oude Holle dakpannen.

De voormalige ligboxenstal is opgetrokken uit steen met stalen spanten als dragers van de constructie en de kap is gedekt met golfplaten waarop dertig zonnepanelen liggen.
In de ligboxenstal staan drie paardenboxen en er is een uitstortgootsteen en een zadelkamer.

De kippenschuur is gerestaureerd in 2018, opgetrokken van hout en het dak is gedekt met keramische Oude Holle dakpannen.

De ontginningsschuur is gerestaureerd in 2018, opgetrokken van hout en de kap is gedekt met keramische Oude Holle dakpannen waaronder strodokken.

Bestemming:
Erve’t Ezelsgoor heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 2010 van de gemeente Denekamp de enkelbestemmingen agrarisch – 1, met groot bouwvlak en de functieaanduiding specifieke vorm van agrarisch – bouwperceel grondgebonden agrarisch bedrijf, en bos en natuur. De dubbelbestemming is (gedeeltelijk) waarde – ecologie.
De landbouwgronden hebben de functieaanduiding specifieke vorm van agrarisch uitgesloten – boom- en sierteelt. De gebiedsaanduiding is reconstructiewetzone – extensiveringsgebied. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Brandlichterweg 99
7591 ND Denekamp
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1935
Aantal slaapkamers: 3
Aantal kamers: 5
Perceelgrootte: 290570 m²
Woonoppervlakte: 209 m²
Inhoud: 1686 m³
Aanvaarding: in overleg

Video

Locatie