Luttenberg, Luttenbergerweg 15b

Luttenberg, Luttenbergerweg 15b

€ 1.495.000,- k.k.

Luttenberg is de parel van Salland! Het dorp telt iets meer dan 2000 inwoners en ligt tussen Raalte en Hellendoorn, aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Het is een gebied met schitterende uitzichten over golvende heidevelden en de uitgestrekte bossen van het Nationale Park.

Aan de rand van Luttenberg, geheel vrij gelegen in een bosrijke omgeving, staat een formidabel en in klassieke stijl gebouwd landhuis (energielabel A, inhoud 1158 m³, woonoppervlakte 277 m²) met vrijstaande dubbele garage (opp. 56 m²), paardenstallen, oprijlaan (mandelig met twee buren), schitterende parkachtige tuin met terrassen, waterpartij en een ontsluiting aan de achterkant op de Holteveensweg, grasland met paardrijbak en stalling op een kavel van 1.96.70 hectare!

Het grasland (groot 0.30.40 hectare) met paardrijbak en stalling dat voor het landhuis ligt kan buiten de verkoop worden gelaten indien gewenst. Voor paardenliefhebbers bestaat de mogelijkheid om een nabij en aan de Bloemenbosweg gelegen weiland (groot 1.27.60 hectare) met Rutjes omheining en stalling bij te kopen met een vraagprijs van € 90.000,- k.k.

Het moderne landhuis is onder architectuur gebouwd in 2002 van zeer duurzame materialen en is ongekend hoogwaardig afgewerkt. Stijlvol en exclusief wonen, al dan niet in combinatie met ruimte voor een beroep en/of bedrijf aan huis is hier het motto!

Resumerend: een uniek landhuis gelegen op een toplocatie met legio mogelijkheden!

Indeling landhuis:
Begane grond:

 • ruime entree/hal met parketvloer, meterkast, garderobekasten, toegang tot geheel betegelde kelder (stahoog), trapopgang naar verdieping en toiletruimte voorzien van wandcloset en design wastafelmeubel
 • fraaie living met parketvloer, schouw met gashaard, terrasdeur en bestaande uit een eet- en een zitgedeelte
 • dichte en moderne keuken met granieten aanrechtbladen en voorzien van inbouwapparatuur: Boretti fornuis, 5-pits inductiekookplaat, Boretti oven, vaatwasser, koelkast met vriesvakje en afzuigschouw
 • portaal met terrasdeur
 • bijkeuken met aanrechtblok, kastenwanden en aansluitingen wasmachine/droger op hoogte
 • prachtige en royale masterbedroom met kastenwanden, terrasdeur en toegang tot luxueuze badkamer met ligbad, doucheruimte met glazen deuren, wandcloset en twee wastafels

Verdieping:

 • overloop met parketvloer en ruime inloopkast
 • twee slaapkamers met kastenwand
 • werk-/slaapkamer met parketvloer
 • badkamer met wastafelmeubel en doucheruimte met glazen deur en regendouche
 • separate toiletruimte met wandcloset en design wastafel
 • technische ruimte

Technische gegevens:
Het landhuis is traditioneel gebouwd in 2002, opgetrokken uit spouwmetselwerk met aan de buitenkant een trasraam en daarboven gekeimde gevelstenen en de kap is gedekt met keramische dakpannen. Optimaal geïsoleerd: muur-, dak- en vloerisolatie en de hardhouten kozijnen, deuren en ramen zijn geheel voorzien van isolerende beglazing.
Het landhuis heeft heteluchtverwarming (Brink ketel, vernieuwd in 2022) en vloerverwarming (Nefit ketel,vernieuwd in 2022 ) en voor de warmwatervoorziening van het landhuis is er een Remeha boiler.
Het landhuis is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.
Voor de veiligheid is het landhuis uitgerust met een alarminstallatie en er is een camerasysteem.

De vrijstaande dubbele garage is in dezelfde stijl gebouwd als het landhuis, heeft roldeuren, een uitstortgootsteen en een toiletruimte met wandcloset.

De paardenstallen (opp. 34 m², twee paardenstallen, zadelkamer en een overkapping) zijn opgetrokken van steen en hout en de kap is gedekt met keramische dakpannen.

De parkachtige tuin is voorzien van een sproeisysteem met pop-ups.

De paardrijbak heeft een eb- en vloedbodem. Bij een eb- en vloedbodem wordt de grond geëgaliseerd en voorzien van een waterdichte laag folie. Hierop komen drainagebuizen te liggen en deze worden bedekt met een laag vocht doorlatend zand en een toplaag. Naast de bak wordt een niveauput ingegraven, die wordt aangesloten op het waterleidingsysteem

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Luttenberg de enkelbestemmingen wonen – 1 met bouwvlak en de bouwaanduiding vrijstaand, tuin, bos met bouwaanduiding bijgebouwen en verkeer- verblijfsgebied. Met een omgevingsvergunning kan een deel van het hoofdgebouw of bijgebouwen gebruikt gaan worden als afhankelijke woonruimte (inwoning). Dit in het kader van mantelzorg. De dubbelbestemming is waarde – archeologische verwachting hoog.
Het weiland gelegen aan de Bloemenbosweg heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Raalte geconsolideerd 2020 de enkelbestemming agrarisch met waarden – landschapswaarden. De dubbelbestemming is waarde – archeologie – 1.
De bestemmingsplankaarten met voorschriften zijn toegevoegd aan de verkoopbrochure.

 

 

Kenmerken

Luttenbergerweg 15b
8105 RT Luttenberg
Nederland
Type: Landhuis
Bouwjaar: 2002
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 5
Perceelgrootte: 19670 m²
Woonoppervlakte: 277 m²
Inhoud: 1158 m³
Aanvaarding: kan op korte termijn

Video

Locatie