Markelo, Herikerweg 31a

Markelo, Herikerweg 31a

€ 585.000,- v.o.n.

In de buurtschap Herike-Elsen is het fraaie erf “Klompjan” herontwikkeld tot een woonerf met drie woonbestemmingen. De verbouwde boerderij met endskamer en de nog te verbouwen karakteristieke schöppe hebben ieder een woonbestemming gekregen waarbij de nog aanwezige bijgebouwen gesloopt en verwijderd zullen worden. Ten noorden van de boerderij en de schöppe is de derde woonbestemming ontwikkeld: een prachtige bouwkavel omgeven door volwassen eiken voor het realiseren van een schuurwoning (inhoud 750 m³, goothoogte 4 meter, bouwhoogte 10 meter) en met 150 m² aan bijgebouwen.

Deze bouwkavel wordt nu te koop aangeboden met een oppervlakte van 8535 m².
Op de bouwkavel staat nog een schuur welke de koper dient te slopen en te verwijderen.
De sloopkosten bedragen circa € 7000,-. Ook staat op de bouwkavel nog een bouwvallige schaapskooi (opp. 58 m²) welke gerestaureerd/verbouwd mag worden tot plattelandsappartementen. Het slopen en verwijderen van de schaapskooi kan ook een optie zijn. Het inrichtingsplan en het ruimtelijk kwaliteitsplan met inspiratie afbeeldingen van de te realiseren schuurwoning zijn toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Op zeer korte loopafstand van de bouwkavel staat de Openbare Daltonschool Elserike alsmede Kinderopvang De Beestenboel (kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang).
Markelo, Goor en Rijssen bevinden zich op fietsafstand en de oprit van de A1 bereikt u met 7 autominuten.

Bestemming:
De bouwkavel heeft volgens het onherroepelijke bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Herikerweg 31 Markelo de enkelbestemmingen wonen (waarbij inwoning, aan huis verbonden beroepen en bed & breakfast zijn toegestaan) en agrarisch met waarden. De dubbelbestemming is waarde – archeologische verwachting 1.
De gebiedsaanduiding is vrijwaringszone – radar. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Herikerweg 31a
7475 TS Markelo
Nederland
Type: Bouwkavel
Perceelgrootte: 8535 m²
Inhoud: 750 m³
Aanvaarding: kan op korte termijn

Locatie