Zwolle, Windesheimerweg 15

Zwolle, Windesheimerweg 15

€ 325.000,- k.k.

Landgoed Windesheim is een eeuwenoud landgoed en ligt fenomenaal tussen Zwolle en Wijhe nabij het oude kerkdorp Windesheim. Het landgoed is circa 660 hectare groot waarvan 20% bos en natuur en staat vol met monumenten. Op een schitterende plek op het landgoed wordt een prachtige Rijksmonumentale voormalige tuinmanswoning (inhoud 998 m³, woonoppervlakte 217 m²) aangeboden met vrijstaande schuur, oprijlaan, parkachtige tuin rondom en omzoomd door hagen en houtopstanden op een kavel van 3555 m².
De ‘tuinmanswoning’, gebouwd in een op Engelse cottages geïnspireerde stijl, is aan de buitenkant een parel om te zien maar behoeft onderhoud en is van binnen gedateerd. Gezien de toplocatie en de enorme uitstraling van de ‘tuinmanswoning’ wil het landgoed beslist kwaliteit ten aanzien van het noodzakelijke onderhoud en de interne verbouwing met uiteraard respect voor het Rijksmonumentale karakter van de ‘tuinmanswoning’.
De vrijstaande schuur is een bouwval en deze mag, in overleg met de grondeigenaar en de gemeente, vervangen worden door een nieuwe, passende schuur met een oppervlakte van maximaal 100 m².
Naast exclusief wonen op deze locatie kan ook gedacht worden aan exclusief wonen in combinatie met ruimte voor een beroep aan huis.

De vraagprijs van de opstallen bedraagt € 325.000,- k.k. en de (onder)grond zal in erfpacht worden uitgegeven op basis van de op het landgoed gebruikelijke erfpachtvoorwaarden.
De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 14.000,- per jaar.

De ‘tuinmanswoning’ is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 waardoor fiscale voordelen worden verkregen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten.
Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
Bureau Takkenkamp te Enschede zal de herrangschikking verzorgen, de kosten bedragen
€ 1500,- exclusief BTW.

Kandidaten die de opstallen tijdens de kijkdagen hebben bekeken en die er verder mee willen kunnen een mail sturen naar Hofrijck Rentmeesters voor 23 november a.s.
Deze kandidaten krijgen dan de erfpachtstukken gemaild alsmede uitleg over de verdere verkoopprocedure.

De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar.

Indeling ‘tuinmanswoning’:
Begane grond:

 • keuken met terrasdeur, schouw met rookkanaal, servieskasten en hoekaanrechtblok voorzien van 5-pits gasstel, oven (2021) en losse koelkast
 • portaal met toegang tot toiletruimte, voorzien van toilet en wastafel, wijnkelder en trapopgang naar verdieping
 • lange hal/gang
 • eetkamer met openslaande tuindeuren en inbouwkasten
 • woonkamer met schouw/open haard en inbouwkast
 • salon met schouw/open haard en inbouwkasten
 • 2e hal met toegang tot badkamer, voorzien van douche, toilet en wastafel, 2e kelder (voormalige kolenstookruimte) en trapopgang naar verdieping boven de aanbouw
 • werk-/slaapkamer
 • televisiekamer

Verdieping:

 • overloop met vaste kasten
 • vier slaapkamers waarvan één slaapkamer met wastafel en één slaapkamer met vaste kasten
 • badkamer met ligbad, douche, wastafelmeubel en toilet
 • slaapkamer boven de aanbouw met wastafel en inbouwkasten

Technische gegevens:
De ‘tuinmanswoning’ is traditioneel gebouwd in de periode 1912-1918, opgetrokken uit steensmetselwerk en de kap is gedekt met riet. De aanbouw (geheel in stijl) is gebouwd in 1947. De omschrijving dat het een Rijksmonument is is toegevoegd aan de verkoopbrochure. Houten kozijnen, deuren en (schuif)ramen welke zijn voorzien van enkele beglazing (de badkamer op de verdieping heeft voorzetramen).
Radiatoren (alsmede een paar wandkachels) zorgen voor de centrale verwarming van de ‘tuinmanswoning’, aangestuurd via een Atag combi-ketel (huurketel, bouwjaar 2021) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de ‘tuinmanswoning’.
In de keuken is een close-in boiler (10 liter) aanwezig voor snel warm water.
De ‘tuinmanswoning’ is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.

In de vrijstaande schuur (opgetrokken van hout op een stenen voet en gedekt met keramische dakpannen) liggen nog luiken en voorzetramen die horen bij de ‘tuinmanswoning’.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied – IJsselzone de enkelbestemmingen wonen (met bouwvlak), tuin en natuur. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Bijzonderheden:
De opstallen zijn gedateerd en behoeven renovatie. In dat kader zullen de opstallen ‘as is, where is’ verkocht worden. Asbesthoudende materialen zijn niet waargenomen maar verdere garanties over het asbestvrij zijn van de opstallen worden niet gegeven.

 

Kenmerken

Windesheimerweg 15
8015 PR Zwolle
Nederland
Type: Landhuis
Bouwjaar: 1912
Aantal slaapkamers: 7
Aantal kamers: 10
Perceelgrootte: 3555 m²
Woonoppervlakte: 217 m²
Inhoud: 998 m³
Aanvaarding: in overleg

Video

Locatie