Zwolle, Windesheimerweg 23

Zwolle, Windesheimerweg 23

€ 125.000,- k.k.

Landgoed Windesheim is een eeuwenoud landgoed en ligt fenomenaal tussen Zwolle en Wijhe nabij het oude kerkdorp Windesheim. Het landgoed is circa 660 hectare groot waarvan 20% bos en natuur en staat vol met monumenten. Op een markante plek op het landgoed wordt een Rijksmonumentale en geschakelde woning (inhoud 453 m³, woonoppervlakte 108 m²) aangeboden met schuurtje, tuin, houtopstanden en prachtige uitzichten over de achtergelegen landerijen op een kavel van 790 m².
De voormalige dienstwoning is aan de buitenkant een pareltje om te zien maar de binnenkant van de woning moet geheel onder handen worden genomen.

De vraagprijs van de opstallen bedraagt € 125.000,- k.k. en de (onder)grond zal in erfpacht worden uitgegeven op basis van de op het landgoed gebruikelijke erfpachtvoorwaarden. De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 8.000,- per jaar.

De mogelijkheid bestaat om de woning te laten rangschikken onder de Natuurschoonwet 1928 waardoor fiscale voordelen worden verkregen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten.
Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
Bureau Takkenkamp te Enschede kan/gaat de rangschikking verzorgen en de kosten bedragen € 1500,- exclusief BTW.

De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar.

Indeling woning:
Begane grond:

  • achterentree/hal met vaste trap naar verdieping en toegang tot kelder
  • doucheruimte met wastafel
  • portaal met boiler en wasmachineaansluiting
  • sfeervolle woonkamer met plankenvloer, servieskast, schouw met rookkanaal voor een houtkachel en een schouw met een gashaard
  • dichte keuken met plankenvloer, meterkast en aanrechtblok voorzien van apparatuur: 4-pits gasstel, oven, koelkast en afzuigkap

Verdieping:

  • overloop met bergruimte
  • drie (slaap)kamers

Technische gegevens:
De woning is traditioneel gebouwd in 1916, opgetrokken uit rode baksteen dat bestaat uit één bouwlaag en een kapverdieping onder een zadeldak. Het zadeldak heeft een houten dakbeschot en is gedekt met keramische Tuile du Nord dakpannen. De omschrijving dat het een Rijksmonument is (dubbele dienstwoning) is toegevoegd aan de verkoopbrochure.
Houten kozijnen, deuren en ramen welke zijn voorzien van enkele beglazing. Er is een boiler voor de warmwatervoorziening van de woning en alleen in de woonkamer is een gashaard (en de mogelijkheid voor een houtkachel) aanwezig. De woning heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen en er is coaxkabel.

Het schuurtje (opp. 10 m²) is opgetrokken uit steen en hout en de beschoten (asbestcementplaten) kap is gedekt met keramische dakpannen.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied – IJsselzone, Windesheim de enkelbestemmingen wonen (met bouwvlak) en tuin. Aan bijgebouwen mag er vanuit de bestemming gezien 100 m² staan of gerealiseerd worden echter grondeigenaar zal toestemming moeten willen verlenen voor een nieuw bijgebouw.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Bijzonderheden:
De opstallen zijn gedateerd en behoeven renovatie. In dat kader zullen de opstallen ‘as is, where is’ verkocht worden. Asbesthoudende materialen zijn alleen waargenomen in het schuurtje (dakbeschot) maar verdere garanties over het asbestvrij zijn van de opstallen worden niet gegeven. De boiler is een huurboiler waarvan de huur door de grondeigenaar zal worden opgezegd.

 

Kenmerken

Windesheimerweg 13
8015 PR Zwolle
Nederland
Type: Geschakelde woning
Bouwjaar: 1916
Aantal slaapkamers: 3
Aantal kamers: 4
Perceelgrootte: 790 m²
Woonoppervlakte: 108 m²
Inhoud: 453 m³
Aanvaarding: op korte termijn

Locatie